Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Sprawdzone - Garmin Quickdraw™ Contours tworzy mapę także podczas 'przelotów' w ślizgu (przy prędkościach 35-40 km/h).

Nie spodziewałem się tego  B)

Ogólnie - świetny dodatek, z mojej perspektywy - kilka drobiazgów, które zauważyłem, do poprawki: zwiększenie palety dostępnych kolorów (więcej odcieni głównych kolorów), więcej opcji ustawienia przedziału głębokości  (np. nie da się ustawić co 0,5m od 1m do 10m, bo można ustawić tylko kilkanaście przedziałów), umożliwienie zmiany koloru płytkiej wody (jest predefiniowany).

• Like 3

• 0

Rozumiem, że wtedy - gdy sam ustawisz ten przedział (jako nowy przedział) 0-1m (albo choćby 0-0,5m).

Jeszcze jeden duży minus - w ub.r. ekran (panel) echosondy 2 razy wypiął mi się z ramki (zatrzasku) podczas płynięcia (fakt, że na dużej fali i z dużą prędkością) i wpadł, na szczęście, do łodzi...

• 0

Panowie mam pytanie ,jaki przetwornik zakupić jako dodatkowy do Strikera 7sv .  

Mam standardowy gt 52 zamontowany na stale z tyłu łodzi potrzebuje coś  do verticala montowanego   na sztycy z boku łodzi.

Łódka to River Fox 390 Z góry dzięki za odpowiedz .

• Like 1

• 0

Dzisiaj również zrobiłem Update i niestety MaxiMapa której dotychczas używałem przestała działać.

Pojawia się "nieobsługiwany format mapy". Ktoś, coś?

Wg. forum garniak:

http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=3&t=15883

Garmin zablokował wyświetlanie map niezależnych producentów.

pzdr Nix

• 0

Wg. forum garniak:

http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=3&t=15883

Garmin zablokował wyświetlanie map niezależnych producentów.

pzdr Nix

Wygląda na to, że będę potrzebował starej wersji softu. Czy ktoś z Was wie jak skopiować soft z urządzenia ? Czy jest w ogóle możliwość zrobienia kopii starego softu przed aktualizacją ? Kolega ma 50DV ze starym softem więc może dało by radę skopiować i wgrać do mojej 70-tki?

• 0

No cóż... używam to na razie za dużo powiedziane, ponieważ 50DV mam od środy dokładnie, ale chcę używać.

Też spotkałem się z info, że da się nanosić batymetrię QDC na mapę, na przykład na mapę TOPO a niekoniecznie na mapę BCHg2.

Tu jest kwestia, że chyba nie ma małych zbiorników ( i średnich też)  na mapach BCHg2 , a są na mapach TOPO. Więc ja stawiam na TOPO.

pzdr Nix

• 0

Dzień dobry wszystkim.

Od niedawna jestem użytkownikiem Garmina 92 SV.

Stworzyłem już pierwsze mapy pobliskiego zbiornika.

Czy istnieje możliwość oglądania wykonanych map na urządzeniu zewnętrznym na przykład na komputerze?

Pozdrawiam wszystkich.

Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psiatek

• 0

Witam Kolegów

Gdyby ktoś potrzebował , mam archiwum firmware:  2.70/4.60 ,  2.80/4.60 ,  3.20/6.00 ,  3.30/6.20

Jakub

Kuba chętnie bym poprosił o arch softu aczkolwiek nie wiem z jakim numerkiem. Po update mam 6.20 ale jeśli Tobie to różnicy nie zrobi to poprosze dla pewności wszystkie :) ok?