Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak garrmin tak postępuje z klijentami to na pewno zyska dużo klijentów jednorazowych. A jak opinia się rozejdzie to nawet jak cena będzie o połowe niższa nikt nie kupi tego badziewia. Czy oni nie wiedzą że jeden niezadowolony klijent może bardziej zaszkodzić niż 100 zadowolonych pomóc.

• 0

Reklamacja odrzucona. Cholera człowieka bierze. Napisali, że to wina okablowania na łódce. Ale ja nie mam żadnej łódki a sprzęt był użytkowany z 3 różnymi silnikami.

Co robić? Gwarancja się wkrótce kończy... . I Szwecja się zbliża. Echo na śmietnik i kupić HDS-a???

Napisali:

"Dziekujemy za skontaktowanie sie z Garmin Europe. 

Jezeli objawy nie wystepuja gdz silnik jest wylaczony i lodz sie nie porusza oznacza to ze urzadzenie nie jest wadliwe i nalezey sprobowac ograniczyc zaklucenia. W tym przypadku klient musi sprawdzic okablowanie ktore idzie z przetwornnika oraz sprawdzic czy okablowanie silnika nie powoduje zaklocen."

Andrzej, spróbuj zastosować się do ich zaleceń i jeśli błędy będą występowały to wyślij ponownie na reklamację z rozszerzonym opisem błędów i prośbą o naprawę.

• 0

Ja mam 91 i wszystko śmiga bez problemu. Odp garmina ma sens jesli byloby machniete cos nie dzialaloby caly czas a tak jak raz działa a raz nie działa to rzeczywiście gdzies indziej jest błąd, jesli do 71 jest taki sam przetwornik jak do 91 to według mnie srednio to się nadaje jako mobilne echo ,jest on za duży żeby go przekladac łatwo jest o uszkodzenie mechaniczne przy przekladaniu

• 0

Mam problem z odczytem temp. wody. Echo raczej wykluczone gdyż było podłączone do nowego przetwornika i problem nie występuje aczkolwiek przetwornik nie był zanurzony w wodzie.

Problem pojawia się po kilku minutach od uruchomienie echa. Z początku pokazuje właściwą temperaturę, po kilku minutach już wariuje.

Stawiam na przetwornik lub kabel.

• 0

Tak Andrzeja pytałem  :)

A sprawdzałeś jakąś inną sondę tej klasy na tych jednostakach pływających z tymi silnikami?chociaż z drugiej strony to na kilku silnikach byłoby to samo?i każdy by zakłócał?,trzeba pokombinować,może ktoś Ci porzyczy przetwornik,abo najlepiej byłoby przetstować z drugim takim zestawem.i kolejno eliminować,

przetwornik?,kabel?echo?.trzeba pokombinować,bo jak Garmin ma takie podejście to ręce opadają,dobre idzie daego ale smród jeszcze dalej...

• Like 1

• 0

Dzięki. Pomyślę. Albo od kogoś z W-wy pożyczę.

Gość z Canoe obiecał , że jak lody na Zegrzu puszczą to przetestuje.

Sam bym może to zrobił. Ale jak sobie pomyślę że muszę wyczyszczony po sezonie ponton rozkładać składać i z powrotem czyścić tylko aby popływać testowo godzinkę z echem to mnie krew zalewa. I żadnej gwarancji nie mam, że znajdę przyczynę albo po tym moim teście Garmin coś zadziała.  Mogą mnie i tak olać. A koniec gwarancji się zbliża.

Przez to echo cały poprzedni sezon mam rozpieprzony.

• 0

Trzeba się na spokojnie zastanowić nad wspólnym mianownikiem przy zakloceniach; łódki różne, silniki różne ale -jak domniemywam - sternik zawsze ten sam czyli @godski ☺. Może to coś zupełnie co innego; telefon, radio cb, krótkofala? Szczególnie wziąłbym pod uwagę telefon. Echo to bardzo czułe urządzenia jak najbardziej podatne na zakłócenia. Myślę, że skoro na wyłączonym silniku jest ok to samo echo jest dobre. Mogą się akumulowac 2 czynniki silnik plus coś jeszcze.

• 0

Andrzeju współczuję. 

A miałem iść w Twoje ślady, HDS ---> Garmin. 

Jednak się wstrzymam. 

Mam nadzieję że przed sezonem ogarniesz pozytywnie temat.

Kolego nie masz co się zastanawiać bo echo jest zaj.....iste, jest już ich trochę na forum i dopiero kolega Godski ma problem.

W majówkę będę w okolicach Pisza pływał jak masz ochotę zapraszam pomacać.

Kolego Godski a może tak na innej łódce wypróbować echo? Na twoim pontonie zakłóca to wiesz a ciekawe co będzie na innej łajbie.

Edytowane przez kapi81

• 0

Dzięki. Pomyślę. Albo od kogoś z W-wy pożyczę.

Gość z Canoe obiecał , że jak lody na Zegrzu puszczą to przetestuje.

Sam bym może to zrobił. Ale jak sobie pomyślę że muszę wyczyszczony po sezonie ponton rozkładać składać i z powrotem czyścić tylko aby popływać testowo godzinkę z echem to mnie krew zalewa. I żadnej gwarancji nie mam, że znajdę przyczynę albo po tym moim teście Garmin coś zadziała.  Mogą mnie i tak olać. A koniec gwarancji się zbliża.

Przez to echo cały poprzedni sezon mam rozpieprzony.

Jakbyś nie ogarnął, to jak zwiozę swoją łajbę z Trójmiasta do Wawy - możemy się zgadać na Zegrze. Mam ten sam model i u mnie ok.

Inaczej nie mam jak sprawdzić, bo u mnie na stałe siedzi w łodzi.

Edytowane przez Dano-G