Skocz do zawartości

Tani multiplikator wysoko profilowy

Garu88

Rekomendowane odpowiedzi

Multiplikator ma służyć do łowienia na ciężkie jerki ( od 50 do 120g ) i na gumy o podobnej masie, zamontować chce go na kiju Dragon Mystery XT Super Jerk Cast 1,85m , c.w. od 60 do 120g.

A przy okazji spytam czy jerkujecie - z powodzeniem - na polskich wodach na takie ciężkie przynęty ?

Taką masę to mają jerki chyba od 14 cm w góre.

Masę około 50g mają 10cm jerki tonące np slider lub fatso, i nie zależy mi na ilości (ryby łowie dla przyjemności a nie dla mięsa ) ryb lecz na ich wielkości a duże przynęty są w większości przypadków selektywne. Jak będę chciał się nałowić dużo ryb to mam do tego okońówkę mikado c.w. do 17g.

Masę około 50g mają 10cm jerki tonące np slider lub fatso, i nie zależy mi na ilości (ryby łowie dla przyjemności a nie dla mięsa ) ryb lecz na ich wielkości a duże przynęty są w większości przypadków selektywne. Jak będę chciał się nałowić dużo ryb to mam do tego okońówkę mikado c.w. do 17g.

Garu88, chyba się nie zrozumieliśmy...

pytałem, czy użytkownicy forum z powodzeniem jerkują na przynęty z zakresu 50-120 gram, a nie co i jak chcesz łowić...

Slider i Fatso 10 cm to minimum wagowe z podanego zakresu, a co cięższymi i większymi jerkami, np:

- fatso 14 cm (95 lub 105 gr)

- slider 12 cm (60 lub 70 gr)

- jack 18 cm (60 lub 70 gr)

- warrior 15 cm (75 gr)

Macie wyniki na takich klockach, czy tylko rosną bicepsy ?

Garu88, chyba się nie zrozumieliśmy...

pytałem, czy użytkownicy forum z powodzeniem jerkują na przynęty z zakresu 50-120 gram, a nie co i jak chcesz łowić...

Slider i Fatso 10 cm to minimum wagowe z podanego zakresu, a co cięższymi i większymi jerkami, np:

- warrior 15 cm (75 gr)

Macie wyniki na takich klockach, czy tylko rosną bicepsy ?

A co to ma wspólnego z tematem wątku i pytaniami założyciela wątku :unsure:

- warrior 15 cm (75 gr)

Na moich wodach Slider 12S jeszcze sie sprawdził - reszta niestety, choc nie znaczy to ze nie bede probował :D Dużo lepiej za to kopyta 5 i 6 calowe...

Żeby nie było całkiem nie na temat to przychylam sie do wypowiedzi Mekamila w kwesti wyboru okrąglaka. Jeśli jednak bedziesz częsciej używał przynęt przy dolnej granicy rzutowej to może wygodniejszy byłby niskoprofilowiec np Procaster:

http://www.tackletour.com/reviewdaiwaprocaster.html

Choc kształt multika, to indywidualne podejście kazdego...

Z innych propozycji to może jeszcze DAM Quick Power Striker.

Przynajmniej z wyglądu - i chyba cenowo - bardzo podobny do San Juan'a...

Kupiłem kilka dni temu model 1000LH, ale na razie leży w pudełku i czeka aż lody stopnieją... wtedy dopiero będę mógł coś więcej powiedzieć...

• 2 tygodnie później...