dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Mimo tego że przetwornik oferuje częstotliwość 455/800 to nigdzie nie można zmienić na 800. Dlaczego? Szukam i szukam w echo możliwości przestawienia częstotliwości z 455 na 800 i nigdzie nie mogę znaleźć dajcie znać gdzie w ustawieniach można to przełączyć obecnie latam na 455 chciałbym sprawdzić 800 jak ten zakres robiPytałem o to i nikt nic nie wie. Według mnie przetwornik obsługuje 455/800 a urządzenie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) Odnośnie tych stożkow Panowie . To w instrukcji nie ma nic o tym ?? Czy też jej nie posiadacie. Znalazłem w ang instrukcji " Sonar Views The sonar views available vary depending on the type of transducer and optional sounder module connected to the chartplotter. For example, you can view the Split Frequency view only if you have a dual-frequency transducer connected" czyli przetwornik musi obsługiwać dwie czestotliowsci to raz a do tych modeli jest jeszcze jakiś opcjonalny modol ? Edytowane 1 Listopada 2015 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) Mógłbyś napisać coś więcej o kamerze jakiej używasz? Masz spieta z echem ? Czy jako osobne urzadzenie+ekran ? I na czym opuszczasz pod wodę - sztyca jakas czy poprostu na przewodzie/linceKamerka to OPTICAM dv4000 zamontowana w wodoszczelna obudowę (do 30m)spuszczana na plecionce z wedki w dol.Material oglądam,przetwarzam później na PC z racji tego ze pomimo ze kamerka posiada WI-FI to i tak sygnal gubi po zanurzeniu w wodzie.Kamera nie posiada wyswietlacza(jest widoczna na zdjęciu zamieszczonym przeze mnie w dziale okonie 2015) Edytowane 1 Listopada 2015 przez rafalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Wujek . Nie skumalem ze to twój wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Odnośnie tych stożkow Panowie . To w instrukcji nie ma nic o tym ?? Czy też jej nie posiadacie. Znalazłem w ang instrukcji " Sonar Views The sonar views available vary depending on the type of transducer and optional sounder module connected to the chartplotter. For example, you can view the Split Frequency view only if you have a dual-frequency transducer connected" czyli przetwornik musi obsługiwać dwie czestotliowsci to raz a do tych modeli jest jeszcze jakiś opcjonalny modol ?Przetwornik GT40 obsługuje 455/800. Tak jest w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Mapa....proszę bardzo. http://www.fox-boats.com/mapa-garmin.rar Plik należy pobrać, rozpakować programem np WINRAR,folder Garmin należy wgrać bezpośrednio na kartę pamięci.Czy ta mapa z chomika i ta z Fox Boats to to samo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 " 1 From a sonar view, select MENU > Sonar Setup > Installation > Transducer Type. 2 Select an option: • If you have a 200/77 kHz, dual-beam transducer, select Dual Beam (200/77 kHz). • If you have a 200/50 kHz, dual-frequency transducer, select Dual Frequency (200/50 kHz). • If you have another type of transducer, select it from the list " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 oczywiście wybrany jest gt-40 ktory obsługuje 455/800 ale 800 nie można nigdzie włączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 A cos tam jescze w manualu jest napisane o opcjonalnym module. moze to o niego chodzi. ,czemu on sluzy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Gdzie tylko możliwe zajrzałem i 800 nigdzie nie można włączyć, chyba że tak jak z Huminbirdem 798 były dwa modele jeden posiadał 800 a drugi niestety nie. No nic szukamy dalej , chyba że kolega @Paprykarz dowiedział się coś więcej na szkoleniu i uchyli nam rąbka tajemnic . :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Dzwoniłem do przedstawiciela. Firmy Canoe. Urządzenia 71/72/91/92 nie obsługują 800 Mhz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Gdzie tylko możliwe zajrzałem i 800 nigdzie nie można włączyć, chyba że tak jak z Huminbirdem 798 były dwa modele jeden posiadał 800 a drugi niestety nie. No nic szukamy dalej , chyba że kolega @Paprykarz dowiedział się coś więcej na szkoleniu i uchyli nam rąbka tajemnic . :)Humminbird 798ci SI zawsze miał tylko jeden przetwornik skanujący - XNT 9 SI T o mocy 500W i nigdy nie wykorzystywał 800 kHz.800 kHz było dostępne w przetwornikach 1kW XHS 9 HDSI 180 T ( oraz w 1kW ThruHull ). A co do Garmina to 91SV oraz 71SV nie obsługują częstotliwości 800kHz. To trochę tak jakby do 798 podpiąć przetwornik 1kW który ma możliwość korzystania z 800khz ale samo urządzenie 798 nie jest w stanie generować tej częstotliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Humminbird 798ci SI zawsze miał tylko jeden przetwornik skanujący - XNT 9 SI T o mocy 500W i nigdy nie wykorzystywał 800 kHz.800 kHz było dostępne w przetwornikach 1kW XHS 9 HDSI 180 T ( oraz w 1kW ThruHull ). A co do Garmina to 91SV oraz 71SV nie obsługują częstotliwości 800kHz. To trochę tak jakby do 798 podpiąć przetwornik 1kW który ma możliwość korzystania z 800khz ale samo urządzenie 798 nie jest w stanie generować tej częstotliwości. Nie sprzeczam się ale na rynku niemieckim 798 miało w opisie obsługę 800 kHz.A co do Garmina to już wszystko wyjaśnione. Edytowane 2 Listopada 2015 przez maweric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 A co ciekawsze 72 i 92 Sv nie mają 455 w SI tylko 266. Mógłby ktoś potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Nie sprzeczam się ale na rynku niemieckim 798 miało w opisie obsługę 800 kHz.A co do Garmina to już wszystko wyjaśnione.Czasami są to powielane błędy. Żeby było śmieszniej to znalazłem takie nawet na stronie Humminbirda. Najczęściej jest wynik powielania opisów metodą kopiuj - wklej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Wszystko ladnie pieknie, ale w instrukcji jest napisane, ze jesli przetwornik jest 450/800 to sie przlaczamy miedzy czestotliowsciami... swiadome wprowadze uzytkownikow w blad , a co za tym idzie towar nie zgodny z opisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Demensiq Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Wszystko ladnie pieknie, ale w instrukcji jest napisane, ze jesli przetwornik jest 450/800 to sie przlaczamy miedzy czestotliowsciami... swiadome wprowadze uzytkownikow w blad , a co za tym idzie towar nie zgodny z opisemZ tego co mi wiadomo to przetwornik jest kompatybilny z urządzeniami Garmin 74xsv które obsługują czestotliwość 800 kHz , a Garmin 91 sv obsługuję wyłącznie 455 kHz więc nie wykorzystuje pełnego potencjału przetwornika gt 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Wszystko ladnie pieknie, ale w instrukcji jest napisane, ze jesli przetwornik jest 450/800 to sie przlaczamy miedzy czestotliowsciami... swiadome wprowadze uzytkownikow w blad , a co za tym idzie towar nie zgodny z opisemMam instrukcje i nie mogę tego znaleźć. Która strona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Ja to znalazłem w ang manual na bodajże 18 str Edytowane 2 Listopada 2015 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 http://www.manualguru.com/garmin/echomap-92sv/owners-manual/page-18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 200/77 jest w tekście. A gdzie 455/800 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Nie ma. Jest 260-455 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 W Canoe uzyskałem informację że w 72/92 SI to 260 mHz a w 71/91 455 mHz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzio 77 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 W mojej 91 to 455mHz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 W mojej 91 to 455mHzZadowolony? Z Ciebie to typowy praktyk więc powiedz Konrad jak echo spisuje się na wodzie w stosunku do poprzedników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi