dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Dzięki. Tak też kombinowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Czy ktoś wie czy tą mapę z OpenStreetMap da radę wgrać do 71SV? http://www.openstreetmap.org/export#map=14/54.0101/23.0784 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Melanzyk Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Czy ktoś wie czy tą mapę z OpenStreetMap da radę wgrać do 71SV? http://www.openstreetmap.org/export#map=14/54.0101/23.0784 Dołączam się do pytania, tylko że pod Lowrance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 (edytowane) Już wiem dlaczego GT 40 jest tańszy - kabel źle wyprowadzili :-)Wykorzystaj dodatkowe otwory na przetworniku jeśli są do dociśnięcia przewodu w ten sposób jak na zdjęciu. Nie będzie odstawał - mniejsza możliwość wyrwania. Nie trzeba robić od razu obwodnicy w-wy, aby docisnąć te przewody Ja zrobiłem tak: Edytowane 29 Czerwca 2015 przez SzymusS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Idę zaraz poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bomber Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Godski miales brac 91 nawet chciales zeby Cie do niej przekonac. Jak przetestujesz napisz jakie sa plusy w stosunku do HDS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womar Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Czytam i czytam i nie mogę znaleźć różnicy pomiędzy 71sv i 72sv.Podpowie ktoś czym się różnią powyższe? Też celuję w któreś z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Prawdopodobmie tym samym co 92sv i 91sv - ilością zapamiątywanych śladówxi punktów. Sprawdź specyfikacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Czytam i czytam i nie mogę znaleźć różnicy pomiędzy 71sv i 72sv.Podpowie ktoś czym się różnią powyższe? Też celuję w któreś z nich https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/catalog/product/compareResult.ep?compareProduct=169421&compareProduct=515222 Prawdopodobmie tym samym co 92sv i 91sv - ilością zapamiątywanych śladówxi punktów. Sprawdź specyfikacje Dokładnie tak wynika ze specyfikacji Edytowane 3 Lipca 2015 przez SzymusS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MIGOTKA Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 (edytowane) No i sie pojawiła/w sobote pierwsze pływanie.Hds-a 5 zostawiłem na wszelki wypadek .Za około tydzień zdejmę go Pierwszy start demo zainstalowana docelowo. Cena jaką zapłaciłem była bardzo dobra.Trzeba było trochę po negocjować ale opłaciło się. Edytowane 24 Lipca 2015 przez MIGOTKA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Demensiq Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) Macie może namiar na tanie źródełko?Też bym sie zaopatrzył w 91sv Ws. ogłoszeń komercyjnych proszę o kontakt z adminem (@remek) Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) I jak tam nasze zakupy się sprawują? Szymuss napisz coś po testach na Dadaju.Mnie zaskoczył mocno boczny sonar. Płynąlem na 10 metrach i 20 metrów po lewej stronie zauważyłem 5 dziwnych pałek wyrastających od dna aż do powierzchni.Jak wracałem to napłynąłem na nie. Okazało się że to jest 5 pali wbitych w dno i wychodzących prawie do powierzchni. Niesamowite. Wgrałem HomePort i zaczynam zbierać logi . Muszę na małym zbiorniku na Sulejowie wreszcie korytem Pilicy się poruszać.Ciekawe na jakich zasadach będzie rozprowadzany program do batymetrii Garmina. I jeszcze krótkie pytanko. Jak zrobić szybki zrzut ekranu? Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Ok, napisze:) Tworzenie map na G, oj bardzo by się to przydało. Juz nie moge się doczekać na szczegóły. Zniknęłaby w końcu tez sytuacja stawiania waypointow na zielonym tle;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Demensiq Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Macie może namiar na tanie źródełko?Też bym sie zaopatrzył w 91sv Ws. ogłoszeń komercyjnych proszę o kontakt z adminem (@remek) yes Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez Demensiq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Czym odtwarzacie zapisy sonaru?@godski ja w swoim 70dv przytrzymuje kilka sekund "Home" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Czym odtwarzacie zapisy sonaru?@godski ja w swoim 70dv przytrzymuje kilka sekund "Home"Jeszcze nie odtwarzałem. Jak zapisywać logi pod przyszły program do tworzenia batymetrii? Jak szybko zrobić zrzut ekranu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymonK Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 godski, a wiesz że na Sulejowie już spalinami bez żadnych ograniczeń można pływać? Chyba w czerwcu sąd administracyjny uchylił ten zakaz, a z miesiąc temu zrobiło się o tym głośno i sporo spalin się pojawiło. Ale Łódź już się odgraża, że jakieś ograniczenia powprowadzają co do mocy, a na małym zalewie tylko elektryki. Ale na ten moment można pływać po całym zalewie i szybko logi zbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 godski, a wiesz że na Sulejowie już spalinami bez żadnych ograniczeń można pływać? Chyba w czerwcu sąd administracyjny uchylił ten zakaz, a z miesiąc temu zrobiło się o tym głośno i sporo spalin się pojawiło. Ale Łódź już się odgraża, że jakieś ograniczenia powprowadzają co do mocy, a na małym zalewie tylko elektryki. Ale na ten moment można pływać po całym zalewie i szybko logi zbierać. Wiem, wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joza67 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Odświeżę temat czy ktoś może porównać jakość bocznego sonaru Garmina np do Humminbirda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Używałem H 798 teraz Garmina 71 boczny sonar porównywalny z małym + dla H. Natomiast ekran + dla Garmina.Reasumując nie ma znaczących różnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Używałem H 798 teraz Garmina 71 boczny sonar porównywalny z małym + dla H. Natomiast ekran + dla Garmina.Reasumując nie ma znaczących różnic.Wiesz może jak robić logi pod przyszły program do batymetrii. Po co na pusto pływać? I jak zrobić szybko zrzut ekranu? Edytowane 9 Września 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 W H było prosto bo był Auto Chart Humminbird , a pod Garmina program ma być pod koniec roku. Niby można zgrywać logi na kartę pamięci, ale ten temat zostawiam na zimne wieczory, chwilowo mało czasu i nie wczytałem się jeszcze w to echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Jeśli można to proszę moderatora o połączenie tego tematu z poniższym: http://jerkbait.pl/topic/59845-echosondy-garmin-71sv91sv/ Powód: echa 71/72/91/92 SV to praktycznie rzecz biorąc to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Wiesz może jak robić logi pod przyszły program do batymetrii. Po co na pusto pływać? I jak zrobić szybko zrzut ekranu?Przytrzymaj kilka sekund przycisk "Home"Oczywiście musisz mieć włączoną taką opcję czyli:Ustawienia / System / Wyświetlanie / Wykonaj zrzut ekranu / Włączony Edytowane 10 Września 2015 przez sucks_one 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Przytrzymaj kilka sekund przycisk "Home"Oczywiście musisz mieć włączoną taką opcję czyli:Ustawienia / System / Wyświetlanie / Wykonaj zrzut ekranu / WłączonyInstrukcja mówi - przynajmniej 6 sekund. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi