Wojtasz Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Raz wolno raz nie... Często łowie na 2 kilometrowym odcinku za domem rodzinnym. Przez 20 lat nikt tam mnie nie kontrolował... Tak więc krótki kijek. Miał ktoś do czynienia z phenixem mirage ?? Edytowane 11 Marca 2016 przez Wojtasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Kurze nikt nie miał do czynienia z phenixem mirage ?? A może szukać czegoś typowo japońskiego- gotowca. Nigdy nie miałem styczności z takimi kijkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Zobacz sobie jak sie gnie Composite Developments CD BLREXT 284UL 6lb ze starej serii w moim watku: http://jerkbait.pl/topic/43819-zacz%C4%99%C5%82o-si%C4%99/page-4 Edytowane 13 Marca 2016 przez madmatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 5S70LF2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Raz wolno raz nie... Często łowie na 2 kilometrowym odcinku za domem rodzinnym. Przez 20 lat nikt tam mnie nie kontrolował... Tak więc krótki kijek. Miał ktoś do czynienia z phenixem mirage ?? Trochę do czynienia z Mirage miałem, wprawdzie więcej z prawie bliźniaczym Mosquito. Blank fajny, jednak pod tytułowego klenia widział bym raczej FX 601-2, FX 701-2 czy FX 761-2, zależy jaką długość preferujesz. Mirage według mnie będzie za słaby i pod wabie i ryby o których piszesz. Kleń i jako przyłów brzana hmm, przynęty do 6-7 g do tego w jakimkolwiek nurcie, nie da rady. Seria FX w dwóch kawałkach będzie pracowała tak jak oczekujesz i obsłuży takie przynęty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Teraz tak naprawde doczytalem.. Przynety owszem ale czy ryby? Mam 701-2 i ani na grubego klenia ani tym bardziej na brzane z ta wedka raczej bym sie nie porywal.Do duzych klusek uzywam 802-2 a i to latem przy szybkiej wodzie czasem jest zaledwie w sam raz; moja jedyna brzana 60+, jaka udalo mi sie do tej pory pojmac, wygiela mi dwunastofuntowy kij po sama rekojesc w ciagu kilkunastu sekund od zaciecia.. Wydaje mi sie, mowiac szczerze, ze powinienes celowac w 10 lbs z miekkim szczytem, ktory bedzie sie dobrze ladowal pod mala przyneta i tyle w temacie. Moze to? http://www.mudhole.com/Rainforest-II-RF2SP843-2 Uprzedzajac - mam w arsenale i Tradition i Rainforesta.. Nada sie. Edytowane 13 Marca 2016 przez madmatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Byłem w BRC. Macałem avida,elita, FX-y, kraag-i, suzuki. Będzie suzuki, albo 6,albo 8 lb. Praca, ugięcie miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 jakiś czas temu będąc w FC macałem blanki kuznków właśnie długości 2,20.... szybkie opisane do 8lb, dwa rodzaje grafitu i jeden szklak. zabij nie pomnę numerów ale te akurat łatwo namierzyć... na sucho bardzo fajne, wydają się delikatne, smukłe ale z kleniem dadzą sobie radę bez problemu. brzana i to ta przez duże B to już chyba inny kaliber... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 SLXF1006 poczytałem, pomyślałem... i kolejny BLAAS leci na PODLASIE, ale w wersi 312 cm do 12 g lekko wzmocniony... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 SLXF1006 poczytałem, pomyślałem... i kolejny BLAAS leci na PODLASIE, ale w wersi 312 cm do 12 g lekko wzmocniony...Długi ...wędkarz z długim... kijem .Adaś -lubię to Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Pomóżcie Panowie w kwestii, jaki wybrać blank na Wisełkę. Długość to 290 - 305cm, przynęty woblerki 4-8cm i 4-10g, rybki klenio-jazie ale kijek musi dać sobie radę z przyłowem w postaci brzany.W oko wpadły mi blanki, MHX ST 1142 I 1143, BLAAS F 10010-2Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Ja bym stawiał zdecydowanie na ST1142 MHX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Oj jest tego do wyboru do koloru. Z delikatniejszych steelheadówek świetne sa Batsony XST (RX8), Lamiglasy, Loomisy, Talony, Composite i wiele nowszych marek powstalych w ostatnich latach Podaj może też maksymalny budżet na wedke łatwiej będzie ograniczyć wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 mój faworyt to XMG 114 2L , ale 8cm i 10g, to może być już trochę dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Ten Lami rzeczywiście jest świetny klasa sama w sobie. Mam poprzednika XMG z serii Esprit. Ale RX8 Batsona tez jest extra - cala seria wyszla im znakomicie. Jest z czego wybrać - to takie klasyczne pozycje w ofercie wiekszosci liczacych sie producentow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Sam blank to max 600zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Ja w tamtym roku stałem przed takim wyborem żeby mieć kijek do kleni a jak pokażą się bolki to żebym miał pewność że blank sobie z nimi poradzi.. Wybór padł na blank muchowy Hardy 3.05 w dwóch sekcjach, w wątku Wojtka (Pstragmana) są fotki. Spełnia swoje zadanie w 100% mięta już ładnie wobki 3 gramy a jak zachodzi potrzeba to zakładam wózka 15 gram i bawię się z boleniami i mam pewność że mocy nie zabraknie na chol. Blank był bodajże w #9 klasie sznura. Jak go brałem Wojtek miał jeszcze 2.90 cm ale czy go ma nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Sam blank to max 600zlWejdz proponuję na stronę poznańskiej pracowni Art Rod - tam masz cennik wybranych blanków. RX8 1142 jest po 620 zl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Jeśli 600zł jest nieprzekraczalne to nie mam nic do powiedzenia ale jeśli 10% przekroczenia było by strawne to proponuję wg powyższych założeń Phenix M-1 UL...Moim zdaniem lepszy od przywoływanego Lamiego pod względem:- zakresu obsługiwanych przynęt- rzutowo bardziej wydolny i mniej wysiłkowy o reszcie nie wspominam bo to sprawa upodobań i preferencji itd...Wada,- jest jedna za to wyraźna - nazywa się Phenix a nie Lamiglas... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 to zależy co się lubi, miałem w ręku ten blank Phenix'a, dla mnie to kosa, która zupełnie nie odpowiadająca moim preferencjom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) ST>CROIX AVID do 18 gr MHX 1142 też fajny kijek , ale pod brzany troszkę za sałby. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 No to jeśli o kwotę banku chodzi to płaciłem 350zł za blank, a co do walorów użytkowych wyszedł na tym banku mega czuły spin gdzie czuć pracę mepsa comect 01(blank ubrany w minimy, startowa od 25..a wytrzymałość tej konstrukcji przewyższa wszystkie batony rx8 i dalej bez porównania ;-) grunt to nie brać wedziska w ciemno tylko skonsultować to z osobami co sporo banków przerobiły i wiedzą o czym mówią :-) bo większość osób i tak szuka sprawdzonych konstrukcji które niczym nie odbiegają dzisiejszym konstrukcją a i tak są dużo wytrzymalsze na urazy mechaniczne i takie tam..pozdrawiam Łukasz:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 .a wytrzymałość tej konstrukcji przewyższa wszystkie batony rx8 i dalej bez porównania Wytrzymałości RX8 to odmówić akurat nie można, więc nie wiem czy masz racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Posiadam oba MHX-y1143 używam pod bolenia1142 był zbudowany z myślą o odrzańskich kleniach ale bez problemu ogarniam nim też bolki , woblerkami od Spirita 7,9 po Panica 8myślę że 1142 z tych dwóch byłby odpowiedni ,pod warunkiem że te woblery 8cm to nie będą jakieś sdr-y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Dzięki wielkie wszystkim za pomoc. Obecnie czekam na odpowiedź z zaprzyjaźnionej pracowni odnośnie blanków nano z fishingart. Może kolega coś dobierze. Jak nie to jadę pomachać MHX-ami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi