dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Na youtube są filmiki jak pracuje te echo. Od siebie dodam że bardzo łatwa obsługa. Przetwornik długości 23 cm więc pod silnikiem elektrycznym będzie problem z zamontowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 filmiki na youtube a obiektywna opinia użytkowników jb to jednak co innego masz może jakieś swoje zrzuty ekrany z nad wody ?? i jak wypada to echo w porównaniu do humminbird 998 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Opinia będzie zawsze subiektywna. Nie mam porównania do 998 bo wcześniej miałem Mark5xpro. Nie mam zrzutów. Może dziś będę na rybach to zrobię fotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) oo fajnie by było!!a przetwornik nadaje się do zamontowania na uchwycie czy raczje nadaje się tylko do montażu do łódki na stałe bo ja niestety potrzebuję coś mobilnego dla tego np. HDS odpadaa jak sprawa ma się z tworzeniem map na tym echo ?? Edytowane 30 Maja 2015 przez dziubas123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Przetwornik mam na uchwycie chyba Jaxona. O tworzeniu map na garmina jest tu: http://jerkbait.pl/topic/20996-nowe-lowrance-elite-7-hdi/page-37#entry1685218 i http://www.garniak.pl/viewforum.php?f=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Model EchpMap 92sv nie działa przetwornikiem GT 40TM ...czyli nie będzie miał sonaru bocznego bez black boxa....za 3000 zł.Natomiast z sonarem bocznym czyli przetwornikiem GT40TM współpracuje nowszy model czyli echoMap 91sv ....cena z przetwornikiem poniżej 5500 zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Model EchpMap 92sv nie działa przetwornikiem GT 40TM ...czyli nie będzie miał sonaru bocznego bez black boxa....za 3000 zł.Natomiast z sonarem bocznym czyli przetwornikiem GT40TM współpracuje nowszy model czyli echoMap 91sv ....cena z przetwornikiem poniżej 5500 złDziwna sprawa ,w sprzedaży z 92sv jest GT 40TM jako komplet, a z tego co mi wiadomo black boxa dokupuje się do modeli z końcówką dv . Wszystkie modele z końcówka sv mają wbudowaną obsługę sonaru bocznego. Chociaż na stronie Garmina do 92sv proponują GT 41TM ; GT 40 i 41 maja 12 pinowe wejście, oba echa obsługują sv ; czy to tylko błąd ???? dziwna sprawa. Edytowane 30 Maja 2015 przez maweric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Przetworniki GT40 i GT41 różnią się mocami i częstotliwościami Na obu działa Sidevu https://buy.garmin.com/en-US/US/shop-by-accessories/transom%20mount%20transducers%20/garmin-gt41-tm-transom-mount-downvu-sidevu-500-w-chirp-260-455-khz-traditional-600-w-50-200-khz-transducer-with-temp-12-pin-/prod169869.html https://buy.garmin.com/en-US/US/shop-by-accessories/transom%20mount%20transducers%20/garmin-gt40-tm-transom-mount-downvu-sidevu-500-w-chirp-455-800-khz-traditional-500-w-77-200-khz-transducer-with-temp-12-pin-/prod169868.html Black box jest potrzebny przy echosondach z serii GPSMAP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) no wydając taką kasę to chciał bym już jednak dysponować sonarem bocznym więc w takim razie interesuje mnie echoMap 91svz tym że patrząc na porównanie to te modele są prawie identycznehttps://buy.garmin.com/pl-PL/PL/catalog/product/compareResult.ep?compareProduct=169428&compareProduct=515224 a tak tylko z czystej ciekawości (cena nie dla mnie) da się do niej podpiąć GARMIN Panoptix ktoś może już to testował ? Edytowane 31 Maja 2015 przez dziubas123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 91sv może zapisać więcej waitpontów - 5000 , 92sv - 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 no tak to widać na porównaniu tylko chodziło mi o to co napisał p Krzysztof ale skoro 91 jest nowsza i tez mieści się w tej kwocie to nie widzę problemu znaczy jeden widzę skąd naciułać tyle kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Póki Reefmaster nie zrobi wersji pod Garminy, albo sami pójdą po rozum do głowy i nie wypuszczą jakiegoś nieskomplikowanego softu do tworzenia map z logów, będą mieli mniejsze wzięcie niż konkurenci. Cena to nie wszystko, możliwość tworzenia map jest równie ważna. Co do panoptixa, to patroluję YT regularnie i nie ma tam zbyt wiele wrzutek od wędkarzy, większość materiałów to różne mutacje promo, a to jak wiadomo - reklama. Zasięg urządzenia nie powala - mam na myśli przetwornik PS31, czyli ten "do przodu", z większego dystansu zobaczyć będzie ciężko cokolwiek, no chyba, że na monitorze '17. Także to nowość i trzeba trochę czasu na realne ocenienie jej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Myślę że brak możliwości tworzenia map nie ograniczy znacznie sprzedaży. Na rynkach gdzie cena nie jest tak zaporowa w względem zarobków jak w Polsce są dostępne mapy z dość dobrym pokryciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Takie coś znalazłem http://www.garmitaly.com/news/70dv_o_72sv_quale_scegliere_Sądzę że do serii 9x również te przetworniki będą pasowały.Tak czy inaczej jeśli masz jakiś problem techniczny polecam wsparcie techniczne Garmina Edytowane 2 Czerwca 2015 przez sucks_one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Takie coś znalazłem http://www.garmitaly.com/news/70dv_o_72sv_quale_scegliere_Sądzę że do serii 9x również te przetworniki będą pasowały.Tak czy inaczej jeśli masz jakiś problem techniczny polecam wsparcie techniczne Garmina Wsparcie techniczne Garmina nie istnieje w tym kraju. Dziesiątki telefonów kilka emaili, zero odpowiedzi. Dystrybutorzy Garmina co do ech zero wiadomości , ale chętnie sprzedadzą , maja zasób wiedzy tylko w zakresie nawigacji i zegarków z nawigacja. Takie są realia , niestety.Pozska rzeczywistość.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Ja zadnego problem z nimi nie mialem. Wrecz przeciwnie. Kontakt telefoniczny czy mailowy zawsze celujaco. Doslownie jak bysmy pisali o dwoch roznych firmach.Oczywoscie nie pogadasz z kolesiem od zegarkow o echosondach chyba ze w podstawowym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 @sucks_one - podeślij mi numer na prv. który dzwonisz , albo namiar na kumatego kolesia.Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Serwis garmina jest UK, mają polską infolinię ja ze swoim GPS-em (wprawdzie) nie miałem najmniejszych problemów. Fakt czasem trzeba poczekać na linii zanim odbiorą. Nr tel 00 800 441 24 54 od 8.30 do 17.30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Dzięki Artur , ale ten nr. znam i wiele razy dzwoniłem , to nie to. Oczekuję czegoś więcej i najlepiej tu w kraju , nie chodzi o serwis , a rzeczowy dobór przetwornika do odpowiedniego urządzania. Odpowiedź powinien chodzić nie jest dla mnie wyczerpująca , urządzonko ponad 5 tys. więc oczekuję czegoś więcej. Kolega Dano ma znajomych w ekipie Garmina więc liczę, że za tydzień wszystkie moje wątpliwości przestaną istnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Maweric a które echo chcesz kupić że nie możesz dobrać przetwornika? Przetwornik montowany na stałe w kadłubie łodzi czy na uchwycie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Echo Map 92sv z GT40, na forum poleciało że nie chodzi z GT 40 bo musi być black box, (odpowiednik LLS ), z tego co wyczytałem powinno wszystko grać. Na info linii powiedzieli że powinno chodzić. Niby 91 sv nowszy i tańszy model i na 100% chodzi z GT 40 ale nie mam gdzie tego potwierdzić. Czy częstotliwości GT41 to tak jak w L.. na głeboką wodę ???. Dużo pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 To że padło na forum że potrzebny jest black box to niczego nie dowodzi bo nie zostało poparte jakimkolwiek dowodem. Black box jak pisałem powyżej jest dedykowany to innej serii, pod rozbudowę zestawu. EchoMap jest pomyślany jako wersja ekonomiczna dająca możliwość korzystania w side vu. Przetworniki GT40 i GT41 różnią się mocami i częstotliwością. Oba obsługują down vu i side vu. 91sv jest tańszy bo jest proponowany z tańszym przetwornikiem GT40. 92sv był proponowany z mocniejszym to i cena była wyższa. Ekrany cenowo(przynajmniej we Włoszech) się nie różnią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 @jbk czytałem twój wcześniejszy post, nie wiem czy zwróciłeś uwagę że różnica w cenie przetworników to tylko 50$ , a różnica w mocy to tylko 100W , bardziej interesują mnie te częstotliwości czy odpowiadają tak jak w Lowrance GT40 77/200 płytka woda ,GT 41 50/200 kHz głeboka woda ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) 92sv na 1000% nie potrzebuje żadnego BB. Jest wyraźnie napisane że SideVui i DV jest wbudowane. Modułu GCV 10 nawet nie da się podłączyć. Wystarczy zajrzeć w specyfikację: https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/po-wodzie/echosondy/gcv-10-scanning-sonar-module/prod131717.html Zakładka zgodne urządzenia. Akurat opisy na stronie producenta są bardzo jednoznaczne. Tylko po ch... czytać te instrukcje i dokumentacje .... Edytowane 3 Czerwca 2015 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 @psulek - ja to wszystko wiem, pisałem parę postów wyżej , pod postem Kacprzaka który sprzedaje Garmina. Głównie chodzi o tą informacje o sprzęcie , brak profesjonalnej obsługi klienta. Sprzedają i nic poza tym, mam problem z tymi częstotliwościami (przetwornikami) nie mogę tego ogarnąć. Który będzie lepszy i dlaczego ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
15 Maj
21
8 Lut
21
26 Lut
17
16 Mar
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
26 Lut 2016
17 odpowiedzi
16 Mar 2018
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi