radanet Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Może ktoś z kolegów miał przyjemność być i ma jakieś przydatne informacje - chodzi o jezioro Lesjon i rzekę pstrągową ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 .., o której rzece piszesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 o tej będącej w ofercie znanego biura organizującego wyjazdy wędkarskie.... Byłeś i możesz coś pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sumo Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Byłem prywatnie 3 lata temu w tych okolicach. Napisz co Cię interesuje i w okolicy jakich miejscowości. Tam jest mnóstwo wody więc przez tydzień poznałem tylko malutki procent terenu ale może coś pomogę. Na pewno na początku lipca było tam mnóstwo meszek. Prawdziwe oblężenie dlatego nie zaszkodzi wziąć gęstą moskitierę i jakieś cienkie rękawiczki. Komary przy nich to sama przyjemności. Nie pomagały środki typu muga i inne z 30% DEET. Nastawialiśmy się głównie na pstrągi z nimi bywało różnie. Drobiazgu było sporo ale z większymi rybami był problem. Szczupaki 60-85cm były prawie w każdej wodzie pstrągowej. Nie wiem jak było na jeziorach bo skupialiśmy się głównie na rzekach. Na pewno warto wziąć aparat szczególnie bedac w górach, widoki przepiękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Witaj. W tym jeziorku o którym piszesz nie spotkałem pstrągów. Są za to ładne okonie i zębacze raczej w sporych ilościach. Na jednym z okolicznych złapałem szczupaka 123cm. Rzeczki nie znam, lecz słyszałem, że pstrąg tam jest. Dobre łowiska pstrągowe i lipieniowe są na północ od Dorotei, lub na zachód (w górach). Z doświadczenia mogę polecić ze szwedzkiego punktu widzenia oczka wodne, czyli jeziora (nawet ok 100ha) na których nie da się łowić z łódki (zwykle nie ma dojazdu). Są niełowione a ryba jak ją Pan Bóg stworzył, jedynie bardziej płochliwa niż na łowiskach obławianych. Prywatnie odradzam tam łowienie z brzegu w pojedynkę, najlepiej mieć kompana w zasięgu głosu. Powodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Takie info cytat: "In addition to the rich fishing, Västerbotten is rich in other wildlife such as elk, bear, lion, wolf, wolf and king's eagle." źródło: https://www.ifiske.se/en/fishing-in-municipality-dorotea.htm no nie wiem czy tam pojadę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Takie info cytat: "In addition to the rich fishing, Västerbotten is rich in other wildlife such as elk, bear, lion, wolf, wolf and king's eagle." źródło: https://www.ifiske.se/en/fishing-in-municipality-dorotea.htm no nie wiem czy tam pojadę Lo to po szwedzku ryś. Widać tę stronę ktoś tłumaczył na angielski translatorem google W każdym razie szwedzka wersja jest poprawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Bylem na Dorotei dwa.razy. Pisz na priva to ci coś podpowiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilio Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Bylem na Dorotei dwa.razy. Pisz na priva to ci coś podpowiem.W sumie racja... Po co innym informacje o łowisku w temacie o łowisku. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablitos Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 bylem w tym rejonie w ubieglym roku. jak chcesz wiecej info pisz na priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi