Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie uzytkuje garmina , jednak na zdieciach ,które wkleiles jest wszedzie napis automatyczny zakres. Musi byc opcja przejscia na ustawienia wlasne skoro przetwornik obsluguje dwie czestotliwosci. A jezeli chodzi o 4 fotke , to probowales to naplynac ponownie ? czy tylko raz przeplyneles? Jesli raz to moze byc jakies zaklocenie. Czasami tak sie dzieje. Mi sie kiedys przytrafilo przestawienie przetwornika -odchylil sie , i pozniej dumalem skad tam sie wziely te gory doliny. Na nastepnej wyprawie naplynelem raz jeszcze i bylo ok. 

• 0

@mario możesz sprawdzić dokładnie czy to mapa topo PL i ewentualnie stronę do ściągnięcia wrzucić. Mam problemy z wgraniem tej mapy.Chyba że robię coś nie tak .

Z góry dzięki.

Z nazwy pliku wynika, że to mapa Topo light PL v2. Linku nie posiadam, ponieważ wrzucił mi ją na kartę znajomy.

• 0

Proszę link do mapy :-)

Godski - jak ruszysz na spalinie, to powstają zakłócenia wywołane spalinami.

4 zdjęcie - nie przeplynąłeś po sladzie kogoś lub swoim z przed chwili?

Pływam w miejscu, gdzie jest spory ruch na wodzie i to konkretnych jednostek. Po przejsciu takiej co ma 2x1800 koni, bąble powietrza dość długo się w wodzie utrzymują i wtedy sonda robi podobne zapisy. Przeplyn szybko jakiś odcinek, potem zawróć i przepłyń powoli własny ślad - tego typu obrazy pewnie się pojawią

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Dano-G

• 0

Proszę link do mapy :-)

Godski - jak ruszysz na spalinie, to powstają zakłócenia wywołane spalinami.

4 zdjęcie - nie przeplynąłeś po sladzie kogoś lub swoim z przed chwili?

Pływam w miejscu, gdzie jest spory ruch na wodzie i to konkretnych jednostek. Po przejsciu takiej co ma 2x1800 koni, bąble powietrza dość długo się w wodzie utrzymują i wtedy sonda robi podobne zapisy. Przeplyn szybko jakiś odcinek, potem zawróć i przepłyń powoli własny ślad - tego typu obrazy pewnie się pojawią

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Nie przepłynąłem. To duża żwirownia na uboczu. Zero ruchu na wodzie. Napływałem z innej strony i to samo. Moim zdaniem to drut/pręt który sterczy tak wysoko.

• 0

wg mnie nie - widzę liny mostu zwodzonego czy boje na linach i to wygląda znaczniej mniej okazale. Znacznie mniej.

Widać, jak z lewej strony łodzi coś "idzie" na prawą. Jak dobrze widzę, płynąłeś wzdłuż brzegu i to było od brzegu w stronę wody, przez kilkanaście metrów.

Bardzo podobnie na MW wyglądają miejsca, które ogarniała pogłębiarka i wybierała żwir. Są to takie garby ze żwiru.

Musiałbym popływać więcej na tym obiektem..

• 0

Mimo tego że przetwornik oferuje częstotliwość 455/800 to nigdzie nie można zmienić na 800. Dlaczego?

Chyba samo się naprawiło. Nie wiem jak.

Natomiast mam pytanie z innej beczki. Czy w momencie gdy ruszamy na silniku spalinowym tez macie taki niebieski pik na ekranie?

I co to może być na czwartym zdjęciu od góry?

attachicon.gif251015_1644_00.jpg

attachicon.gif251015_1644_01.jpg

attachicon.gif251015_1649_00.jpg

attachicon.gif251015_1702_00.jpg

attachicon.gif251015_1715_00.jpg

Jeśli chodzi o to 4 foto to dzisiaj odnalazłem na kompie podobne foto z bocznego sonaru ze zbiornika na którym plywalem z hds 7gen.3.Zapis trochę mnie zaciekawil i postanowiłem w tym miejscu z ta "górą"spuscic kamere w dół i jakie było rozczarowanie jak się okazało ze to wielki guby pień scietego drzewa na którym caly czas lapalismy zaczepy.Co do samego obrazu być może bylby on lepszy gdyby może naplynac z innego kierunku,jednakze nieupieralismy się az tak bardzo skoro mielismy już zapis z kamerki.Kolego @godski spróbuj może naplynac na to jeszcze raz tylko w pewnej odleglosci od przeszkody,bo my naplynelismy raczej prosto na nia i stad chyba taki zapis echa powstal.Oczywiście zalaczam fotki.

post-56766-0-25811100-1446370647_thumb.jpg

post-56766-0-10543800-1446370666_thumb.jpg