dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Ja też mam , tylko co z tym przesunięciem no i co dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 przecierajcie szlaki, przecierajcie ):Pobawiłbym się, ale nie mam całego sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womar Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Podejrzewam, że przesunięcie zapisu dotyczy odsunięcia przetwornika względem GPS na urządzeniu na którym zapisujemy mapę, za to przesunięcie wyświetlania - to z kolei na urządzeniu na którym odczytujemy (np przy przenoszeniu echosondy z jednej łódki na inną). Ale na 100% to potwierdzimy jak się pojawi oficjalna instrukcja...Przy małych jednostkach typu ponton, prawdopodobnie to będzie pomijalna kwestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 To trzeba wodować lub czekać na instrukcję. Dobrze że Andrzej w niedziele dokona pierwszych testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzio 77 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Mam i nie mam, niby w pomieszczeniu ale gps łapie a wyskakuje zapis ze nie może nagrywać .A ja chciałem coś nagrać. Cannot record Quick draw contours depth unknown Edytowane 26 Lutego 2016 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Mam i nie mam, niby w pomieszczeniu ale gps łapie a wyskakuje zapis ze nie może nagrywać .A ja chciałem coś nagrać. Cannot record Quick draw contours depth unknownA jesteś w trybie symulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Podejrzewam, że przesunięcie zapisu dotyczy odsunięcia przetwornika względem GPS na urządzeniu na którym zapisujemy mapę, za to przesunięcie wyświetlania - to z kolei na urządzeniu na którym odczytujemy (np przy przenoszeniu echosondy z jednej łódki na inną). Ale na 100% to potwierdzimy jak się pojawi oficjalna instrukcja...Przy małych jednostkach typu ponton, prawdopodobnie to będzie pomijalna kwestiaMoim zdaniem przesuniecie zapisu służy do czegoś innego. Zbieranie, zapisywanie i tworzenie mapki w czasie rzeczywistym mocno obciążałoby urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Pewnie sprawdzisz w niedziele i napiszesz jak testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Takie pytanko mam, bo jutro chcę potestować ten program. Czy ma być na karcie SD mapa BlueChart,czy tez ona jest zbyteczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzio 77 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 A jesteś w trybie symulacji? Próbowałem i na symulacji i normalnie .Napis wyskakuje za każdym razem.Andrzej jak coś rozkminisz daj znak- sygnał należę do wahy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Takie pytanko mam, bo jutro chcę potestować ten program. Czy ma być na karcie SD mapa BlueChart,czy tez ona jest zbyteczna?Chyba zbyteczna. Ale ja mam ją na SD. Mam też mape bazową Garmina Open StreetMap czy cos takiego. I to się pewnie przyda do konturów.Mam kontury pobliskiej żwirowni. Sprawdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Mam i nie mam, niby w pomieszczeniu ale gps łapie a wyskakuje zapis ze nie może nagrywać .A ja chciałem coś nagrać. Cannot record Quick draw contours depth unknown Próbowałem i na symulacji i normalnie .Napis wyskakuje za każdym razem.Andrzej jak coś rozkminisz daj znak- sygnał należę do wahy. Jak nie mam trybu symulacji wyskakuje to samo co i u ciebie. W trybie symulacji działa i nie generuje żadnych alarmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Chyba zbyteczna. Ale ja mam ją na SD. Mam też mape bazową Garmina Open StreetMap czy cos takiego. I to się pewnie przyda do konturów.Mam kontury pobliskiej żwirowni. Sprawdziłem.Czy możesz Andrzej podać linka do tej Open StreetMap bo ta którą pobrałem ze strony oficjalnej nie działa u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Czy możesz Andrzej podać linka do tej Open StreetMap bo ta którą pobrałem ze strony oficjalnej nie działa u mnieJest gdzieś w tym temacie. Poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Mam i nie mam, niby w pomieszczeniu ale gps łapie a wyskakuje zapis ze nie może nagrywać .A ja chciałem coś nagrać. Cannot record Quick draw contours depth unknownSadzac po opisie, krzyczy ze nie moze nagrac, bo jest nieznana glebokosc (czyli co niby ma nagrac). Może nad wodą zacznie działać, gdy przetwornik będzie w wodzie i wykryje glebokosc To tylko moje domysły. Ja zainstalowalem i w domu nie pojawiały mi się takie uwagi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzio 77 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Możliwe że to wina iż przetwornika nie widzi głębokości i pojawia się taki komunikat ze nie nagrywa.Bo w komunikcie pisze że brak głębokości więc coś z czyms☺Myślę że nad woda rozwieje się choć trochęniewiadomychAle u mnie to dopiero za miesiąc. Edytowane 27 Lutego 2016 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) jaka jest różnica między echomap 71sv a striker 7sv ?? ten striker to jakaś mocniej okrojona wersja ?patrząc na opis ze strony http://www.garmin.lodz.pl/pl/p/Garmin-STRIKER-7sv-010-01554-01/519[\url]to przetwornik jest lepszy niż w 71sv ?? (na nasze jeziora) Edytowane 28 Lutego 2016 przez dziubas123 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Było już poruszane na forum...http://jerkbait.pl/topic/65838-echosonda-garmin-striker%E2%84%A2-7sv/?view=getnewpost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 było, ale w sumie nic tam nie ma na temat przetwornika a ja się już gubię w tych częstotliwościach i jaki to ma wpływ na obraz i pokazywany obszar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Czy ktoś może testował program , na wodzie oczywiście ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Nie. Może w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 starfish Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Moim zdaniem przesuniecie zapisu służy do czegoś innego. Zbieranie, zapisywanie i tworzenie mapki w czasie rzeczywistym mocno obciążałoby urządzenie.Cześć.Opcja przesunięcia służy do korekcji odczytu głębokości . Zbierasz dane czasem nawet przez kilka lat a poziom wody w jeziorze się zmienia.Poziom pierwszego rejsu ustawiasz na zero a przy następnych korygujesz tym przesunięciem przy zapisie.Z kolei jak masz już gotową mapę a poziom wody się zmienił to robisz przesunięcie przy odczycie.Źródło - instrukcja do serii echomap CHIRP.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 O którym przesunieciu piszesz ? Bo tam są dwa. Jest gdzieś ta instrukcja po Polsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 starfish Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 O którym przesunieciu piszesz ? Bo tam są dwa. Jest gdzieś ta instrukcja po Polsku?Pierwsze przy zapisie. Jak tworzysz mapę a poziom wody się zmienia. I to jest najważniejsze. W moim ulubionym jeziorku poziom w ciągu ostatniego roku spadł prawie metr. Jak nie zrobił byś korekty to na blacie miał byś góreczkę metrową i obławiał byś kancik którego nie ma. Drugi parametr przy odczycie jest już mniej ważny. Bo czy jest 2 metry czy trzy to już mały pikuś.Wejdź na stronę Garmina. Jest tam instrukcja po polsku dla echomap dv.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 starfish Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 O którym przesunieciu piszesz ? Bo tam są dwa. Jest gdzieś ta instrukcja po Polsku?Jak nie znajdziesz to Ci prześlę. Tylko to jest instrukcja dla wersji CHIRP.Przy okazji jak byś był nad Białym to pozdrów Andrzeja Gobczyńskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi