dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 W Poznaniu możemy się nie dopchać do stoiska. Z samego Jerka pewnie będzie kilkaset osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Jak garrmin tak postępuje z klijentami to na pewno zyska dużo klijentów jednorazowych. A jak opinia się rozejdzie to nawet jak cena będzie o połowe niższa nikt nie kupi tego badziewia. Czy oni nie wiedzą że jeden niezadowolony klijent może bardziej zaszkodzić niż 100 zadowolonych pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Tylko że ten przetwornik kosztować będzie na naszym rynko pewnie ze 400 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Reklamacja odrzucona. Cholera człowieka bierze. Napisali, że to wina okablowania na łódce. Ale ja nie mam żadnej łódki a sprzęt był użytkowany z 3 różnymi silnikami.Co robić? Gwarancja się wkrótce kończy... . I Szwecja się zbliża. Echo na śmietnik i kupić HDS-a???Napisali: "Dziekujemy za skontaktowanie sie z Garmin Europe. Jezeli objawy nie wystepuja gdz silnik jest wylaczony i lodz sie nie porusza oznacza to ze urzadzenie nie jest wadliwe i nalezey sprobowac ograniczyc zaklucenia. W tym przypadku klient musi sprawdzic okablowanie ktore idzie z przetwornnika oraz sprawdzic czy okablowanie silnika nie powoduje zaklocen." Andrzej, spróbuj zastosować się do ich zaleceń i jeśli błędy będą występowały to wyślij ponownie na reklamację z rozszerzonym opisem błędów i prośbą o naprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Ktoś jeszcze ma jakieś problemy z tymi urządzeniami? Planuje zakup nowego echa i tak jeszcze się waham między jakimś garminem echomap a humminbirdem helix 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi81 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Ja mam 91 i wszystko śmiga bez problemu. Odp garmina ma sens jesli byloby machniete cos nie dzialaloby caly czas a tak jak raz działa a raz nie działa to rzeczywiście gdzies indziej jest błąd, jesli do 71 jest taki sam przetwornik jak do 91 to według mnie srednio to się nadaje jako mobilne echo ,jest on za duży żeby go przekladac łatwo jest o uszkodzenie mechaniczne przy przekladaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 W obydwu przypadkach jest ten sam przetwornik. GT 40 TM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Mam problem z odczytem temp. wody. Echo raczej wykluczone gdyż było podłączone do nowego przetwornika i problem nie występuje aczkolwiek przetwornik nie był zanurzony w wodzie.Problem pojawia się po kilku minutach od uruchomienie echa. Z początku pokazuje właściwą temperaturę, po kilku minutach już wariuje.Stawiam na przetwornik lub kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Bardzo podobnie zachowują się przetworniki Humminbirda w których był "wyrwany" z przetwornika kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Zastanawiam się jeszcze nad wtyczką. Może któraś nożka słabo łączy... ale z drugiej strony jakby słabo łączyła to problem byłby od uruchomienia pewnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Na samych wiosłach latałeś? może drogą eliminacji,bez aku bez silnika.jak bedzie smigało bez tych klamotów to może jednak cos zakłuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Na samych wiosłach latałeś? może drogą eliminacji,bez aku bez silnika.jak bedzie smigało bez tych klamotów to może jednak cos zakłuca.Pytasz Andrzeja? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Na samych wiosłach latałeś? może drogą eliminacji,bez aku bez silnika.jak bedzie smigało bez tych klamotów to może jednak cos zakłuca.Po wyłączeniu silnika zakłóceń brak. Zakłócenia na 3 silnikach sprawdzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Tak Andrzeja pytałem A sprawdzałeś jakąś inną sondę tej klasy na tych jednostakach pływających z tymi silnikami?chociaż z drugiej strony to na kilku silnikach byłoby to samo?i każdy by zakłócał?,trzeba pokombinować,może ktoś Ci porzyczy przetwornik,abo najlepiej byłoby przetstować z drugim takim zestawem.i kolejno eliminować,przetwornik?,kabel?echo?.trzeba pokombinować,bo jak Garmin ma takie podejście to ręce opadają,dobre idzie daego ale smród jeszcze dalej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Andrzeju współczuję. A miałem iść w Twoje ślady, HDS ---> Garmin. Jednak się wstrzymam. Mam nadzieję że przed sezonem ogarniesz pozytywnie temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Najgorsze jest to, że powinni mieć stanowisko testowe. Zaniosłem im cały zestaw z aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Andrzej chyba nie ma wyboru trzeba drugie echo i zobaczyć przewody. Jak Cię najdzie ochota popływać mogę Ci podrzucić czujnik z przewodem., Do Szwecji masz jeszcze trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Dzięki. Pomyślę. Albo od kogoś z W-wy pożyczę.Gość z Canoe obiecał , że jak lody na Zegrzu puszczą to przetestuje. Sam bym może to zrobił. Ale jak sobie pomyślę że muszę wyczyszczony po sezonie ponton rozkładać składać i z powrotem czyścić tylko aby popływać testowo godzinkę z echem to mnie krew zalewa. I żadnej gwarancji nie mam, że znajdę przyczynę albo po tym moim teście Garmin coś zadziała. Mogą mnie i tak olać. A koniec gwarancji się zbliża.Przez to echo cały poprzedni sezon mam rozpieprzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 covent Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Trzeba się na spokojnie zastanowić nad wspólnym mianownikiem przy zakloceniach; łódki różne, silniki różne ale -jak domniemywam - sternik zawsze ten sam czyli @godski ☺. Może to coś zupełnie co innego; telefon, radio cb, krótkofala? Szczególnie wziąłbym pod uwagę telefon. Echo to bardzo czułe urządzenia jak najbardziej podatne na zakłócenia. Myślę, że skoro na wyłączonym silniku jest ok to samo echo jest dobre. Mogą się akumulowac 2 czynniki silnik plus coś jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi81 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Andrzeju współczuję. A miałem iść w Twoje ślady, HDS ---> Garmin. Jednak się wstrzymam. Mam nadzieję że przed sezonem ogarniesz pozytywnie temat.Kolego nie masz co się zastanawiać bo echo jest zaj.....iste, jest już ich trochę na forum i dopiero kolega Godski ma problem.W majówkę będę w okolicach Pisza pływał jak masz ochotę zapraszam pomacać.Kolego Godski a może tak na innej łódce wypróbować echo? Na twoim pontonie zakłóca to wiesz a ciekawe co będzie na innej łajbie. Edytowane 8 Lutego 2016 przez kapi81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Andrzej, możemy np. podłączyć Twoje echo pod mój przetwornik i kable - zapraszam w 2giej połowie kwietnia na łódkę na ZZ.U mnie wszystko działa aż miło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Andrzej, możemy np. podłączyć Twoje echo pod mój przetwornik i kable - zapraszam w 2giej połowie kwietnia na łódkę na ZZ.U mnie wszystko działa aż miło!Chętnie skorzystam. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 A może przypiąć filtr anty zakłuceniowy na kable koszt niewielki amoże zdzałać cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Dzięki. Pomyślę. Albo od kogoś z W-wy pożyczę.Gość z Canoe obiecał , że jak lody na Zegrzu puszczą to przetestuje. Sam bym może to zrobił. Ale jak sobie pomyślę że muszę wyczyszczony po sezonie ponton rozkładać składać i z powrotem czyścić tylko aby popływać testowo godzinkę z echem to mnie krew zalewa. I żadnej gwarancji nie mam, że znajdę przyczynę albo po tym moim teście Garmin coś zadziała. Mogą mnie i tak olać. A koniec gwarancji się zbliża.Przez to echo cały poprzedni sezon mam rozpieprzony.Jakbyś nie ogarnął, to jak zwiozę swoją łajbę z Trójmiasta do Wawy - możemy się zgadać na Zegrze. Mam ten sam model i u mnie ok.Inaczej nie mam jak sprawdzić, bo u mnie na stałe siedzi w łodzi. Edytowane 8 Lutego 2016 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Na jakie kable chcesz wpiąć filtr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi