pablo208 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Tak czytam ,analizuję......Wygląda na to że lamiglass i blass mają bardzo podobną prace. Skoro tak ,to po co przepłacać Teraz pytanie , który waszym zdaniem zdaniem jest sztywniejszy ? Szybszy ?Lami byl super , ale wobkami 2cm rzucało sie śrenio nie ładował odpowiednio Jeśli Blaas jest sztywniejszy to chyba mi nie podejdzie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Kolega napisał że będzie wobami 2-5 cm chlastał. To 3 metrowy blank który cały pracuje przy wyrzucie wiec na cienkiej żyłce z pewnością poleci nawet gramowy wabik. Można go ubrać w trochę cięższe przelotki np alpsa s-6 i bedzie się głębiej bujał. Przy takim łowieniu ważne jest aby blank nie kucał przy prowadzeniu przynęty w silnym nurcie i dobrze było czuć co się z nim dzieje tam pod wodą a 5 cm to już sporo choć moje 2,5 cm grochy DR potrafią też dobrze napiąć żyłkę w czeluściach nurtu. Jakieś 2 lata temu łowiłem batsonem 2,9 rx 8 do 21 gr i z żyłką 0.12. Wabiki skrajnie małe do 2,3 cm. Dawał sobie rade tylko trzeba było lżej ustawić hamulec. Był ubrany w alconity w ramkach v na starcie i dobrze nim miotało się nawet przy małych wobkach. Kumpel złożył ten sam blank na minimach i raczej nie rzuciłbym nim tak samo moimi pchłami. Warto tez pomyśleć nad SLM1008-2 ubrać w minimy nie szukać miodu po forach i iść łowić. Edytowane 11 Stycznia 2014 przez Forecast 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Warto tez pomyśleć nad SLM1008-2 ubrać w minimy nie szukać miodu po forach i iść łowić.Święte słowa A co myślisz o F-ce 10lb 3.05 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Bierz SLM1008-2 najwyżej będzie na mnie i jazie Ci nie będą spadać jak się zagapisz Więcej nie pisze bo znów Ci się namiesza w głowie. Najlepsze są proste rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Kuba widziales Blasa 10lb u mnie, przynasz, ze to nie jest kij do wobkow tych najmniejszych. Nawet Twoje grochy, 2.5cm ciezsze nie ladowaly go dobrze. Mom zdaniem to konstrukcja typowo kleniowo-boleniowa na duza rzeke i wieksze przynety. Ani F ani XF 10lb do malych gramatur sie nie nadaje, co innego moze byc z M jak zauwazyles, wiec to jest juz lepszy kierunek wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Maciek twój był XF a tu mowa o F. To dwa zupełnie inne blanki. Po za tym od tamtego czasu Krzysztof parę rzeczy poprawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Maciek twój był XF a tu mowa o F. To dwa zupełnie inne blanki. Fakt Po za tym od tamtego czasu Krzysztof parę rzeczy poprawił.Szkoda, że tyle kasy wpakowałem w produkt "do poprawy" Edytowane 11 Stycznia 2014 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Nie od razu Rzym zbudowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Wygląda ciekawie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Nie od razu Rzym zbudowano.Pieniądze też się ciężko zarabia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Ja też zaryzykowałem. Mam pierwszy egzemplarz 3.05 xf 6 lb. Też były jakieś zabiegi na nim i kumpel ma poprawiony. Różnicy nie widzę nadal wolę swój model. @Grzegorz88 który to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Xmg1142LL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Ja też zaryzykowałem. Mam pierwszy egzemplarz 3.05 xf 6 lb. Też były jakieś zabiegi na nim i kumpel ma poprawiony. Różnicy nie widzę nadal wolę swój model. @Grzegorz88 który to ?? Podziwiam takie podejście, ja chyba jestem za stary na takie eksperymenty. Wygląda to jakby pierwsze egzemplarze były do bani, dlatego coś trzeba zmienić. Jaka jest pewność że poprawiony model będzie odpowiedni? I co z powtarzalnością produktu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Podziwiam takie podejście, ja chyba jestem za stary na takie eksperymenty. Wygląda to jakby pierwsze egzemplarze były do bani, dlatego coś trzeba zmienić. Jaka jest pewność że poprawiony model będzie odpowiedni? I co z powtarzalnością produktu? To był czas kiedy Krzysztof dogrywał wersje XF bo leciała do przodu. M i F były od początku powtarzalne. Głównym powodem przemawiającym za tym że zaryzykowałem na początku było podejście Krzysztofa do klienta. Obecnie mam 3 blanki którymi łowię 6 lb XF , 20 lb F , 25 lb F. W planach pstrągówka M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Kuba, a widziałeś poprawione XF? Wyważenie się poprawiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 To był czas kiedy Krzysztof dogrywał wersje XF bo leciała do przodu. M i F były od początku powtarzalne. Głównym powodem przemawiającym za tym że zaryzykowałem na początku było podejście Krzysztofa do klienta. Obecnie mam 3 blanki którymi łowię 6 lb XF , 20 lb F , 25 lb F. W planach pstrągówka M. No to już mały arsenał Blaasów zaczynasz tworzyć . W sumie ja też się nie zarzekam na 100% że nie spróbuję czegoś z krajowego podwórka, człowieka ciekawość zżera. Jak spisuje się 25lb F? Za jakiś czas będzie potrzebna strzelba na wiślaną orkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Maciek zadzwoń do Krzysztofa Ci wszystko opowie. Tego 25 LB mam w wersji 2,4 metra. Bolek 70 ma problem go przygiąć w pełni. Nie miałem na razie godnego przeciwnika by go porządnie prężył. Na wąsa z ręki dla mnie jak znalazł bo blank jest lekki i można machać cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Tego 25 LB mam w wersji 2,4 metra. Bolek 70 ma problem go przygiąć w pełni. Nie miałem na razie godnego przeciwnika by go porządnie prężył. Na wąsa z ręki dla mnie jak znalazł bo blank jest lekki i można machać cały dzień.Alconite następnym razem na rapy zabieraj tego 20lb zamiast 25lb, przynajmniej będzie wiadomo co holujesz No chyba, że będziemy organizować mały turniej skoków o tyczce, to ten 25lb będzie w sam raz Edytowane 12 Stycznia 2014 przez tasiek321 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Wybór padł na SLF 10010-2. Minimy będą oki ? Zacząć od V25 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jag98 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Mój second time. Ciagle niesmiały xmg 1142LL mam od ponad 2 lat, tzn mnostwo czasu nad woda Pomijajac techniczne analizy, troche moich ... Łowie nim głownie na Odrze Woblerami 1.5 - 5 cm trafiam bardzo celnie na napływy szczyty i tu mam niesamowita skutecznosc przy cieciach, ryby nie spadaja a długos jest na plus, mozna swietnie przytrzymac wabik w samym warkoczu, i nic sie od niego nie odbija. Uwielbiam nim łowic na prostkach, wypuszczajac woblera na duze odlgłosci, szybkosc kija pozwala, w połaczeniu z nanofilem ciac rybe z naprawde duzych odległosci Mimo swokj sztywnosci, jakiejs tam, nie pamietam abym zgubil rybe podczas cholu, raczej spozniałem , przez Duzy plus za zasieg woblerami okolo 6 - 8g. Jezeli moim kijem boleniowym nie siegam dalekich boleni, to na żyłce 16,a sytacja wymaga lekkiego wabika, lami jest niezastapiony. Bolen letni, okolo 70 nie jest wyzwaniem, dolnik jest wystarczajaco mocny. Moje skromne ,zdanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Koledzy wiecie ile waży ten Batson rx8 8lb ? (sam blank ) Pzdr Edytowane 14 Stycznia 2014 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 49 gram/1,74oz, blank mało zbieżny. Butt 0.395, top 4.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Jednak będzie XST1141? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Nie tzn tak, ale pozniej. Na pierwszy ogień idzie f-ka 10lb blaasa Jeśli okaże sie po uzbrojeniu , że jest za mocna wtedy pomyślę nad batsonem ew blaas z tym ,że XF 6lb Generalnie F- ka ma być lekkim uniwersałem.... jeżeli sie sprawdzi zostanie a ja pomyślę nad typową jaziówką w postaci batsona rx8 8lb lub własnie wspomnianą wyżej xf-ką blaas. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi