dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek_7 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Witam, Nabyłem echoMAP 71sv i od samego początku chyba delikatny niefart... Widok na sonarze tradycyjnym jest co najmniej dziwny przy zakresie AUTO, a dodatkowo skacze, gubi głębokość... Po przestawieniu na zakres ręczny mniej więcej coś tam łapie, ale nadal wydaje mi się, że nie wszystko jest dobrze. Dorzucam fotkę gdzie widać dokładnie moment, kiedy echo było w ustawieniu zakresu ręcznego i gdzie zakres był auto. Mam coś namieszane w ustawieniach czy reklamacja? Z góry dziękuję za pomoc! Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Nie wiem co to może być. Przetwornik wychodzi z wody? Obluzowane kable? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek_7 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Andrzej, mocowanie, itd, wszystko jest poprawnie. W tym samym momencie na sonarach bocznych widac dobrze, na tradycyjnym dzieja sie jaja... Serwis chyba nieunikniony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Po aktualizacji softu na EchoMap 70DV zauważyłem dwie (na razie) zmiany na niekorzyść. 1. Kilka razy zdarzyło się, że GPS wskazywał inną trasę niż tą, którą aktualnie wyznaczyłem/ płynąłem po czym aby ustrzec się przed apogeum irytacji wyłączałem echo. Włączyć ponownie dało radę po odłączeniu zasilania. Oczywiście wielki minus. 2. Używając kombinacji podczas płynięcia np. gps z mapą + tradycyjny obraz, przed aktualizacją softu mogłem wybrać jedną z nich dotykając ją aby wyświetlała się na pełnym ekranie a po wybraniu "wróć" wracało do wybranej uprzednio kombinacji czyli znowu widziałem gps+tradycyjny. Po zmianie softu "wróć" wraca do wyboru kombinacji. Tutaj tez wielki minus. Ktoś ma podobne obserwacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Właśnie przeglądałem stronę Garmina i wpadłem na nowe softy, które eliminują powyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Pojawił się nowy soft do Garmina 71/91 SV. Wgrywał ktoś czy strach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Jutro zapytam u źródła.Napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Patrząc na niewielki zakres zmian pomiędzy wersją 3.60 a 3.70, to nie powinno być problemów.Ewentualnie - pewnie znajdzie się ktoś na forum, kto ma zarchiwizowaną wersję 3.60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Wgrałem soft 3.70 i nie widzę żadnych różnic. Mogliby podział ekranu na 4 części wprowadzić. Marzenia.I szablony głębokości oraz nowe kolory do QD dodać. Marzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dzynek Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Gratulacje Darecki za odwagę podzielenia się choć odrobiną danych na Garmin Connect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) Na Garmin Connect ryb się nie łowi. Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez Darecki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 U mnie przetwornik coś nie łączy. Wywala mnie do menu głównego. No i nieraz mi się przycina echo tylko nie wiem czy to wina przetwornika czy jak. Może mam za duża kartę bo 32 gb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Vimek Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Mam pytanie do kolegów odnośnie Garmin echoMAP CHIRP 92sv. Planuję zakup tego echo z Garmin 12-pin GT40-TMPowiedzcie czy ten zestaw dobrałem właściwie ? W większości będę pływał na głębokości 5-12 metrów , zdarzy się pływać nawet grubo ponad 20 ale to wyjątki. Będzie to moje pierwsze poważniejsze echo i w przyszłym roku planuję dokupić panoptix. Ogólnie nie jestem zwolennikiem częstych zmian i te echo planuję na dłużej. Rozważam też elitkę 7ti ale wyświetlacz garmina jest na plus w tym układzie więc ....... chyba że podpowiecie inne opcje w tym przedziale cenowym ?Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Jelsll panoptix chcesz nabyć to jak najbardziej 9 cali. Lowrance TI kończy się na 7 calach i tam ss3d nie dołożysz . Tylko hds 3. Humminbird nie chwali się nowościami z 3d . Reszta konkurencji w lesie A ktoś mi powie o różnicach w użytkowaniu między urządzeniami echomap a gpsmap ? Te drugie są droższe mają dotykowe ekrany z tego co doczytałem 10hz gps i parę pierdoł . A szybkość działania ? Moc obliczeniowa? Rozumiem ze echo map obsługuje panoptix. Ale czy będzie to działać równie płynnie jak na gps map ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 U mnie przetwornik coś nie łączy. Wywala mnie do menu głównego. No i nieraz mi się przycina echo tylko nie wiem czy to wina przetwornika czy jak. Może mam za duża kartę bo 32 gb ?Też mam 32 GB tylko z tych najszybszych modeli kart i jest wszystko ok. Porównywalne działanie do karty 16gb- w szybkości działania map itd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Vimek Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Powiele pytanieCzy Garmin echoMAP CHIRP 92sv z Garmin 12-pin GT40-TM to dobry wybór ? czy może dobrać coś innego ? Chodzi mi o Garmin 12-pin GT40-TM oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Można jakoś na kopie zwizualizować zapisy z quickdraw ? Homeport nic nie widzi ;/ a nie mogę ich wrzucić w neta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Można jakoś na kopie zwizualizować zapisy z quickdraw ? Homeport nic nie widzi ;/ a nie mogę ich wrzucić w neta Chyba nie. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciechpll Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Witam. Kupiłem echo Garmin 72sv. Czy ktoś może podpowiedzieć jak działa funkcja Quickdraw co turę? Jak i gdzie się ją włącza? i jak poprawnie sondę ponieważ nie miałem wiele styczności z takim sprzętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Przeczytaj na początku instrukcję obsługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciechpll Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Niestety nie posiadam takowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Są w internecie, na stronie Garmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Chłopaki jak macie trochę map zrobionych to raz na jakiś czas wrzucajcie na kompa bo ostatnio padła mi karta 32 gb z mapami kilku zaporówek... Dobrze ze chwilę wcześniej wrzuciłem koledze na kompa moją zawartość karty bo też kupił garmina to jakaś część odzyskam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womar Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Czy jest jakiś sensowny sposób, żeby mapy poszczególnych zbiorników zrobionych w QC mieć w odrębnych plikach? Niektórymi mapami chciałbym się podzielić, ale nie koniecznie ujawniać wszystkie miejsca w jakich pływalem:) Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek_7 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ze swojej strony chciałbym bardzo, bardzo pochwalić serwis Garmina! Problem był z przetwornikiem, który został bez słowa wymieniony na nowy w błyskawicznym tempie! Jeśli chodzi o mapy... Walczę i walczę - jest szansa odpalić utworzone mapy do poglądu na komputerze? Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
15 Maj
21
8 Lut
21
10 Mar
17
2 Lis
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
10 Mar 2016
17 odpowiedzi
2 Lis 2015
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi