Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam,

Nabyłem echoMAP 71sv i od samego początku chyba delikatny niefart... Widok na sonarze tradycyjnym jest co najmniej dziwny przy zakresie AUTO, a dodatkowo skacze, gubi głębokość... Po przestawieniu na zakres ręczny mniej więcej coś tam łapie, ale nadal wydaje mi się, że nie wszystko jest dobrze. Dorzucam fotkę gdzie widać dokładnie moment, kiedy echo było w ustawieniu zakresu ręcznego i gdzie zakres był auto. Mam coś namieszane w ustawieniach czy reklamacja?

mp4s25ctc3xz.jpg

Z góry dziękuję za pomoc!

Maciek

• 0

Po aktualizacji softu na EchoMap 70DV zauważyłem dwie (na razie) zmiany na niekorzyść.

1. Kilka razy zdarzyło się, że GPS wskazywał inną trasę niż tą, którą aktualnie wyznaczyłem/ płynąłem po czym  aby ustrzec się przed apogeum irytacji wyłączałem echo. Włączyć ponownie dało radę po odłączeniu zasilania.  Oczywiście wielki minus.

2. Używając kombinacji podczas płynięcia np. gps z mapą + tradycyjny obraz,  przed aktualizacją softu mogłem wybrać jedną z nich dotykając ją aby wyświetlała się na pełnym ekranie a po wybraniu "wróć" wracało do wybranej uprzednio kombinacji czyli znowu widziałem gps+tradycyjny. Po zmianie softu "wróć" wraca do wyboru kombinacji. Tutaj tez wielki minus.

Ktoś ma podobne obserwacje? 

• 0

Mam pytanie do kolegów odnośnie Garmin echoMAP CHIRP 92sv.

Planuję zakup tego echo z Garmin 12-pin GT40-TM

Powiedzcie czy ten zestaw dobrałem właściwie ? W większości będę pływał na głębokości 5-12 metrów , zdarzy się pływać nawet grubo ponad 20 ale to wyjątki. Będzie to moje pierwsze poważniejsze echo i w przyszłym roku planuję dokupić panoptix. Ogólnie nie jestem zwolennikiem częstych zmian i te echo planuję na dłużej. Rozważam też elitkę 7ti ale wyświetlacz garmina jest na plus w tym układzie więc ....... chyba że podpowiecie inne opcje w tym przedziale cenowym ?

Pozdrawiam

• Like 1

• 0

Jelsll panoptix chcesz nabyć to jak najbardziej 9 cali. Lowrance TI kończy się na 7 calach i tam ss3d nie dołożysz . Tylko hds 3. Humminbird nie chwali się nowościami z 3d . Reszta konkurencji w lesie

A ktoś mi powie o różnicach w użytkowaniu między urządzeniami echomap a gpsmap ? Te drugie są droższe mają dotykowe ekrany z tego co doczytałem 10hz gps i parę pierdoł . A szybkość działania ? Moc obliczeniowa? Rozumiem ze echo map obsługuje panoptix. Ale czy będzie to działać równie płynnie jak na gps map ?

• 0

U mnie przetwornik coś nie łączy. Wywala mnie do menu głównego. No i nieraz mi się przycina echo tylko nie wiem czy to wina przetwornika czy jak. Może mam za duża kartę bo 32 gb :(?

Też mam 32 GB tylko z tych najszybszych modeli kart i jest wszystko ok.

Porównywalne działanie do karty 16gb- w szybkości działania map itd.

• Like 2

• 0

Chłopaki jak macie trochę map zrobionych to raz na jakiś czas wrzucajcie na kompa bo ostatnio padła mi karta 32 gb z mapami kilku zaporówek... Dobrze ze chwilę wcześniej wrzuciłem koledze na kompa moją zawartość karty bo też kupił garmina to jakaś część odzyskam...

• 0

Czy jest jakiś sensowny sposób, żeby mapy poszczególnych zbiorników zrobionych w QC mieć w odrębnych plikach?

Niektórymi mapami chciałbym się podzielić, ale nie koniecznie ujawniać wszystkie miejsca w jakich pływalem:)

Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Ze swojej strony chciałbym bardzo, bardzo pochwalić serwis Garmina! Problem był z przetwornikiem, który został bez słowa wymieniony na nowy w błyskawicznym tempie!

Jeśli chodzi o mapy... Walczę i walczę - jest szansa odpalić utworzone mapy do poglądu na komputerze?

Maciek