amalker Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Witajcie, mam prośbę w lipcu planuję krótki urlop na Mazurach, zupełnie nie znam regionu a dostałem od żony zadanie znalezienia sympatycznego miejsca z dala od zgiełku...Możecie nam polecić jakieś ciekawe miejsca? Byłoby sympatycznie jakby istniała tam jednak wypożyczalnia łodzi i nie było to zupełne bezrybie oczywiście... Ł>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 poszukaj czegoś w okolicach jeziora Dadaj tu też masz wątek http://jerkbait.pl/topic/15529-jezioro-dadaj/, odkąd przeszło na stowarzyszenie ryb jest trochę więcej niż za czasów PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Dziękuję.Wygląda sympatycznie, domek klepnięty Ł>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoto Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) To chyba troszkę nie tak jak napisał kol. Wuran. Dadaj chyba nigdy nie był PZW- przynajmniej ja nie pamiętam. Zawsze to było jakieś gospodarstwo rybackie, a te zmieniając się co kilka lat zabierały z wody wszytko co im wpadło w siaty-jak wszędzie.Od kilkunastu lat gospodarzem wody jest GRWO .Trzy lata temu powstało Stowarzyszenie Nasz Dadaj , które "dogadało się" z dzierżawcą i opiekuje się kilkoma jeziorami w okolicy. Mimo tak krótkiego okresu widać już efekty ich pracy.Warto zajrzeć na ich stronę i zobaczyć co już osiągnęli i z jakimi rybami można się tu spotkać. Nie zabierajmy wszystkiego- a w szczególności tych największych i najpiękniejszych. Zróbmy zdjęcie i wypośćmy je do wody. Zdjęcie zrobione nad wodą wygląda lepiej niż te z lodówką w tle,Zapraszam na Dadaj może spotkamy się nad wodą.Pozdrawiam -Jarekhttps://www.facebook.com/nasz.dadaj Edytowane 28 Maja 2015 przez yakoto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Dzięki za link, zastanawiałem się czy brać silnik, czy jest strefa ciszy ale już nie mam wątpliwości Okoliczności przyrody są tak zachęcające, że te ryby są tylko dodatkiem, chodzi bardziej o jakieś tam poczucie celowości powiedzmy...Jak jest z pozwoleniem? Orientujesz się? Gdzie ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoto Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Strefy nie ma, silnik jest potrzebny bo to 1000ha wody. Cennik tu :http://www.grolsztyn.pl/cennik-licencji-gro. Licencje na miejscu w Biskupcu. A gdzie będziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Super. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) Wstępnie poprosiłem o rezerwację w pierwszym domku jaki wyskoczył w przeglądarce:http://www.wilimy.cba.pl/galeria.htmla możesz polecić coś sprawdzonego?Hotel raczej odpada bo w skład rodziny wchodzi też pies... Ł>> edit:Czy w okolicy jest też coś interesującego turystycznie, poza przyrodą? Strefy nie ma, silnik jest potrzebny bo to 1000ha wody. Cennik tu :http://www.grolsztyn.pl/cennik-licencji-gro.Licencje na miejscu w Biskupcu. A gdzie będziesz? Edytowane 28 Maja 2015 przez amalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoto Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Nie orientuję się jak wygląda sprawa zwierzaków,ale jest bardzo dużo domków i tam raczej nie powinno być problemu.Teraz nic ci nie podpowiem ale po weekendzie może popatrzę i coś podpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 W poniedziałek obiecałem wpłacić zaliczkę jeśli się zdecyduję, więc jeśli nic ci do tego czasu nie wpadnie do głowy to nie trać już czasu... dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 A jak z tą turystyką okoliczną - poza przyrodniczą? Jest coś w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 a co Cię interesuje? To Warmia i Mazury - jest sporo do ogarnięcia, tylko podaj zainteresowania i dystans jaki możesz pokonać dla uraczenia "oka i duszy" : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 a co Cię interesuje? To Warmia i Mazury - jest sporo do ogarnięcia, tylko podaj zainteresowania i dystans jaki możesz pokonać dla uraczenia "oka i duszy" : No wiesz, wyjazd jednak rodzinny. Możemy mieć ochotę na wyskok gdzieś do miasteczka, gdzie jest sympatyczna starówka, zjeść w ciekawym miejscu obiad, zobaczyć coś nie banalnego, kategoria wszelaka - do ogarnięcia autkiem w ciągu jednego dnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Jest co robić :-). Kolejność przypadkowa :1. Olsztyn, starówka z zamkiem i parkiem. Warto tu wpaść. Da się dobrze zjeść i jest dość ładnie2. Gierloż - kwatera Hitlera3. Giżycko - port, twierdzą Boyen4. Mikołajki - wioska żeglarska. 5. Święta Lipka - Sanktuarium Maryjne6. Trasa z Mikołajek do Rucianego, ale promem na linie w Wierzbie. 7. Zamek w Reszlu8. Park dzikich zwierząt w Kadzidłowie9. Galindia Takie typy na szybko :-). Oby ci dni starczyło i czasu Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Park dzikich zwierząt polecam, odwiedziłem dwukrotnie będąc tam jako dziecko, fajna atrakcja dla dzieciaków i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Dano-G , MichałM, dzięki.Myślę, że wszyscy będą zadowoleni Ł>> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Panowie - potrzbuję wsparcia.Najblizszy weekend spędzam z żoną w Giżycku (hotel, spa i takie tam).Bardzo fajnie byłoby, gdyby dało się gdzieś w najbliższej okolicy wysokoczyć na 2-3 godzinki pomachać z brzegu za okoniem/szczupakiem.Wody na mapie masę, ale wiem, że na Mazurach bywa różnie.. Czy ktoś z okolicy może podrzucić jakieś przydatne info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Małe jeziora już zamarzniete, więc pozostają duże wody Chyba że przyjdzie ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Spróbuj Kanał Giżycki. Płynie przez same centrum Giżycka. Z brzegu dostęp łatwy. Także okolice portu w miejscowości Piękna Góra, parę minut autem o Giżycka. Możesz też próbować w samej Eko Marinie.Pozwolenia kupisz w Giżycku. Edytowane 30 Listopada 2015 przez luk_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Olo może jakiś Street Fishing Giżycki? Z tego co widzę na kamerkach, to port wschodni jest bez lodu. A jak wiadomo port okoniem stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi