dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 myszkin Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Dzieki bardzo. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Wie ktoś może jakie kąty padania wiązki mają przy 77 i 200 kHz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Kolegę @myszkin, interesowała mapa Szwecji, a tego na MaxiMapie zdaję się jeszcze nie ma.Oczywiście masz rację ... coś mi umknęło i nie doczytałem. Tylko BCh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Witam wszystkich Z uwagi na fakt iż najbliżej mam kolegę Krzysztofa K. Ktory jest przedstawicielem Garmina i ma wszystkie aktualne modele na stanie które mozna dotknąć,odpalić,pomacać, poprztykac guziczkami, lub pomiziać paluszkami po ekranie na miejscu, a do tego dostaniemy jeszcze kilka wskazówek za i przeciw, wybrałem sie na wycieczkę do Grudziądza i ..............Wróciłem bogatszy o Garmina 70dv i lżejszy o kilka banknotów 200 i 100 zł -))) Nie będę mówił czy jest lepsza czy gorsza od 71 czy 91 czy moze 721xs, po prostu wziolem ten ktory uważałem i na który było mnie jeszcze stać, a jak za 5 miesięcy lub szybciej ktoś zrobi mi prezent i kupi boxa z bocznym to bedzie juz miód malina, i tu przetocze słowa które gdzies tu czytałem " ale pewnie pasków na grzbiecie okonia nie zobaczę " Z pozdrowieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Może Ty nie , Ja też nie zobaczę tych pasków , ale pewnie nasze wnuki już będą widziały. I wtedy zarzucą wędkę z konsoli ...A tak na poważnie sonda to duży wydatek, tym bardziej zakup i myśl, że za rok lub dwa będzie już przeżytkiem i trzeba myśleć o zakupie nowej.Gadzet, ale fajnie go mieć nie łowi ryb , ale bardzo pomocna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Dokładnie, we wszystkim trzeba miec umiar.....Co nie wejdę tu na portal to albo zobaczę nowy kołowrotek, przynety, a juz o patykach jakie tu koledzy kręcą i pokazują to szkoda gadać, co zobacze cos fajnego to zaraz bym kupił i wszystkie je chciałbym mieć -))) - ale ile mozna i skąd siano brać na te nasze wszystkie gadżety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Jak to dobrze że mi wystarcza stara X125 i nie czuję potrzeby posiadania innej ;-) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Panowie czy ktoś z was jest w stanie podać konkretne modele urządzeń , które są kompatybilne z przetwornikiem GT-40 i jego bocznym sonarem bez black boxa . Rozmawiając z infolinią Garmina uzyskałem informacje , że modele 93 i 95 działają z tym przetwornikiem . Czy ktoś już tego próbował . I czy może znacie kogoś kto w Polsce ma przedstawicielstwo i wiedzę na temat elektroniki wędkarskiej Garmina . Namiary jakie dostałem z infolini dotyczą raczej elektroniki samochodowej . Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KLANADfachura Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Panowie czy ktoś z was jest w stanie podać konkretne modele urządzeń , które są kompatybilne z przetwornikiem GT-40 i jego bocznym sonarem bez black boxa . Rozmawiając z infolinią Garmina uzyskałem informacje , że modele 93 i 95 działają z tym przetwornikiem . Czy ktoś już tego próbował . I czy może znacie kogoś kto w Polsce ma przedstawicielstwo i wiedzę na temat elektroniki wędkarskiej Garmina . Namiary jakie dostałem z infolini dotyczą raczej elektroniki samochodowej . Z góry dziękuję . mam kolegę który jest przedstawicielem garmina Krzystof Kacprzak jest użytkownikiem forum ( producent łodzi fox boat ) ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem echa Garmin 91 sv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Numer do Pana Krzysztofa jest ogólnie dostępny . Niestety pozostaje tylko rozmowa telefoniczna gdyż jestem z drugiego krańca PL . Może znacie kogoś bliżej wschodu ewentualnie stolica chciałbym pomacać . Chodzi mi o informacje na temat przetwornika GT-40 i funkcji Chirp w skanowaniu Down i Side . Nie wszystkie moduły obsługują tą funkcję pomimo , że są w wykazie urządzeń kompatybilnych . I jest zonk . I oczywiście chodzi o budżet bo moduł za 1200 czy 2000 euro to różnica . Moduł interesujący mnie to 9 cali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jak chcesz pomacać to jedź do stolicy na Aleje Jerozolimskie 181, tam jest showroom Garmina gdzie możesz pomacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Paprykarz dzięki za odpowiedź . Może mógłbyś pomócm i odpowiedzieć mi na pytanie jakie odbiorniki są kompatybilne z przetwornikiem GT-40 a dokładniej z funkcją Cirp Down i Side . I czy np modele echomap 93 , 95 lub GPSmap 7408xsv są na miejscu do obejrzenia . Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Proponuję skontaktować się bezpośrednio z Garminem Polska, który jest pod tym samym adresem (biura piętro wyżej).Telefony można odnaleźć ale nie zawsze odbierają .7408 xsv był na ściance prezentacyjnej. Natomiast 93,95 nie widziałem ale to było na koniec października. Może coś się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Model 95sv ...na rynek Australia i Nowa Zelandia, ... Model 93sv ...na USA z wgranymi jeziorami....to są wszystko te same urządzenia (91 i 92 też) z wgranym innym oprogramowaniem z zależności od kraju sprzedaży i obsługiwanych przetworników.... i 92 sv nie działa z tym przetwornikiem.U nas na GT40TM działa echoMap 91sv i 71 sv .....i czyta down i side i tradycyjny ...i to bardzo fajnie czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Te urządzenia nie mają trybu CHIRP. To, że przetwornik obsługuje, to nie znaczy, że obsługuje urządzenie. Np. GT-40 ma częstotliwość 800kHz, a urządzenie już niekoniecznie. Z GT-40 kompatybilne są echa z końcówką nieparzystymi - 71,73,75 , z GT-41- z parzystymi 72,74 Edytowane 10 Grudnia 2015 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Czyli można wysunąć wniosek , że żadne urządzenie na rynku Polskim z serii echoMap nie obsługuje technologii Chirp Down i Side tylko podstawowy Down i Side . Obsługują tą technologię urządzenia z wbudowanym podwójnym sonarem Chirp czyli np GPSMAP 7408xsv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Najtańsze co ma SV/DV CHIRP to Garmin 70dv + gcv-10 z przetwornikiem. Łączny koszt około 7000. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Chyba trochę taniej wyjdzie echoMAP™ CHIRP 72sv z przetwornikiem GT51M-TM - jakieś 5500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Jeżeli już sięgamy po GCV-10 to czy w zestawie z echoMap 91sv +przetwornik GT-40 też zadziała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Chyba trochę taniej wyjdzie echoMAP™ CHIRP 72sv z przetwornikiem GT51M-TM - jakieś 5500Jak będzie to wyjdzie. Na razie nie ma. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Jeżeli już sięgamy po GCV-10 to czy w zestawie z echoMap 91sv +przetwornik GT-40 też zadziała ?Nie, GCV 10 nie jest kompatybilne z serią echomap SV. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Ale z echoMap 70dv poleci . Edytowane 11 Grudnia 2015 przez neor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Jak będzie to wyjdzie. Na razie nie ma. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu TapatalkaPiszą dostępność IV kwartał 2015, to już chyba dużo do końca kwartału nie zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Ale z echoMap 70dv poleci .Tak, poleci. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Czy może ktoś z was dysponuje materiałami porównawczymi z sonaru bocznego wykonanego w standarcie i technologii Chirp . Albo czy mógłby się ktoś wypowiedzieć jakie są to różnice . Jakie są plusy technologii Chirp . Mowa oczywiście o praktyce a nie filmikach marketingowych z YT. Czy jest ona warta dodatkowych 1000 euro . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi