dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tatula Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Witam Potrzebuje namiary na dobrą cenę echa Garmina striker 7sv. lub Garmin echomap chirp 72 sv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Ja chyba z norge sprowadze, 72sv kosztuje ok 7,5k koron z przetwornikiem, 72dv 6k koron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Ja chyba z norge sprowadze, 72sv kosztuje ok 7,5k koron z przetwornikiem, 72dv 6k koronjeśli przywieziesz w bagażu to ok, przy przesyłce może CI się trafić urząd celny, szczególnie jeśli paczka będzie szła ze sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Funfel przywiezie, mam nadzieję :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 To jak stracisz nadzieję, to na wszelki wypadek poszedł prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Dzięki, trzeba będzie sprawdzić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Sprawdzone - Garmin Quickdraw™ Contours tworzy mapę także podczas 'przelotów' w ślizgu (przy prędkościach 35-40 km/h).Nie spodziewałem się tego Ogólnie - świetny dodatek, z mojej perspektywy - kilka drobiazgów, które zauważyłem, do poprawki: zwiększenie palety dostępnych kolorów (więcej odcieni głównych kolorów), więcej opcji ustawienia przedziału głębokości (np. nie da się ustawić co 0,5m od 1m do 10m, bo można ustawić tylko kilkanaście przedziałów), umożliwienie zmiany koloru płytkiej wody (jest predefiniowany). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Kolor wody płytkiej można zmienić , ja mam przedział 0-1 m na czerwono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Rozumiem, że wtedy - gdy sam ustawisz ten przedział (jako nowy przedział) 0-1m (albo choćby 0-0,5m). Jeszcze jeden duży minus - w ub.r. ekran (panel) echosondy 2 razy wypiął mi się z ramki (zatrzasku) podczas płynięcia (fakt, że na dużej fali i z dużą prędkością) i wpadł, na szczęście, do łodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Tak , sam ustawiałem ten przedział aby omijać mielizny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Mario a jak z dokładnością podczas takich prędkości w ślizgu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Dzisiaj również zrobiłem Update i niestety MaxiMapa której dotychczas używałem przestała działać. Pojawia się "nieobsługiwany format mapy". Ktoś, coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nix2 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Aktualizowałeś do wersji najnowszej czyli 3.40 ? A z jakiej wersji ? Zgaduję że nie z 3.30 a z wcześniejszej...? Jaka dokładanie wersja MxiMapy? pzdr Nix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jani32 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Panowie mam pytanie ,jaki przetwornik zakupić jako dodatkowy do Strikera 7sv . Mam standardowy gt 52 zamontowany na stale z tyłu łodzi potrzebuje coś do verticala montowanego na sztycy z boku łodzi.Łódka to River Fox 390 Z góry dzięki za odpowiedz . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nix2 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Dzisiaj również zrobiłem Update i niestety MaxiMapa której dotychczas używałem przestała działać.Pojawia się "nieobsługiwany format mapy". Ktoś, coś?Wg. forum garniak:http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=3&t=15883 Garmin zablokował wyświetlanie map niezależnych producentów. pzdr Nix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Klamot Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Witam,Czy ktoś z grona forumowiczów posiada i używa GPSmap 74xx xsv?Wcześniej pływałem z Lowrance, teraz mam dylemat miedzy HDS gen 3 a w/w Garminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Wg. forum garniak:http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=3&t=15883 Garmin zablokował wyświetlanie map niezależnych producentów. pzdr NixWygląda na to, że będę potrzebował starej wersji softu. Czy ktoś z Was wie jak skopiować soft z urządzenia ? Czy jest w ogóle możliwość zrobienia kopii starego softu przed aktualizacją ? Kolega ma 50DV ze starym softem więc może dało by radę skopiować i wgrać do mojej 70-tki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nix2 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 No niestety, mam najnowszy 6.20. Nie wiem czy da się w ogóle wykonać kopię softu z urządzenia - myślę że raczej nie i że trzeba poszukaćsoftu w sieci... pzdr Nix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Ciekaw jestem co na to Garmin. Dzwoniłem do nich i czekam na informację.BTW otrzymałem od nich informację, że QDC nanosi dane na kontury zawarte w mapach BCH g2.Ktoś może to potwierdzić ?@Nix używasz QDC na 50DV ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nix2 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 No cóż... używam to na razie za dużo powiedziane, ponieważ 50DV mam od środy dokładnie, ale chcę używać.Też spotkałem się z info, że da się nanosić batymetrię QDC na mapę, na przykład na mapę TOPO a niekoniecznie na mapę BCHg2. Tu jest kwestia, że chyba nie ma małych zbiorników ( i średnich też) na mapach BCHg2 , a są na mapach TOPO. Więc ja stawiam na TOPO. pzdr Nix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Oczywiście - QDC nanosi batymetrię na mapę topo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psiatek Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Dzień dobry wszystkim. Od niedawna jestem użytkownikiem Garmina 92 SV.Stworzyłem już pierwsze mapy pobliskiego zbiornika.Czy istnieje możliwość oglądania wykonanych map na urządzeniu zewnętrznym na przykład na komputerze?Pozdrawiam wszystkich. Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez psiatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hameg Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Witam KolegówGdyby ktoś potrzebował , mam archiwum firmware: 2.70/4.60 , 2.80/4.60 , 3.20/6.00 , 3.30/6.20 Jakub 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Witam KolegówGdyby ktoś potrzebował , mam archiwum firmware: 2.70/4.60 , 2.80/4.60 , 3.20/6.00 , 3.30/6.20 JakubKuba chętnie bym poprosił o arch softu aczkolwiek nie wiem z jakim numerkiem. Po update mam 6.20 ale jeśli Tobie to różnicy nie zrobi to poprosze dla pewności wszystkie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi