dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nix2 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 @sucks_one, ale rozumiem że bardziej Ci zależy na w/w mapie niż na QDC ? No bo na starszym sofcie nie będzie po prostu QDC... pzdr Nix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) QDC zostaje. Niebawem będę miał update mapy z nowymi zbiornikami więc wyluzowałem (między innymi jez. Dadaj) )A archiwum zawsze warto mieć pod ręką. Na wodzie nie byłem więc nie wiem czy wszystko działa jak po staremu. Ważne żeby płynność i szybkość obsługi nie zubożała Wczoraj chwilkę się pobawiłem QDC i przyznam szczerze, że nie oczekiwałem tak prostego w obsłudze softu.Jednak jest pewna kwestia, która irytuje, mianowicie kolor płycizny jest na stałe niebieski a chciałbym go zmienić.Przydało by się jeszcze jakieś automatyczne zmienianie zakresów głębokości i ich kolorów (gradienty danego koloru były by IMO wskazane).Ogólnie prosto i intuicyjnie. Jestem zadowolony.Na wodzie niebawem sprawdzę i wystawię pełne, subiektywne świadectwo Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez sucks_one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Kolory dla różnych głebokości można definiować. Jest o tym w powyższych postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Kolory dla różnych głebokości można definiować. Jest o tym w powyższych postach.Oczywiście można wszystkie definiować poza pierwszym zakresem, który ma na stałe przypisany kolor.Jeśli można mu przypisać dowolny kolor to nie w taki sam sposób jak pozostałym zakresom głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nix2 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Miejmy nadzieję, że Garmin to poprawi, bo na bank zauważą możliwości ulepszania, no ale czy to będzie szybko to nie wiadomo... Soft jest z 5 kwietnia więc bardzo świeży,pewnie będzie trzeba trochę poczekać, choć z drugiej strony widać że możliwości QDC mile zaskoczyły wielu userów, więc może Garmin szybko pójdzie za ciosem ? pzdr Nix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Także puerwszy zakres można definiować. Ja mam od 0 do 1 metra kolor czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nix2 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 QDC zostaje. Niebawem będę miał update mapy z nowymi zbiornikami więc wyluzowałem (między innymi jez. Dadaj) )A archiwum zawsze warto mieć pod ręką.Co do mapy i jej aktualizacji... Jaka to konkretnie jest za mapa ? I czy jej aktualizacja spowoduję, że będzie działać ? pzdr Nix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Konkretnie to MaxiMapa 2.0. Wg zapewnień producenta za około 2 tyg będzie gotowa nowa wersja , która między innymi będzie działać na urządzeniach po aktualizacji softu oraz będą dodane nowe zbiorniki. Za jakiś czas a mam nadzieję niedługi będzie również cieniowanie znane z urządzeń HDS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Także puerwszy zakres można definiować. Ja mam od 0 do 1 metra kolor czerwonyTo chyba coś mi umknęło. Dzięki Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nix2 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Tak naprawdę nie chodzi o PIERWSZY zakres ( definiowalny ), a o PŁYCIZNĘ której koloru nie można zmienić, natomiast ten pierwszy zakres jest PO płyciźnie. pzdr Nix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Jeżeli dobrze zrozumiałem, to tą predefiniowaną płyciznę ustawiasz na od 0m do 0m, a potem 1szy zakres - definiowalny - od 0m do 1m na przykład (już z określonym przez siebie kolorem). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hameg Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Kuba chętnie bym poprosił o arch softu aczkolwiek nie wiem z jakim numerkiem. Po update mam 6.20 ale jeśli Tobie to różnicy nie zrobi to poprosze dla pewności wszystkie ok?Pod tym linkiem jest całe moje archiwum ( link aktywny przez 7 dni ) dostępny dla wszystkich. https://we.tl/rRG1e9vMRb Udanego zasysania Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nix2 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Jeżeli dobrze zrozumiałem, to tą predefiniowaną płyciznę ustawiasz na od 0m do 0m, a potem 1szy zakres - definiowalny - od 0m do 1m na przykład (już z określonym przez siebie kolorem).Ustawiasz jak chcesz, ale jaki sens ma od 0 do 0m? Ja dla niezbyt głębokich zbiorników ustawiam cieniowanie co 40cm, a wtedy traktuję płyciznę jak pierwszy zakres czyli 0cm do 40cm. pzdr Nix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Nix2 jak możesz to wrzuć fotkę z mapą. U mnie woda poniżej jednego metra jest pokazywana na czerwono bo tak sobie zaznaczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Ustawiasz jak chcesz, ale jaki sens ma od 0 do 0m? Ja dla niezbyt głębokich zbiorników ustawiam cieniowanie co 40cm, a wtedy traktuję płyciznę jak pierwszy zakres czyli 0cm do 40cm. pzdr Nix Sprawdzę to w weekend na wodzie, teraz nie mam dostępu do echosondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Jeżeli dobrze zrozumiałem, to tą predefiniowaną płyciznę ustawiasz na od 0m do 0m, a potem 1szy zakres - definiowalny - od 0m do 1m na przykład (już z określonym przez siebie kolorem).Jest tak jak mówisz. Przed chwila sprawdziłem. Trochę mało zakresów można zrobić. Tylko 12. Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Pisałem kiedyś o problemach z Garminem 71 SV.Dzisiaj pływałem na spalinie i elektryku i zakłóceń brak.Pewnie pojawią sie jak na Syrsan lub Wigry zawitam. Wścieknę się normalnie. Panowie, co to może być? Kiedyś już pytałem. Tutaj widok zatopionych drzew których gałęzie wystają nad wodę. Przepływałem kilka metrów pomiędzy nimi. Ciekawe kto je przywlókł do wody. Robiłem trochę logów do QuickDraw Contour. Czy ktoś wie jak to wyświetlić na komputerze? W programie Garmin HomePort nie widzę takiej opcji.A program jest zarąbisty. Zbiornik 10 hektarów można w 2 godzinki machnąć. Pojawił się też nowy soft 3.40. Ciekawe co wniesie. Te paleta barw do QuickDraw jest fatalna.Przydałby sie tez jakiś szablon do szybkiej zmiany zakresu z wody płytkiej na głęboką bo teraz trzeba się naklikać. Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Pisałem kiedyś o problemach z Garminem 71 SV.Dzisiaj pływałem na spalinie i elektryku i zakłóceń brak.Pewnie pojawią sie jak na Syrsan lub Wigry zawitam. Wścieknę się normalnie. Panowie, co to może być? Kiedyś już pytałem.251015_1702_00.jpg Tutaj widok zatopionych drzew których gałęzie wystają nad wodę. Przepływałem kilka metrów pomiędzy nimi. Ciekawe kto je przywlókł do wody.220899_0413_00.jpg Robiłem trochę logów do QuickDraw Contour. Czy ktoś wie jak to wyświetlić na komputerze? W programie Garmin HomePort nie widzę takiej opcji.A program jest zarąbisty. Zbiornik 10 hektarów można w 2 godzinki machnąć. Pojawił się też nowy soft 3.40. Ciekawe co wniesie. Te paleta barw do QuickDraw jest fatalna.Przydałby sie tez jakiś szablon do szybkiej zmiany zakresu z wody płytkiej na głęboką bo teraz trzeba się naklikać.Cholera, przez przypadek skasowałem dane z właściwej karty SD. Dobrze że programem Recuva udało mi się odzyskać.Wstawiam właściwe zdjęcia tego czegoś wystającego i zatopionych drzew z wystającymi nad wodę gałęziami. A tutaj jeszcze mapka z dzisiejszego pływania. Izobaty co 1m do 7 metrów. Głębiej białe plamy bo nie chciało mi się kolorów ustawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Cholera. Nie zmieściło się.Teraz. Niestety, paleta barw uboga. Mało odcieni np. czerwonego i zielonego.Poza tym tylko 10 izobat możemy nanieść. Czyli jak naniesiemy co metr to do 10-11 metrów tylko. Głebiej będzie białość. Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Najeżony Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Na pierwszy rzut oka mogło by się wydawać, że to konar jakiegoś olbrzymiego drzewa, przez lata opłukiwany. Ale ja down vu bawię się od jakiś 2 miesięcy,więc to raczej moja bujna wyobraźnia . Kamerkę jakąś trzeba by tam spuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yatsek Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 W pierwszej kolejności - witam. Skarbnica wiedzy przydatnej - sam jestem posiadaczem 91sv, ostatnio trochę przygód miałem. Okazało się że w sondzie zepsuł się czytnik kart micro SD - Garmin mega sprawnie bez gadania i zbędnych pytań wymienili mi komputer na nowy. Jednak ja nie o tym - ściągnąłem zamieszczone pod linkiem wcześniej mapy Topo polska - pytanie jak to poprawnie zgrać, czy wystarczy że zrzucę to na kartę ? Pytanie banalne ale czasem tak trzeba. Wcześniej pojawiał się też wątek częstotliwości - na jakich parametrach pływacie ? jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgraj na kartę do katalogu Garmin. Na płytkiej na wąskim 200 kHz.Na głębokiej różnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yatsek Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) dzięki, wszystko pięknie działa. czy jak mam już jakieś mapy wgrane na kartę w folderze Garmin to mogę tam dorzucać kolejne, czy trzeba robić nowy folder ? Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez yatsek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Wydaje mi się że jedna będzie tylko działała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womar Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 U mnie działają 2 mapy topograficzne i bluechart jednocześnie - obraz jest nałożony na siebie. A quickdraw contour rysuje jeszcze na wierzchu tej mozaiki... Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi