dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Tak z ciekawości, co Ci w nim nie odpowiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Brak szerokiego stożka 50-80 kHz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wamper72 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Czy można prosic o namiary na pw.do tanigo zrodelka 91sv Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wamper72 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Informacja dla ciekawskich. Pływałem 2 i pół dnia z echem 92SV Chirp. Prawie 30 godzin pływania. 75 km przepłynięte. Podświetlenie 80-100%Akumulator 18 Ah pod koniec testu miał 11,9 V pod obciażeniem czyli pewnie jeszcze ze jeden-dwa dni bym popływał.Prosba z jakim przetwornikiem polecal bys na mazurskie wody garmin 91sv Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lopez77m Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Witam.Czy jak zaktualizuje 71 sv do wersji 3.60 to będzie nadal czytał mapy Topo polska z linku ? Tak.Dzięki, mapy działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Prosba z jakim przetwornikiem polecal bys na mazurskie wody garmin 91sv Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka40 GT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Więcej: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 I jeszcze: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lopez77m Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Takie pytanie; można jakoś odzyskać usunięty Waypoint z urządzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Mam pytanie odnośnie zasilania.Zasilacie echosondę z głównego akumulatora z którego pływamy na elektryku, ładujemy silnikiem spalinowym itd i czy macie jakieś zakłócenia?Sam stosuję oddzielny akumulator, ale jestem w trakcie zamawiania łódki z instalacją elektryczną i nie wiem jak to rozwiązać a są opinie, że nowe echosondy nie powinny mieć zakłóceń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 jak używasz tego samego aku do elektryka i sondy, mogą pojawić się mniejsze lub większe zakłócenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Czy ktoś wie jak się odczytuje kąty widzenia dla DSI i Si dla przetwornika GT40 ?. Bo tradycyjny stożek to wiadomo 45/15 stopni. Beam Width (°) LF/HF (-3dB): Traditional: 45/15 DownVü: 1.1x53@455 0.7x30@800 SideVü: 1.1x53@455 0.7x30@800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) 53 stopnie w poprzek kierunku płynięcia. 1.1 stopnia równolegle do kierunku płynięcia. Wiązka ma kształt ostrosłupa o podstawie mocno spłaszczonej elipsy. Dane są referencyjne, podawane według normy - w praktyce możesz mieć kąt dużo większy. EDIT: Raymarine miał taką marketingową prezentację : Edytowane 28 Czerwca 2016 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Dzięki Paweł. To wiele wyjaśnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niemiec Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 W dniu dzisiejszym nabyłem Garmin 92 SV i związku z tym ma pytania do kolegów z doświadczeniem w eksploatacji echa.- jaką mapę mogę wgrać i jak to zrobić- jak najlepiej skonfigurować echo Bardzo proszę o wsparcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Akurat na to pytanie znajdziesz całkiem dobre podpowiedzi i odpowiedzi w tym wątku... Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zbyszekp Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 WitamProszę o informację użytkowników pływających z echosondami 71 sv i 72 sv z chirpem czy faktycznie jest aż taka duża różnica z tym nowym systemem i warto te blisko 1000 zł więcej zapłacić, czy to tylko bardziej marketing i łapanie klienta na nowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 53 stopnie w poprzek kierunku płynięcia. 1.1 stopnia równolegle do kierunku płynięcia. Wiązka ma kształt ostrosłupa o podstawie mocno spłaszczonej elipsy. Dane są referencyjne, podawane według normy - w praktyce możesz mieć kąt dużo większy. EDIT: Raymarine miał taką marketingową prezentację :To jest wiązka DI. A co z SI? Dwa ostrosłupy po bokach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Tak Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 To w takim przypadku jest to źle opisane i mylące. Przy SI nie widzimy przecież kawałka dna pod nami.Powinno to wyglądać inaczej. Np. SideVü: 1.1x2-53@455 0.7x1-30@800 Czyli że echo widzi od 2 do 53 stopnia przy wiązce 455 i od 1 do 30 stopni przy wiązce 800. Sprawdzę organoleptycznie jaki jest ten ślepy kąt. Na wodzie 10 metrów zobaczę szerokość tego czarnego paska na środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Czarny pasek na środku to przecież słup wody pod przetwornikiem. Chyba że mówimy o jakimś innym czarny m pasku. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) OK. Już rozumiem. W taki przypadku w SI jest jeden spłaszczony ostrosłup identyczny jak w DI a nie dwa jak pisałem. Edytowane 1 Lipca 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lopez77m Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Orientuje się ktoś, jakie pokrycie dna mają stożki 200 kHz i 77 kHz dla przetwornika Gt-40 np. na10m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Orientuje się ktoś, jakie pokrycie dna mają stożki 200 kHz i 77 kHz dla przetwornika Gt-40 np. na10m ?Orientujemy się .Garmin podaje kąty 45/15 stopni dla 77/200. W teorii 77 to około koło o średnicy 8-10 metrów a 200 to około 3-4 metrów. W praktyce trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
15 Maj
21
8 Lut
21
10 Mar
17
2 Lis
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
10 Mar 2016
17 odpowiedzi
2 Lis 2015
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi