Bobby0404 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Okonie łowiłem z wypłycenia na płn. od wyspy- czasami ganiały drobnicę w zielsku. Na spadach nie miałem nawet dotknięcia. Szczupak z kolei się uczepił na kamienistym wypłyceniu przy cyplu na płn. od Piasków. Tam też było najwięcej łódek z wędkarzami. Na wejściu do zaroki wygryńskiej też jest wyspa i od południowej strony twardy garbik, który też okupowała 1 lub 2 łódki. Na echu było widać drobnicę, ale brań nie było. Czy okolice wyspy mysiej sa warte uwagi? Dziwiłem się, że na głębszej wodzie w ogóle nie brały okonie. Nawet na kamieniach i tym garbie od wyspy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Właśnie wróciłem z Bełdan. Wodowanie u Edka, obleciałem wszystkie górki w kierunki Mikołajskiego. Trafiliśmy dużo okoni 30+ na dropsa. Brania na 8-10m, bardzo agresywne. Jeden szczupły 70+. Sandaczy ZERO. Było fajnie ale więcej nie pojadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Tak z ciekawości, długo byłeś?Jeśli możesz to napisz coś więcej na temat okoni. Czy brały na twardym dnie, czy na miękkim, czy może bez znaczenia? Dno płaskie, czy raczej spady, a może po prostu przy ławicach drobnicy. Ja jak pisałem wcześniej trafiałem okonie tylko na płyciznach przy zielach i drobnicy. Na głębszej wodzie zero brań poza przypadkowym szczupakiem. A tak miałem chęć dobrać się właśnie do okoni. Gratulacje, że Wam się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Byłem od rana do wieczora. Na wodzie 4-5 metrów trafialiśmy samą drobnicę okoniową, do 20cm. Na jednej z górek stanęliśmy na 10m i prowadziliśmy zestawy rzucając na szczyt,ale brania były prawie pod samą łodzią. Tak więc łowiliśmy po stoku, dno twarde. Przez chwilę okonie podniosły się do góry i złowiłem kilka sztuk na poppera. Jak chcesz wyśle ci namiary gps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 jakieś zmiany na bełdanach? wybieram się na weekend więc każde info będzie przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 U mnie trochę okoni 25-30 cm z wody 5-9 m. Brania raczej rano i do tego chimeryczne- 20 min. brań, a potem pusto. Generalnie słabo. Sandaczy nie wiem gdzie szukać. Podobno ktoś, gdzieś połowił sandaczy na żywca, ale osobiście nie widziałem. Rzucałem ze 3 godz. za sandaczem, ale dałem sobie spokój- zero brań. Wolałem okonie- przynajmniej coś się działo od czasu do czasu.Widziałem trochę ludzi na łódkach. Standard to dwa twistery i ciężarek i ciąganie po dnie za okoniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 ktoś coś? coś się ruszyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 witaj wróciłem w zeszłym tygodniu samdacze sie meldowały na przemian z małymi okoniami. Jeden duży szczupak ok 90 cm ale spadł. Sandacz max 70 cm nic większego na wobki sendala długie 9 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 ryby schodzą już na głęboką wodę czy może jeszcze są "porozrzucane" po całości wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 wokol mysiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 dzięki. jak się poukłada to atakuję jutro (a jak będzie pięknie to do niedzieli zostanę ). przymrozki....w dzień ciut powyżej zera... posprawdzam trochę nowych gumek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troutowy Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Witam, Wybieram się na urlop od 24 czerwca do Mikołajek, zabieram ze sobą łódź I oczywiście wędkiChciałbym powedkować kilka razy rankiem gdy kobieta jeszcze będzie spala Głównie interesuje mnie sandacz I okon.. Nocleg będę miał nad Mikołajskim, ale dysponuje łodzią 4.30 z silnikiem 20 km więc przemieścić się nad Bełdany czy Tałty nie będzie skomplikowane. Jest sens wedkowac tam czy lepiej zwiedzać ? A może ktoś jakieś miejscówki godne polecenia podpowie ?ryb nie jadam, dont worry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Tylko i wyłącznie ze słyszenia od klienta który jeździ na Bełdany. Jeździ tam już z 15 lat co weekend pod przyczepę typowo wędkarsko i nie raz widziałem foty z pięknymi okoniami. Z tego co mowi przy dobrym żerowaniu okonia jest w stanie w weekend tj. piątek- niedziela wydłubać około 50 sztuk 30/40 cm. Mówi że najlepiej okonie reagują na żelazo w rozmiarze 4. Foty widziałem więc raczej mówi prawdę ale po tylu latach wodę zna dobrze. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1976 Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Witam wszystkich, czy mógłby ktoś podać namiar na jakiś slip czy gminną plażę, gdzie spokojnie można zwodować łódkę nad jez.Bełdany. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 (edytowane) Witam wszystkich, czy ktoś może namiar na jakiś slip czy gminną plażę, gdzie spokojnie można zwodować łódkę nad jez.Bełdany. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu TapatalkiNiemal w każdymj porcie są slipy. Na pewno w Piaskach (nie pamiętam czy nie dwa), Przystań u Edka, po przeciwnej stronie jeziora na pewno ma slip.Chyba, że szukasz za darmoszke to nie pomogę. Nie miałem ochoty i czasu na szukanie Edytowane 6 Lipca 2023 przez Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amon.biuro Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 A w Bełdanach coś pływa w ogóle? Bo dawano dawno temu to raczej była martwota Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 24 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2024 Hej, czy oprócz Piasków i U Edka polecacie jakieś slipy na Beldanach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi