dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzio 77 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 HejTak jestem bardzo zadowolony.Docelowo to miał być hu..999/998 z 998 korzystałem z kolegi i bylem zachwycony.Lecz cena była zbyt wysoka i tak zwlekalem i zwl... pojawił się Garmin i to była fajna alternatywa.Cena,duży ekran,funkcje itd.Teraz po ok 3-mc intensywnego korzystania mogę powiedzieć że dokonałem dobrego zakupu.Czytelny duży ekran,banalne menu,ogólnie całe menu i wszystkie ustawienia są intuicyjne,bardzo mały pobór prądu i wiele innych ale podstawowym plusem to cena.Za hu..trzeba zapłacić o wiele większe pieniądze a nie widzę potrzeby.Ogółem Garminowi nic nie brakuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Jest nowy sofcik od 3 dni. 2.80. http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4749 I uwaga!!!! Prawdziwa bomba. Darmowy program do tworzenia mapek wkrótce. QuickDraw Contours. Więcej w tym temacie: http://jerkbait.pl/topic/64616-drdepth-i-garmin-echomap-91sv/ Edytowane 6 Listopada 2015 przez godski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Czas powoli przygotować się na zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Jeszcze się 71sv nie nacieszyłem , a już zmiany ??? Najpierw program do barymetrii, a później może jakieś zmiany. Chirp w Lowrancie mnie nie powalił , zobaczymy jak popisze się Garmin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 W Garminie CHIRP też nie powala, oglądałem na urządzeniu 7410xsv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek88 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Hej,Jakich baterii używacie w swoich 71sv.Szukam czegoś i nie mogę się zdecydować.Musi wytrzymać co najmniej dwa dni pływania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 2 x 9V SSB. Wytrzymuje. I pasuje do standardowego covera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Potwierdzam , śmiało wytrzymują dwa dni, tylko cover trochę cieżki , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Mam do 721xs dwa przetworniki:Garmin GT20- Transom Mount - Transom Mount DownVü™ 500W (CHIRP 455/800 kHz) Traditional 500W (77/200 kHz) oraz:GARMIN AIRMAR TM150M, 300W, CHIRP Transduceri też nie powiem że ten drugi powala ....ale ma chyba lepszą szczegółowość , mam wrażenie, że tam gdzie wcześniej widziałem jedna dużą chmurę ryb teraz jestem w stanie oddzielić poszczególne osobniki ...ale może to tylko wrażenie. Przypuszczam, że na tradycyjnym w ustawieniach ręcznych można by osiągnąć podobny efekt.Żeby to dobrze porównać trzeba by mieć dwie sondy jednocześnie na łódceA tak naprawdę to ani na jednym ani na drugim pasków okoniom nie było widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Ja przechodziłem z Hummanbirda 798 w czasie gdy wszedł na rynek w Lowrancie Chirp , wcześniej używałem HDS 5, i mocno się zastanawiałem jakie echo wybrać. HDS miał super szybki procesor w porównaniu z H co było na " + " , natomiast 2 przetworniki to duży " - ". Natomiast Chirp tak jak pisałem nie powalił mnie, moim zdaniem tylko chwyt reklamowy. Wybór padł na Garmina 71 sv , jeden przetwornik , cena , ekran moim skromnym zdaniem lepszy niż a w H ( nie mówimy o calach , lepszy kontrast ) i co ważne obietnica programu do barymetrii, bez potrzeby zbierania logów.Co do pasków na okoniu, do dnia dzisiejszego nie zauważyłem na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Ja przechodziłem z Hummanbirda 798 w czasie gdy wszedł na rynek w Lowrancie Chirp , wcześniej używałem HDS 5, i mocno się zastanawiałem jakie echo wybrać. HDS miał super szybki procesor w porównaniu z H co było na " + " , natomiast 2 przetworniki to duży " - ". Natomiast Chirp tak jak pisałem nie powalił mnie, moim zdaniem tylko chwyt reklamowy. Wybór padł na Garmina 71 sv , jeden przetwornik , cena , ekran moim skromnym zdaniem lepszy niż a w H ( nie mówimy o calach , lepszy kontrast ) i co ważne obietnica programu do barymetrii, bez potrzeby zbierania logów.Co do pasków na okoniu, do dnia dzisiejszego nie zauważyłem na ekranie. Ekran w HDS-5 2 gen. miał jedną istotną wadę. Strasznie się brudził. Wystarczyło kilka kropel wody. W Garminie ten problem nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Garmin który posiadasz ma dotykowy wyświetlacz ? Miałem doczynienia z kilkoma echami elite 7 , 4 . Hdsy II ,III i jak dla mnie wszystkie te ekrany brudzą się tak samo. Jak są brudne ręce deszcz/ krople to tylko chusteczki do paneli inaczej zawsze smugi beda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Garmin który posiadasz ma dotykowy wyświetlacz ? Miałem doczynienia z kilkoma echami elite 7 , 4 . Hdsy II ,III i jak dla mnie wszystkie te ekrany brudzą się tak samo. Jak są brudne ręce deszcz/ krople to tylko chusteczki do paneli inaczej zawsze smugi bedaZwykły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 U mnie w Elitce tez mnie wyświetlacz denerwowal,faktycznie pare kropel deszczu lub z kołowrotka podczas wedkowania i na ekranie wychodzily smugi trudne potem do usuniecia.Przelomem się okazala folia ochronna na ekrany do tabletow,kupiłem sobie taka do 10 calowego,ladnie przyciolem ,przykleiłem i rewelacja.Podczas deszczu można przetrzc reka ekran i wszystko spływa jak po kaczce a po osuszeniu nie trzeba już tak długo usuwac smug bo praktycznie ich niema.Polecam patent który pewnie już niejedni wykorzystali albo jeszcze się wachaja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 W Lowrance X125 tego problemu nie ma ;-) ;-) ;-) ;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Panowie, śledzę ten wątek i takie pytanie mi sie nasuwa ... Czy po paru miesiącach użytkowania rożnych modeli Garmina o których tu mowa czy macie jednak wyrzuty ze kupiliście ten a nie inny model ? Jaki macie model i jaki byście dzis kupili ? Skąd pytanie ? No bo naprzyklad namawiają mnie do kupna 70dv a znowu inny moj kolega uważa ze lepsza jest 71sv z bocznym I stad moje pytanie, ktora byście doradzili mi ???I czy jakaś bystra bestia powie w paru zdaniach różnice miedzy 721xs a 741xs ??? Będę wdzieczny za pomoc a nie chciałbym babola strzelić prz zakupie echa. ps.namiary na dobra cenę wskazane Edytowane 22 Listopada 2015 przez PiernikTorunski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 GPSMAP 721xs- wersja europejska , 741xs amerykańska ...czyli nie dla nas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Panowie, śledzę ten wątek i takie pytanie mi sie nasuwa ... Czy po paru miesiącach użytkowania rożnych modeli Garmina o których tu mowa czy macie jednak wyrzuty ze kupiliście ten a nie inny model ? Jaki macie model i jaki byście dzis kupili ?Skąd pytanie ? No bo naprzyklad namawiają mnie do kupna 70dv a znowu inny moj kolega uważa ze lepsza jest 71sv z bocznymI stad moje pytanie, ktora byście doradzili mi ???I czy jakaś bystra bestia powie w paru zdaniach różnice miedzy 721xs a 741xs ??? Będę wdzieczny za pomoc a nie chciałbym babola strzelić prz zakupie echa. ps.namiary na dobra cenę wskazaneZależy jak wielkie masz ciśnienie by z bocznym łowić.Używam 70dv, w którym przekonał mnie ekran dotykowy. Widząc teraz kolegów, którzy walczą z przyciskami potwiedzam się że wybór był zasadny.Zostawiłem też sobie otwarta furtkę na boczny bo jest taka możliwość. Pobór prądu.... czego się obawiałem ( producent informuje o sporym poborze A) w konsekwencji okazał się normalnym dla tej wielkości urządzenia.Na Aku 33Ah pływam tydzień i nie osiągam magicznych 11.5V. Oczywiście w głównej mierze wykorzystuję tradycyjny obraz + Mapa sporadycznie włączając DV. Z DV bankowo czas użytkowania trochę będzie niższy wszak DV bierze dodatkowe A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Cały sezon łowiłem Garminem 92sv. Boczny sonar jest mi pomocny przy obławianiu nowych miejscówek. Łatwiej zlokalizować górki lub inne ciekawe miejsca. Duży ekran i łatwe do obsługi menu to duży plus. W czasie łowienia mało bawię się echem. Ograniczam się jedynie do przełączania widoków ( kombinacji). Przy skonfigurowanym przez siebie menu jest to szybka i prosta operacja. Jedyny minus to opisywawanie zapisywanych punktów. Zbyt dużo czasu to zajmuje. Mogło by być jakie jest w PS3 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 myszkin Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 kupilem 71sv a ze przesiadam sie z lowrance hds5 majac mapy navionicsa mam pytanie,czy jedyne wyjscie to bluechart dla Garmina?Navionics ponoc nie wspolpracuje wiec musze szukac czegos co mi pokaze garmin,chodzi o mape szwecji w sumie bo tylko tu obecnie plywam.ps.cena za 71sv to 7500SEK w trzyletnia gwarancja,chyba prrzyzwoita prawda?zainteresowanym podesle linka ze sklepem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 W tym modelu mapy Garmina Bluechart są jedyną opcją. Ewentualnie mapy topograficzne Garmina ale to już bez batymetrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 myszkin Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Szczegolowe topograficzne hak najbardziej wskazane,bedzie mi brakowalo navionicsa ale mam nadzieje ze jego odpowiednik bedzie rownie przyzwoity. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Ja w swoim 70dv używam MaxiMapa. W 71sv nie będzie działać? Dziwne .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Ja w swoim 70dv używam MaxiMapa. W 71sv nie będzie działać? Dziwne ....Kolegę @myszkin, interesowała mapa Szwecji, a tego na MaxiMapie zdaję się jeszcze nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 kupilem 71sv a ze przesiadam sie z lowrance hds5 majac mapy navionicsa mam pytanie,czy jedyne wyjscie to bluechart dla Garmina?Navionics ponoc nie wspolpracuje wiec musze szukac czegos co mi pokaze garmin,chodzi o mape szwecji w sumie bo tylko tu obecnie plywam.ps.cena za 71sv to 7500SEK w trzyletnia gwarancja,chyba prrzyzwoita prawda?zainteresowanym podesle linka ze sklepem. Andrzej Godski wgrywał mapy Szwecji do 71, zapukaj do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
15 Maj
21
8 Lut
21
10 Mar
17
2 Lis
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
10 Mar 2016
17 odpowiedzi
2 Lis 2015
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi