Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Już wiem dlaczego GT 40 jest tańszy - kabel źle wyprowadzili :-)

Wykorzystaj dodatkowe otwory na przetworniku jeśli są do dociśnięcia przewodu w ten sposób jak na zdjęciu. Nie będzie odstawał - mniejsza możliwość wyrwania.

Nie trzeba robić od razu obwodnicy w-wy, aby docisnąć te przewody ;)

Ja zrobiłem tak:

post-46028-0-90948800-1435601761_thumb.jpg

Edytowane przez SzymusS

• 0

Czytam i czytam i nie mogę znaleźć różnicy pomiędzy 71sv i 72sv.

Podpowie ktoś czym się różnią powyższe?

Też celuję w któreś z nich

https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/catalog/product/compareResult.ep?compareProduct=169421&compareProduct=515222

Prawdopodobmie tym samym co 92sv i 91sv - ilością zapamiątywanych śladówxi punktów. Sprawdź specyfikacje

Dokładnie tak wynika ze specyfikacji :)

Edytowane przez SzymusS

• 0

No i sie pojawiła/

w sobote pierwsze pływanie.

Hds-a 5 zostawiłem na wszelki wypadek .

Za około tydzień zdejmę go

Pierwszy start

post-48352-0-96722000-1437743940_thumb.jpg

demo

post-48352-0-46594900-1437743942_thumb.jpg

zainstalowana docelowo.

post-48352-0-97391500-1437743943_thumb.jpg

post-48352-0-37048200-1437743945_thumb.jpg

post-48352-0-81012500-1437743946_thumb.jpg

Cena jaką zapłaciłem była bardzo dobra.

Trzeba było trochę po negocjować ale  opłaciło się. :)

Edytowane przez MIGOTKA
  • Like 1

• 0

I jak tam nasze zakupy się sprawują? Szymuss napisz coś po testach na Dadaju.

Mnie zaskoczył mocno boczny sonar. Płynąlem na 10 metrach i 20 metrów po lewej stronie zauważyłem 5 dziwnych pałek wyrastających od dna aż do powierzchni.

Jak wracałem to napłynąłem na nie. Okazało się  że to jest 5 pali wbitych w dno i wychodzących prawie do powierzchni. Niesamowite.

Wgrałem HomePort i zaczynam zbierać logi . Muszę na małym zbiorniku na Sulejowie wreszcie korytem Pilicy się poruszać.

Ciekawe na jakich zasadach będzie rozprowadzany program do batymetrii Garmina.

I jeszcze krótkie pytanko. Jak zrobić szybki zrzut ekranu?

Edytowane przez godski

• 0

godski, a wiesz że na Sulejowie już spalinami bez żadnych ograniczeń można pływać? Chyba w czerwcu sąd administracyjny uchylił ten zakaz, a z miesiąc temu zrobiło się o tym głośno i sporo spalin się pojawiło. Ale Łódź już się odgraża, że jakieś ograniczenia powprowadzają co do mocy, a na małym zalewie tylko elektryki. Ale na ten moment można pływać po całym zalewie i szybko logi zbierać. ;)

• 0

godski, a wiesz że na Sulejowie już spalinami bez żadnych ograniczeń można pływać? Chyba w czerwcu sąd administracyjny uchylił ten zakaz, a z miesiąc temu zrobiło się o tym głośno i sporo spalin się pojawiło. Ale Łódź już się odgraża, że jakieś ograniczenia powprowadzają co do mocy, a na małym zalewie tylko elektryki. Ale na ten moment można pływać po całym zalewie i szybko logi zbierać. ;)

Wiem, wiem. 

• 0

Używałem H 798 teraz Garmina 71 boczny sonar porównywalny z małym + dla H. Natomiast ekran + dla Garmina.

Reasumując nie ma znaczących różnic.

Wiesz może jak robić logi pod przyszły program do batymetrii. Po co na pusto pływać? I jak zrobić szybko zrzut ekranu?

Edytowane przez godski

• 0

W H było prosto bo był Auto Chart Humminbird , a pod Garmina program ma być pod koniec roku. Niby można zgrywać logi na kartę pamięci, ale ten temat zostawiam na zimne wieczory, chwilowo mało czasu i nie wczytałem się jeszcze w to echo.

• 0

Wiesz może jak robić logi pod przyszły program do batymetrii. Po co na pusto pływać? I jak zrobić szybko zrzut ekranu?

Przytrzymaj kilka sekund przycisk "Home"

Oczywiście musisz mieć włączoną taką opcję czyli:Ustawienia / System / Wyświetlanie / Wykonaj zrzut ekranu / Włączony

Edytowane przez sucks_one
  • Like 1