Skocz do zawartości

HAIBO STEED- OPINIE

ligen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z was używa takiego multiplikatora i jak on się sprawuje?

http://www.aliexpress.com/store/product/HAIBO-Brand-STEED101CS-Aluminum-Spool-Full-Metal-Ultra-Light-Left-Hand-Baitcasting-Fishing-Reel-Drop-Round/1166220_32305708150.html

mam okazję go kupić i miałbt być połączony z dragonem millenium fatso jerk 25-60gram. zastanawiam się czy ten multiplikator da radę przynętom ok 50 gram.

bardzo proszę o opinie 

Pozdrawiam

63 $$ plus wysyłka ?? Wole na miejscu używane Abu kupić.

wysyłka jest darmowa ale akurat mały problem bo liczy jakość tak jak piszecie tylko w tej cenie o którym abu mówicie używanym a co do tego multi to tylko chciałem się dowiedzieć czy może ktoś posiada. dodam że chcę niskoprofilowy multi który da radę bez ryzyka uszkodzenia rzucać przynęty ok 50-60 gram ale nie wiem czy w tej cenie coś się dostanie takiego. sowją drogą czytając prawie każdą odpowiedź na forach każdy pisze kup coś dobrego( kwota ok 1000 zl lub więcej). tu pojawia się moje pytanie. czy naprawdę nie da sie bawić w casting dość tanio? to tak jak byśmy chcieli zacząć ścigać się samochodami. czy odrazu trzeba kupić np evo lub impreze żeby była frajda? nie każdego stać na takie auta a ludzie bawią się w wyścigi i to nie z najgorszymi osiągami więc czy z castingiem nie jest tak, że można kupić coś tańszgo aby rzucać jerkami ok 50-60 gram

Edytowane przez ligen

Bob ma racje.Ja pierwszy  multik  kupilem  okume, sprzedalem. Curado 207 e, uzywka, byla strzalem w 10tke. Kosztowal ok 100€, nastepy byl i jest abu stx, tez uzywka. Mam jeszcze pare innych,ale uwazam ze te dwa na poczatek w zupelnosci wystarcza .Na nich uczylem sie rzucac(no jo, ucze sie caly czas)dostowalem sie do rady kolegow, duzo odemnie  madrzejszych. Chcesz zaczac przygode z castem , nie kupuj badziewia, co nie znaczy az tak drogo. Uzywki, ja kupilem w b.dobrym stanie ,za przyzwoite pieniadze. Poszukaj, a pewnie cos znajdziesz. Ja osobiscie na poczatek polecal bym te dwa multki. Bledy robi czlowiek cale zycie, ale po co?, inni, juz je zrobili. Uczmy sie na ich bledach B) Oni juz frycowe zaplacili, Ty nie musisz :D

Podobnej klasy chinola w polsce można kupić za circa 100zł, czy warto? ja odpowiadam "nie" :)

Łowienie nietestowaną konstrukcją robioną jako kopia firmowego multi przez chińskie malutkie rączki to droga krzyżowa.

Jakby kto się uparł to da się rzucać po wymianie łożysk, ale hamulec rzutowy jak się trafi, często trzeba takie cudo poddać indywidualnemu tuningowi i dobrze płynnie rzucać, aby nie zrywać przynęt. Jestem już po takiej "przygodzie" co dało mi dobrą lekcję ;)

Mówię tutaj o komforcie rzutowym, mechanizmy natomiast te chińczyki zestawiając je z markowymi drogimi komfortowo rzucającymi multikami mają całkiem całkiem, a nawet maślanie pracujące i bez zbędnego plastiku.

Edytowane przez Tomek88