dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Największa różnica chyba jest w wielkości przetworników. Napewno HB ma bardziej poręczny (jeżeli echo ma być przenośne), stożki w HB to 60 st i 20 st. U garmina masz 60 i 120 st. Wybór jest trudny, też przed takim stałem niedawno. Miałem chęć na helixa 9 ale to już duża cena była w porównaniu do 7 cali tylko chyba dwa razy większa moc. No i tworzenie map bezpośrednio podczas pływania, aż tyle tego za taką cenę nie było mi potrzeba, dlatego wybór padł na Garmina. Jeżeli bym miał wybierać w 7 calach to chyba by jednak Humminbird, sporo dobrego słyszałem o tych echach od znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 dzięki ))))))) no to testujcie chłopaki a jak będzie mamona to będę się opierał na waszych opiniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Posiadam ręczny Garmin GPSMap 64 i mam pytanie czy porównywał ktoś dokładność dobrej klasy ręczniaka do wskazań echosond EchoMap?Napływanie na punkty / miejscówki. Edytowane 17 Marca 2016 przez karbusd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Sprawdzałem swego czasu na Garmin 60Csx i Elite 5.Garmin w tej wersji +/- 3 metry.Lowrance Elite 5 +/- 7 metrów Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Test robiłeś jednocześnie porównując wskazania dwóch urządzeń? Jeśli tak ,to jest miarodajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 No tak. Echo uruchomione i jednocześnie Garmin :-) Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Panowie mam pytanko o Garmin Quickdraw™ Contours. Po pierwsze czy ktoś już tego używał ? Jakie jest najtańsze na rynku urządzenie min 5 cali wspierające ten bajer i DownVu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Spójrz 1-2 strony wcześniej... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Spójrz 1-2 strony wcześniej... . Dzięki czekałem na taki super pomocny komentarz eksperta Czytałem ale nie znam się na garminach i ich oznaczeniach dlatego pytam wprost. Mile widziany link do sklepu. Kolejne pytanie czy seria striker będzie to wspierać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Mało prawdopodobne. Striker nie ma slotu na karty. No chyba, że po jakimś kablu będzie można przesłać dane z pamięci wewnętrznej i je potem tą samą drogą odesłać. Jak znajdę chwilę czasu to odpalę Strikera 5 DV i zerknę co on tam ma w menu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 K-Pon Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Sprawdzałem swego czasu na Garmin 60Csx i Elite 5.Garmin w tej wersji +/- 3 metry.Lowrance Elite 5 +/- 7 metrów Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu TapatalkaPotwierdzam obderwację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacmed Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Koledzy, wgrałem mapę topograficzną Polski, wszystko działa. Chciałbym jeszcze zainstalować to Quickdraw Controls, ale nie mogę nigdzie znaleźć. Ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawekus Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Koledzy, wgrałem mapę topograficzną Polski, wszystko działa. Chciałbym jeszcze zainstalować to Quickdraw Controls, ale nie mogę nigdzie znaleźć. Ktoś pomoże? Możesz wrzucić jakieś zdjęcia/screen tej mapy. Ciekawi mnie jak ona wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Koledzy, wgrałem mapę topograficzną Polski, wszystko działa. Chciałbym jeszcze zainstalować to Quickdraw Controls, ale nie mogę nigdzie znaleźć. Ktoś pomoże?Co to za echo? Quickdraw jest po uaktualnieniu softu do 3.20. Tak więc w nowych modelach będzie preinstalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacmed Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 To Garmin echomap 71sv. Czyli szukać Quickdraiwa po aktualizacji- dzięki kolego.Kiepski ze mnie fachowiec w sprawach elektroniki. A może podpowiesz jak znaleść mapy, chociaż konturowe jezior w Norwegii i Słowacji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Wczoraj pływałem 3 godziny używając programu do tworzenia map. Jedynie 6 mega danych . Jedna z miejscówek A tak wygląda na zdjęciu satelitarnym Jak widać program połączył dane ze zbiornika z danymi z rzeki i na mapie nie ma wału je dzielącego. Możliwe że jakaś mapa topograficzna by ten problem naprawiła.Ogólnie jestem bardzo zadowolony z darmowego dodatku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Usuń zapisany ślad to będzie czytelniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 (edytowane) Jest to efekt tego ze niema zarysu zbiornika - linii brzegowej i interpolacja 2 śladów zachodzi na siebie i robi mapę. Taki sam efekt może się pojawić przy małych wyspach. Jaka szerokość ma orientacyjnie wal ? I mniej więcej ile od niego przeplywales po zbiorniku i rzece ? Ciekawe jak program się zachowa na mapie gdzie będzie naniesione linia brzegowa i wyspa Edytowane 27 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Usuń zapisany ślad to będzie czytelniejsze Ślady usunę jak skończę robić mapę tego odcinka , miałem pływać cały dzień ale wiosna , wszyscy robią porządki i śmieci lądują w rzece. Kilka starych desek mijałem z wystającymi gwoździami , jednej widać nie ominąłem bo mam dziurkę w burcie pontonu. Jest to efekt tego ze niema zarysu zbiornika - linii brzegowej i interpolacja 2 śladów zachodzi na siebie i robi mapę. Taki sam efekt może się pojawić przy małych wyspach. Jaka szerokość ma orientacyjnie wal ? I mniej więcej ile od niego przeplywales po zbiorniku i rzece ? Ciekawe jak program się zachowa na mapie gdzie będzie naniesione linia brzegowa i wyspa Wał ma szerokość około 8-10 metrów. Pływałem może 2 metry od brzegu , czasami więcej - zatopione drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cipstiger Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 (edytowane) Panowie jaka jet różnica miedzy normalnym echo 92 sv a 92 svCHIRP ?Dane technicze znam chodzi mi o opinie użytowników Edytowane 27 Marca 2016 przez cipstiger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Chirp musi być w przetworniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Chrip jest w echu . Przetworniki są te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Chirp musi być w przetworniku Chrip jest w echu . Przetworniki są te sameYyyyy.... Mógłbym prosić bardziej jednoznaczną wiedzę? Zwątpiłem dzięki kolegom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Echosonda moduluje sygnał i przekazuje go do przetwornika . Który to go nadaje i odbiera. Tak samo jest u konkurencji. Przetworniki pozostały te same a echo dostało funkcje chrip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 moje twierdzenie opieram na opisie przetworników, GT-20TM, GT-40TM, opisywane są jako Trad/DownVu/SideVu 77/200/455/800 Transomzaś GT-50TM i GT52HW-TM w opisie mają Trad/DownVu/SideVu CHIRP/455/800 Transom. Z jakiegoś powodu dodano Chirp - chyba że to chwyt marketingowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi