Patryk1125 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Jei nie będą to przynęty stawiające duży opór w wodzie to sls 10lb będzie ok http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2933507 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Jei nie będą to przynęty stawiające duży opór w wodzie to sls 10lb będzie ok http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2933507Czy do takich przynęt zaliczyłbyś Horneta 3,5 i 4 cm Dorado Lake 4cm?Łowię 90% czasu na Bzurze poniżej i powyżej Łowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 (edytowane) Czy do takich przynęt zaliczyłbyś Horneta 3,5 i 4 cm Dorado Lake 4cm?Łowię 90% czasu na Bzurze poniżej i powyżej Łowicza. Nie. Do takich przynęt dobry będzie SLS 15 lb. Do tego obleci Ci bolka, brzanę, szczupaka na lekko, sandacza na wobkery, o ile te sandacze nie będą gigantami. Ale masz przecież 20lb w razie co ????. Edytowane 20 Lipca 2021 przez drakmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 (edytowane) Po przemyśleniach i zaglądnięciu w portfel oddam Batsona do reanimacji do Fishing Center a projekt SLS 15 lb poczeka na przyszły sezon. Dziękuję wszystkim za konsultacje. Edytowane 21 Lipca 2021 przez MatB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Po przemyśleniach i zaglądnięciu w portfel oddam Batsona do reanimacji do Fishing Center a projekt SLS 15 lb poczeka na przyszły sezon. Dziękuję wszystkim za konsultacje.Mam Batsona ist 1142 , miałem xst 1142.Ist jest minimalnie wolniejszy i głębiej się ładuje. Moim zdaniem bardziej uniwersalny. Szybkości i mocy mu nie brakuje. Zdecydowanie bardziej mi pasuje ist. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Łowił ktoś was klenie proguide X?Tym do bodajże 16 lub 18g 270 (Tubular, nie wklejka) ? Chcę coś szybszego, ale ciężko cosik znaleźć.Najlepiej 290+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanari Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2024 Mam finalnie trzy wędki w puli do wyboru na klenia/jazia. Łowię na Odrze więc czasem łowię małym woblerem w rynnie ale głównie kij ma być pod smużaki. Moje typy to: SI1142LL, SLXF966-2N i SLS9610-2N. Chętnie poznam wasze zdanie na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 (edytowane) Może ktoś zdoła pomóc. Czy istnieją blanki kleniowe o mocy między 10-12 lb, które mają charakterystykę "hotshotów". Dostałem taki temat do zgłębienia przez znajomego, którego łowisko wymaga podawania małych i lekkich przynęt i bardzo forsownego holu "pod nogi" bez miejsca na ceregiele przy holu. W użyciu są i tantopodobne na główkach 2-5g i woblerki typowo kleniowe (max to hornet 4cm). To, co mi przychodzi do głowy to jakieś blassy xf, ale są absolutnie poza zasięgiem. Może jakieś gotowe kije o zbliżonej charakterystyce? Edytowane 3 Lipca 2024 przez MatB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 (edytowane) Może ktoś zdoła pomóc. Czy istnieją blanki kleniowe o mocy między 10-12 lb, które mają charakterystykę "hotshotów".Dostałem taki temat do zgłębienia przez znajomego, którego łowisko wymaga podawania małych i lekkich przynęt i bardzo forsownego holu "pod nogi" bez miejsca na ceregiele przy holu. W użyciu są i tantopodobne na główkach 2-5g i woblerki typowo kleniowe (max to hornet 4cm). To, co mi przychodzi do głowy to jakieś blassy xf, ale są absolutnie poza zasięgiem. Może jakieś gotowe kije o zbliżonej charakterystyce? Można pomyśleć o https://photos.app.goo.gl/oeu6F63FdAQhYZ9j6Szybki, ze szczytowym ugięciem i delikatnym szczytem. Mocy mu nie zabraknie Edytowane 3 Lipca 2024 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 (edytowane) Można pomyśleć o https://photos.app.goo.gl/oeu6F63FdAQhYZ9j6Szybki, ze szczytowym ugięciem i delikatnym szczytem. Mocy mu nie zabraknie 2,29 to jakieś 50 cm za mało i jakies 1000 pln za drogo. Nie napisałem ale kij 270 lub dłuższy i musi się zmiescić w 700 PLN.Za to dobry trop z kijami "japońskich" marek. Nie mam tu rozpoznanego tematu i może coś tam się wynajdzie. Dzięki! Edytowane 3 Lipca 2024 przez MatB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 Jak woblery nie za male to Batson xst1143. Pewnie idzie uzywke za tyle trafic. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 (edytowane) Jak woblery nie za male to Batson xst1143. Pewnie idzie uzywke za tyle trafic.Dzięki! A co powiecie na taki blank REVS90L-2 do takich zastosowań. Nie wiem na ile tablela prawdę mówi ale wygląda jak długi lekki hotshot? Tylko te szczyt jakiś taki gruby.... Edytowane 5 Lipca 2024 przez MatB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2024 Hej. Najwiekszym problemem w doborze blanku o jakim zapominamy to : zylka czy plecionka. Jak ma byc Revelation to wersja 9'6", szczytowka 4. Do plecionek, do zylki xst1143. Jak nie trzeba daleko rzucac to taki delikatny top da sobie rade. Cos jak w stylu blaas slim 25 lbs to najlepszy blank na trocie czy lososie, jak kto lowi na plecionki to moze i tak,moze i nie. Jak sie uzywa zylki to takie ugiecie jest do d.. y jak wszystkie Stelle Moze oprocz hybrydy 3000 cos tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 9 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2024 A piszcie co chcecie ...dla mnie najlepszym blankiem pod takie łowienie (nawiązując do tytułu wątku) jest Sp 962 UL :-) Poślę 2-3gramową przynętę daleko i i przyłowy sumowe mu nie straszne . Prawda Piotrek K.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 9 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2024 Dawno dawno temu, w odległej galaktyce, albo tuz za wielką wodą, zarówno Talon, jak i Loomis czy Lamiglas, mieli kije tzw. Noodle Rod. Stosunkowo długie, dośc miękkie kije do łowienia dużych ryb na małe przynety i cienkie żyłki/linki (max 6-8lb). Nie bały się przyłowów, bo byly i modele do łwoienia steelheadów,Poszukujemy jakiegos świętego graala, a prawda jest taka ze kazdemu co innego pasuje.Stoi u mnie za szafą starusienki Anos GI+, 11', 10lb preznaczzony do przynet 4-14g.Gdynym miał iśc nad dużą rzekę za kleniem, to wziąłbym własnie jego. Spokojnie rzuci i kleniowym smużakiem, jak i boleniowym wobkiem. Z obrotówka #3 też sobie od biedy poradzi,a przyłowów się nie boi. Ma na koncie i metrowego szczupaka i 80+ trotkę. Nie gubi tez małych okonków.Tak że każda ocena jakiegoś kija, jak i doradztwo będzie zawsze subiektywne. Precyzując oczekiwania możemy dostac satysfakcjonujące odpowiedzi, unikając jednocześnie tych które nam nie pomogą. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) Blaas SLS9610-2N vs Phenix elixir 902.Ma ktoś porównanie? Możliwości elixira 902 znam. Wiosną przy podniesionej wodzie, zbyt bardzo szczyt klęka w nurcie pod bulletem 2.5-3.5 cm. Na letnie łowienie elixir 902 to bajka ale potrzebuję czegoś na wiosnę z ciut mocniejszym szczytem ale żeby komfortowo rzucał woblery 2-5 gram.Najlepej coś o charakterystyce podobnej do Dragona HM Impulse :-) Edytowane 4 Grudnia 2024 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 To bliżej slxf niż sls zdecydowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi