dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Fajnie by było ale teraz mam sezon w pracy.Zostaje jesień lub jakiś zlot nad jakąś głęboką kałużą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Andrzej @Godski czy możesz przy okazji sprawdzić, czy GT40 umożliwia skanowanie CHIRP w 2D, przy jednoczesnym CHIRPowaniu w DV lub SV? Totalscan od Lowrance tego nie potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Potrafi. Wrzucę później screeny z ciekawymi widoczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Ok, ale pisząc potrafi masz na myśli GT40 czy Totalscan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Pytałeś o GT 40. Totalscana nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Ok ok, dopytałem dla pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Tak przy okazji, czy do Garmina 92SV chirp da się podłączyć moduł WiFi a co za tym idzie podgląd np. na tablecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Dzisiaj wymyśliłem, że jest jeszcze inna możliwość wyjaśnienia tematu obrazowania 2D w technologii CHIRP przetworników GT20 i GT40. Otóż urządzenia STRIKER 5, 7 DV i 7 SV wspierają CHIRP w widoku 2D, podobnie jak ECHOMAP 92 SV CHIRP używana przez @Godski (w przeciwieństwie np. do ECHOMAP 71/91 SV). Natomiast zgodnie z opisem na stronie Garmina przetworniki GT20 i GT40 tego skanowania CHIRP w 2D nie mają, a to że na urządzeniu jest możliwość wybrania trybu CHIRP w 2D dla częstotliwości 77/200 Khz przy podpiętym do niego GT20 i GT40 nie musi oznaczać, że wyświetlany obraz koniecznie jest efektem skanowania w technologii CHIRP. Żeby to sprawdzić należałoby porównać obraz 2D uzyskany za pomocą GT40 np. w urządzeniu ECHOMAP 92 SV CHIRP dla częstotliwości 77 lub 200 Khz w trybie CHIRP i w trybie zwykłym - jeżeli nie będzie różnicy w odczycie oznaczałoby to, że przetworniki GT20 i GT40 zgodnie z informacją producenta same w sobie nie obsługują CHIRP w 2D. CHIRP w 2D wspierają za to urządzenia STRIKER 5 i 7DV, 7SV i ECHOMAP 92 SV CHIRP, które przy użyciu odpowiednich przetworników (GT 22 i 23 w przypadku STRIKER 5 i 7 DV, GT 52, 51 i 50 w przypadku STRIKER 7 SV i ECHOMAP 92 SV CHIRP) pokazują obraz uzyskany w technologii CHIRP również w widoku 2D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) Tak przy okazji, czy do Garmina 92SV chirp da się podłączyć moduł WiFi a co za tym idzie podgląd np. na tablecie? Nie wiem czy można dołożyc modul, jednak jeśli nosisz się z zamiarem nabycia go celem przeżucania obrazu na tablet, to najpierw zobacz u kogoś jak to działa. Bynajmniej w lowrance po WiFi na . tablecie nie jest tak pięknie jak marketing maluje. Owszem wszystko chodzi . Jednak obraz jest strumieniowany. Lekko rozmyty. Małe lagi są. I tablet nawet za 10000zl nie upora się z tym Edytowane 21 Lipca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 a to że na urządzeniu jest możliwość wybrania trybu CHIRP w 2D dla częstotliwości 77/200 Khz przy podpiętym do niego GT20 i GT40 nie musi oznaczać, że wyświetlany obraz koniecznie jest efektem skanowania w technologii CHIRP.Jest to bardzo prawdopodobne, ponieważ podobny przypadek miał już miejsce w przeszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (...) Bynajmniej w lowrance po WiFi na . tablecie nie jest tak pięknie jak marketing maluje. Owszem wszystko chodzi . Jednak obraz jest strumieniowany. Lekko rozmyty. Małe lagi są. I tablet nawet za 10000zl nie upora się z tymPrzynajmniej :-). Bynajmniej =nie ;-). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 nie mowie ze przy garminie bedzie ta sama historia , jednak warto sprawdzic ,bo mozna sie naciac, tym bardziej ze wszytskie echosondy maja stosunkowo mala rozdzielczosc vs tablety , i obraz z tableta nie odda tego co na echu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hurrican Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Oblicz sobie z wzoru na ostrosłup. Dla 26 stopni kółko o średnicy 4-5 metrów. Dla 15 stopni około 3 metrów. Niedużo . Di i SI jest ok. Tylko moc mniejsza niestety i widok na boki gorszy. Sprawdzone w rzeczywistych warunkach przez porównanie GT40 i GT52.W sobotę potestowałem GT50 jeśli chodzi o stożek. Na głębokości 3-4 m przynęta była dobrze widoczna w pionie, gdy ją spuszczałem 1 metr za przetwornikiem (i nie tylko przy samym dnie ale i wyżej ok. 1m). Tyle mniej więcej wystaje mi wędka poza sonar, gdy łowię z kajaka. Zatem przy tej głębokości stożek ma śrdnicę co najmniej 2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Nie wiem czy już to byłoGarmin Quick Draw Communityhttps://connect.garmin.com/en-US/start/quickdrawMożliwość zgrania map stworzonych przez siebie i pobrania map zrobionych przez inne osoby Niestety aktualnie PL jest jeszcze pusta 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Ja odcinek no kill szczupaka na rzece Sile wkleiłem. Szczupakom nie zaszkodzę bo wyjedzone :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Za diabła nic tam nie wgram. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Za diabła nic tam nie wgram.haha jednak nie jestem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Chłopaki wie ktoś może jaki program odtworzy zapis z echa? Tzn nagrałem kilka fajny ataków podczas verta na Padzie i na kompie nie chce mi to pójść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Chłopaki wie ktoś może jaki program odtworzy zapis z echa? Tzn nagrałem kilka fajny ataków podczas verta na Padzie i na kompie nie chce mi to pójść.HomePort , darmowy program Garmina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dzynek Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 A ja dla odmiany postanowiłem, że coś wgram Psem ogrodnika nie jestem a może i ja kiedyś od kogoś skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Ktoś wrzucił kawałek Zegrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dzynek Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 (edytowane) Dokładniej Narew od Pułtuska do Wierzbicy i kilka przejazdów w kierunku czaszy Zalewu Zegrzyńskiego oraz Zalew/Jezioro Rejowickie w województwie Zachodniopomorskim. Edytowane 30 Lipca 2016 przez Dzynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Szkoda że to działa tylko w jedną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Ode mnie też coś macie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi