Spider1987 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Dzięki za rady przydatne , zarejestrowałem się jeszcze na fc i jutro skonsultuje się jeszcze z nimi w sprawie blanku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Jeśli jak pisałeś przynęty 1-5g to 1141.Odry nie znam i mój to RX6 , tak więc nie chcę się wypowiadać. Ja swojego głównie używam podczas brodzenia po rafach ,łowiąc klenie i jaśki w średnim nurcie.Holowałem na niego większe klenie i średnie bolki , ale praktycznie bez kontroli w pierwszej fazie holu.Do łowienia z brzegu i w mocniejszym nurcie używam Blaasa F do 14g. Trudniej rzucać tym kijem , ale większy komfort podczas holu.Ja wędkuję z główek i czasami opasek na Odrze, nurt zazwyczaj wolny czasem jak puszczą wodę z tamy średni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 "Dodam jeszcze, że psulek miał jeszcze niedawno blank muchowy Composite Developments XLS #5 3,05m. Też fajny badyl by z niego wydzedł, a cena blanku taka więcej śmieszna (jak na tę jakość)."To pewnie jest najlepsza rada. Sądzę, że #6 byłby jeszcze lepszy do opisanych zastosowań (chociaż ... dość mocarna szczytówka ... chyba rzeczywiście jednak ta piątka ...), ale ja już jakiś czas temu postarałem się, żeby psulek go nie miał . Swoją drogą kij streamerowy całkiem, całkiem z niego wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapa68 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Poszukaj Lamiglasa RR1082 ML blanku raczej już nie kupisz ale można poszukać gotowca ,kij bajeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorlinsky Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam,Czy jest to realne żeby kupić spining z pracowni za 300zł ?Jeśli ktoś wie jakich komponentów użyć, żeby zmieścić się w tej cenie to proszę o kontakt,Potrzebuję kija do połowu klenia/jazia na Wiśle.Chciałbym żeby to był kij o ugięciu parabolicznym i szybkiej akcji.Przynęty których będę używać to obrotówki od 00-1 oraz woblerki do 4cm.Jeśli był już wątek tego typu na forum prosiłbym o link (nie znalazłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 I może frytki do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorlinsky Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 A biorą na frytki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Na Twoim miejscu popatrzyłbym za jakąś używką np Batson DSS1141-2Sam miałem jakiś czas temu kijka na tym blanku i sprzedałem za troszkę ponad Twój budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Kamil sprzedawał fajne wedki im 6 no name ... w podobnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Jak jeszcze dolar był w ludzkiej cenie i cokolwiek opłacało się ściągać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Jak jeszcze dolar był w ludzkiej cenie i cokolwiek opłacało się ściągać E tam za szafa jeszcze pewnie stoją jakieś blanki... Kamil może masz jakiegoś takiego do 50 gram wyrzutu i dłuższego niż 2.7 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) E tam za szafa jeszcze pewnie stoją jakieś blanki... Kamil może masz jakiegoś takiego do 50 gram wyrzutu i dłuższego niż 2.7 ?? Pod "obrotówki od 00-1 oraz woblerki do 4cm" ? Edytowane 8 Grudnia 2014 przez Mekamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Pod "obrotówki od 00-1 oraz woblerki do 4cm" ? Haha nie nie . To inna historia... piszą ja głowacice na Sanie ale przy okazji zapytałem jak się odezwałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Za 300zl to ciezko kupic cos seryjnego a co dopiero customa. Dozbieraj i szukaj patyka uzywanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Praktycznie nie możliwe jeżeli będziesz chciał zbudować kij na blanku "firmowym", mówimy o samodzielnym montażu(300zł niektóre pracownie biorą za sama robociznę a gdzie blank i komponenty). Robię teraz kijek dla kolegi na blanku Phenixa FX661, wersja ekono PB Minima, pianka, DPS itp komponenty plus blank to ok 450zł. W miarę sensowny blank na kleniojazie 2.6m-2.8m to wydatek 300-500zł. Moim zdaniem ekonomiczna kleniówka zbudowana samodzielnie to wydatek min 450-500zł Jedyne mądre rozwiązanie przy tym budżecie to polować na używkę, i to też bym ze 100zł dołożył. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorlinsky Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Na Twoim miejscu popatrzyłbym za jakąś używką np Batson DSS1141-2Sam miałem jakiś czas temu kijka na tym blanku i sprzedałem za troszkę ponad Twój budżet.Bardzo ciekawa propozycja, dziękuję.Aczkolwiek przeczytałem przed chwilą na którymś forum że kijek na blanku Batson RX6 SH1141-2 lepiej obsługuje przynęty które wymieniłemCzy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Ja bym tam kupił nowego Kongera IRI Lucky i z głowy. I jeszcze trochę grosza zostaje. Ewentualnie pobawić się samemu w zbrojenie. Np. czegoś takiego: http://fishingrod.pl/pl/Blanki/Spinningowe/MHX/Panfish-and-Crappie-c72c76c92c97.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 te kijki miały z tego co pamiętam , dość dobra opinie http://allegro.pl/spinning-balzer-magna-silver-jig-i4878213224.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Bardzo ciekawa propozycja, dziękuję.Aczkolwiek przeczytałem przed chwilą na którymś forum że kijek na blanku Batson RX6 SH1141-2 lepiej obsługuje przynęty które wymieniłemCzy to prawda? Batsonem SH1141 nie łowiłem,wiem natomiast,że DSS poradzi sobie na pewno z wachlarzem przynęt podanym przez Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seb Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Nie wiem czy zamówiłeś już kij, ale ja użytkuję RX8 1141 i podpisuję się pod tym co pisali wcześniej Koledzy. RX8 jest minimalnie sztywniejszy od RX7 a przez to szybszy, ale nie brakuje mu też mięsistości, żeby przytrzymać jazia zahaczonego za skórkę. Wędka świetna, znakomicie się ładuje w dolnym c.w., ale według mnie najlepiej się sprawdza do najmniejszych wobków - typu groszki Forecasta, czy Killer Eggs-y Gajosika, klenio-jaziówki Oleixa - mam tu na myśli przynęty do maksimum 3cm długości. Łowię najczęściej na Wiśle (łowienie opaskowe w średnim nurcie) i Bzurze (spokojniejszy nurt). Jest to kij mimo sporego zapasu mocy ukrytego w dolniku i akcji parabolicznej bardzo delikatny, bo czasem wobek 3-cm o agresywniejszej pracy sprawi, że już nie połowisz nim komfortowo nawet w średnim uciągu. Edytowane 9 Grudnia 2014 przez Seb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 te kijki miały z tego co pamiętam , dość dobra opinie http://allegro.pl/spinning-balzer-magna-silver-jig-i4878213224.htmlMialem kiedyś ...sprzedalem i teraz żałuje . Super kluseczka z "ffffffffklejką" A tego zalicytuję Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Nie wiem czy zamówiłeś już kij, ale ja użytkuję RX8 1141 i podpisuję się pod tym co pisali wcześniej Koledzy. RX8 jest minimalnie sztywniejszy od RX7 a przez to szybszy, ale nie brakuje mu też mięsistości, żeby przytrzymać jazia zahaczonego za skórkę. Wędka świetna, znakomicie się ładuje w dolnym c.w., ale według mnie najlepiej się sprawdza do najmniejszych wobków - typu groszki Forecasta, czy Killer Eggs-y Gajosika, klenio-jaziówki Oleixa - mam tu na myśli przynęty do maksimum 3cm długości. Łowię najczęściej na Wiśle (łowienie opaskowe w średnim nurcie) i Bzurze (spokojniejszy nurt). Jest to kij mimo sporego zapasu mocy ukrytego w dolniku i akcji parabolicznej bardzo delikatny, bo czasem wobek 3-cm o agresywniejszej pracy sprawi, że już nie połowisz nim komfortowo nawet w średnim uciągu. To najlepszy komentarz do tego kija - RX8 1141. Przyznam szczerze, że rozwiałeś już raczej wszystkie moje wątpliwości odnośnie tego blanku i właśnie jego wybiorę tj. - RX8 1141 . Ponieważ zależy mi na oddawaniu dalekich rzutów kleniowo - jaziowymi przynętami takimi jak: blaszki obrotowe od 00 - 0 - 1 oraz woblerki np. Bromby Andrzeja Lipińskiego i najczęściej Bonito Kleń 2,5cm f i s ( waga 2,5g - 3g i głębokość pracy 1m ) oraz Bonito Kleń 3,5cm f i s ( waga 3,5g - 4,5g i głębokość pracy 2,5m ). Seb czy ten RX8 1141 porzdzi sobie w max lekko średnim nurcie na Odrze na przelewach, napływach, zapływach i opaskach między główkami na wyżej wymienione przynęty ???Więcej pytań mieć nie będę, a to rozwieję moje najmniejsze wątpliwości i na 100% wtedy zdecyduję się na tego Batsona RX8 1141 2,9m o CW. 2 -10g !!! Wielkie dzięki Seb za tą opinię rozwiewającą moje niemal wszystkie wątpliwości ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Ja bym tam kupił nowego Kongera IRI Lucky i z głowy. I jeszcze trochę grosza zostaje. Ewentualnie pobawić się samemu w zbrojenie. Np. czegoś takiego: http://fishingrod.pl/pl/Blanki/Spinningowe/MHX/Panfish-and-Crappie-c72c76c92c97.htmlTo jest bardzo ciekawa propozycja, ktoś u nas na forum zbroił taki blank i fajna kluseczka wyszła. Ekonomiczny blank, jakby go uzbroić w PB Minima plus DPS i Pianka, to i w 300 PLN się zmieści człowiek, pod warunkiem że sam zrobi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Mam wędkę na tym panfishu mhx'a(PF1082ML-MHX), zbrojony w minimy har chrome, dps17 black i dzieloną rękojeść z burnta-materiały kosztowały własnie około 300zł Edytowane 9 Grudnia 2014 przez apioo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Mam wędkę na tym panfishu mhx'a(PF1082ML-MHX), zbrojony w minimy har chrome, dps17 black i dzieloną rękojeść z burnta-materiały kosztowały własnie około 300zł A to nie wiedziałem że kolega otworzył pracownię. Bo o takim kiju tu jest mowa. Szacun. Chyba że sie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi