Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ze swojej strony chciałbym bardzo, bardzo pochwalić serwis Garmina! Problem był z przetwornikiem, który został bez słowa wymieniony na nowy w błyskawicznym tempie!

Jeśli chodzi o mapy... Walczę i walczę - jest szansa odpalić utworzone mapy do poglądu na komputerze?

Maciek

Jaki miałeś problem z przetwornikiem?

• 0

Ciekawi mnie jakie macie ustawione kolory w zakresach głębokości odnośnie echomap 91 sv?. Jak najlepiej ustawić paletę barw aby była najlepiej czytelna ? Od dzisiaj stałem się posiadaczem echomap 91sv plus GT40. 

P.S. Godski.......dziękuje za ,,odpowiedź,, na moje pw. Myślałem że pomożesz ale widzę że urosłeś na forum i takim jak ja nie udzielasz odpowiedzi. 

Edytowane przez Vimek

• 0

Ciekawi mnie jakie macie ustawione kolory w zakresach głębokości odnośnie echomap 91 sv?. Jak najlepiej ustawić paletę barw aby była najlepiej czytelna ? Od dzisiaj stałem się posiadaczem echomap 91sv plus GT40. 

P.S. Godski.......dziękuje za ,,odpowiedź,, na moje pw. Myślałem że pomożesz ale widzę że urosłeś na forum i takim jak ja nie udzielasz odpowiedzi. 

To nie tak ale myśl sobie co chcesz. A co do ustawienia barw to sporo wiem, ale nie powiem  :P

• 0

Czy wszystkie mapy w formacie img powinny chodzić na echomap 71sv ?? Pobrałem mapę Polski z tego adresu http://www.raumbezug.eu/ag/internet/osmGarmin.htm i  wywala mi błąd że nieobsługiwany format mapy. Ktoś miał podobny problem ?? Mapa wgrana do folderu "Garmin " na karcie sd.

Witam,

ponawiam zapytanie odnosnie tych mapek z tej stronki. Sciagnalem Europe Wschodnia i zgralem do folderu Garmin. W folderze jest tez TOPO Polska ze zrodla podanego od K.Kacprzaka. I ta TOPO Polska dziala, natomiast ta o nazwie gmapsupp.img niestety echosonda echomap 72sv chirp jej nie widzi.

Mial tez ktos taki przypadek? Zalezy mi na mapie z przygranicznymi z PL zbiornikami niemieckimi.

• 0

Kilka lat zastanawiałem się czym zastąpić mojego Lowrance'a 522i GPS. Wkurzał mnie brak ergonomii (szczególnie przy zapisywaniu nowych waypointów) oraz mało precyzyjny, często gubiący fixa GPS. Dziękuję za wszystkie posty z tego wątku. Pomogliście mi zaprzyjaźnić się z nową echosondą. 

W zakupionej niedawno echomap 70dv zrobiłem kilka dni temu upgrade softu do aktualnej wersji. Czy w domowych warunkach mogę jakkolwiek potwierdzić dodanie Quickdraw Contours? Jakieś uzupełnienie menu, czy inny sposób...? Chciałbym mieć pewność poprawnej instalacji oraz wstępnie skonfigurowany program przed pierwszym wypłynięciem.

• 0

W zakupionej niedawno echomap 70dv zrobiłem kilka dni temu upgrade softu do aktualnej wersji. Czy w domowych warunkach mogę jakkolwiek potwierdzić dodanie Quickdraw Contours? Jakieś uzupełnienie menu, czy inny sposób...? Chciałbym mieć pewność poprawnej instalacji oraz wstępnie skonfigurowany program przed pierwszym wypłynięciem.

Uruchom echo z podłączonym przetwornikiem

Uruchom jakąś kombinację z mapą wędkarską

Wejdź w menu mapy wędkarskiej

Zobacz czy jest guzik "uruchom quick draw" lub "uruchom zapis quickdraw" lub coś w ten deseń (nie pamiętam dokładnej nazwy tego guzika, a nie mam echa pod ręką)

Jak jest to quickdraw zostało zainstalowane :)

Przed wypłynięciem możesz sobie również poustawiać ręcznie kolory głebokości w opcjach quickdraw