czocho Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Łowiłem przeważnie na przelewach górnej Narwi...Największe smużaki to żuki i mrówy Wobiego Tomiego czy Parfa Wir 1-2... i z lenistwa nawet smukły gumiak 3,5-4 cale na głowie 3-6 gr na jesieni łowiłęm tym kijem okonie i miałem troche zębatych przyłowów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Dobra, zdecyduję się na zamówienie takowego spinningu, dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Wybór jest tylko między 9'6" a 10'0"...do smużenia każdy centymetr dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 W moich okolicach nie potrzebuje 10', także dobrym rozwiązaniem będzie 9'6", mogę zapytać jeszcze, jaki kołowrotek używasz do tego spinningu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Jeden mam czarny...a drugi srebrny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 One są super ;-) mimo to decyduje się na ten grafitowy, mam nadzieję, że będzie służył kilka lat... Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 ....i omotka koniecznie w kolorze Mary Jane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 ...a tak poważnie to waga młynka raczej do 250 gr (shimano/daiwa 2500)....przy takim łowieniu daiwa bedzie miała wieksza srednice szpuli...jak dla mnie lepiej do rzucania lekkimi wobkami ...przy krótszym kiju bedziesz miał na pewno lepsze wyważenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) Pytanie do kolegi @czacho - jak wagowo wyszedł ten SLXF 1006-2 ? Przelotki to minimy ? Edytowane 16 Lutego 2016 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Temat połączony i tytuł wy-edytowany za jakiś czas poleci w odpowiedni dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 To i ja zapytam, który kijek będzie lepszy pod wobki od 1g do max smużak Bromba 3 cm i nurkujących do 5cm o wadze 4-5 g. Interesuje mnie tylko MHX. Chciałbym żeby szczyt nie klękał za bardzo przy tych większych wobkach w silnym nurcie i żeby kij fajnie rzucił tymi najmniejszymi. Żeby poradził sobie z przyłowem rybki powiedzmy ze 60cm w szybszym nurcie. Mam taki mętlik w głowie, że szok. Który z tych modeli będzie odpowiedniejszy? ST1081-MHX czy ST1142-MHX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 ST1081-MHX czy ST1142-MHX?I jeden i drugi będzie OK. Choć nie ukrywam, że moim ulubionym do takich przynęt i krakowskiej Wisły jest ST1142MHX. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) ten ST1142-MHX jak daleko rzuca powiedzmy wobka, lub smużaka o wadze 1g?Jak pracuje pod rybą? jakieś fotki ugięcia może? Edytowane 17 Lutego 2016 przez Mateusz88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) Wysłałem Ci na Priv. filmik z ugięciem. Edytowane 17 Lutego 2016 przez Voldemort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 I jak bart masz kij na tym blanku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacziega Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Smuzaczka to lepiej sobie wypuscic i zdecydowac sie na 1142 bo odra potrafi zaskoczyc a i zbryki warkocze przelewy kusza wedkarza by poslac tam przynete. 1141 położy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Używałem ST1142 MHX przez cały zeszły sezon.Przeznaczenie kleń, jaź jako przyłów trafił się sandacz 68, bolenie 60-65, nawet sumek 70cm wyjechał z wody bez problemu.Wędkę zbroiłem osobiście, uzbroiłem ją w Fuji Alconite ramka Y od 25 do 5,5, korkowa rękojeść + DPS17. Wędka b. lekka ważyła 135gram. Akcja szczytowa po uzbrojeniu mod/fast ale z przewagą fast.Bardzo dobrze rzucała już 2gramowymi woblerkami, góra łowiłem ~ 10g, ale da radę na pewno więcej. Używałem ją w końcu na klenie/jazie, ale jak się pojawił boleń w okolicy, to spokojnie można było rzucić Salmo Thrilem 7 na baaaardzo dużą odległość i jeszcze go fajnie poprowadzić.Polecam.Jacek powiedz mi prosze , czy znasz wagę tego blanku St1142 ? Ciekawy jestem ...korci mnie ta chińszczyzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Poszukuję blanku na którym ma powstać wędka na klenia, sporadycznie okoń i jako przyłów może siąść brzana. I jej ma być w dwóch częściach. Wędka ma współgrać z woblerkami 2-4 cm, obrotowki 0-1 i gumki na glowkach do Max 4 gr. Jest dużo banków, ale wszystkie są długie. Myślę nad phenixem mirage, ewentualnie suzuki 6 lb. Nie chcę typowego parabolika, ale kijek musi pod obciążeniem ładnie przechodzic w pełne ugięcie,do tej pory użytkuje wędki typu umbx ale wszystko w castingu. Ma to być UL pod korbe jako uzupełnienie dołu obok kija 12 lb. Proszę o pomoc w doborze blanku. W poniedziałek mam iść pomacac suzuki, ale mam pewne obawy, czy jest to naprawdę dobry blank za taką kasę.Myślę, że nie zapomniałem jak się kręci zwykłą korbą Edytowane 11 Marca 2016 przez Wojtasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Pomysl nad matagi tr80. Poradzisz sobie i z wobkami do 5 cm typu salmo minnow i gumami 2 cale do 4g i z obrotówkami ... tylko trochę dłuższy ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 ... a jak suzuki to raczej 4lb choć krótszy niż szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Byłem dziś w wędkarskim pomacac kije. 240 zdecydowanie za długi. Jednak kilka lat przy castingu z kijami +- 2m i ma się pewne nawyki. Max 220 cm...A na Wisłok u gdzie łowie klenie to głównie z wody. Reszta raczej łódka. Edytowane 11 Marca 2016 przez Wojtasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Przychodzi mi jeszcze do głowy phenix fx 701.... bardzo fajna wędka do tej pory był u mnie numerem jeden...m teraz pracuje u kogoś innego juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Premier UL albo L.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Byłem dziś w wędkarskim pomacac kije. 240 zdecydowanie za długi. Jednak kilka lat przy castingu z kijami +- 2m i ma się pewne nawyki. Max 220 cm...A na Wisłok u gdzie łowie klenie to głównie z wody. Reszta raczej łódka.Jak z wody, jak w Rzeszowskim nie wolno brodzić . Edytowane 11 Marca 2016 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Jak z wody, jak w Rzeszowskim nie wolno brodzić .Jak nie wolno to szybko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi