Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Właśnie przymierzam się do zakupu echosondy i początkowo myślałem o 91sv, ale po wizycie na stronie Garmina dowiedziałem się, że ten model został wycofany z produkcji. Są jeszcze jakieś pozostałości w sklepach, tylko pytanie, czy w tej sytuacji warto? Może jednak 92sv, który proponują mi z przetwornikiem GT52HW TM. Co ciekawe, w sklepach w których sprawdzałem różne opcje, przetwornik GT40 jest pokazywany jako niekompatybilny z 92sv  :o 

Może koledzy by coś zasugerowali? Czy warto brać 92sv z GT52HW TM, czy też lepiej zaoszczędzić +/- 1000zł i kupić - póki jest - 91sv z GT40? Różnica w cenie samych przetworników nie ma specjalnie znaczenia.

• 0

Większość tutejszych użytkowników posiada GT40, więc musi być kontabilny.

Tak właśnie wywnioskowałem z lektury forum i Garmin też podaje, że jest kompatybilny. No to jedno już wiem, a co do różnic między 91sv i 92sv? Zastanawiam się, dlaczego ten pierwszy został wycofany z oferty Garmina? Za tani był? ;)  

• 0

Dzięki @godski

Właśnie czytałem Twoje wypowiedzi w wątku o Garmin Striker odnośnie przetwornika GT52 i chyba odpuszczę tę wersję na rzecz GT40. Szkoda w sumie, bo GT52 można wygodnie zamontować pod silnikiem, a z GT40 będe musiał kombinować, no, ale jeżeli różnica stożka jest aż tak dotkliwa jak piszesz, to trudno, coś się wymyśli z mocowaniem.

• 0

Używa ktoś map MaxiMapa (wersja dla Garmin) na urządzeniu Echomap 91sv ?
Zastanawiam się nad zakupem a na stronie produktu nie ma podanej mojej echosondy... nie chce pieniędzy utopić...

Edytowane przez karbusd

• 0

Miachał podłącz przetwornik i uruchom np obraz tradycyjny sonaru jakbyś na wodzie był :)

Wydaje mi się jednak, że przetwornik ze zdjęcia to ten sam jaki był dołączany do 70s czyli nie będziesz miał obrazu DV.

Edytowane przez sucks_one

• 0
  • 0
  • 0

Wobec tego masz cztery opcje :)

1. Zostawiasz ten co masz i używasz tylko tradycyjnego

2. Kupujesz przetwornik jak na drugim linku

3. Zostawiasz ten co masz i dokupujesz GCV10 z przetwornikiem i masz dodatkowo chirp z DV i SV

4. Sprzedajesz echo i kupujesz jakieś SV

PS. Cztery opcje to sytuacja dosyć komfortowa :)

• Like 2

• 0

Witam posiadam echosondę Garmin 70DV, do tego 2 akumulatory 7,2 ah połączone ze sobą .

Problem polega na tym że echo wytrzymuje max 4-5 godzin, mimo że jasność ustawiona jest na ok 40%.

Akumulatory były kupowane na jesieni w  zeszłym roku.

Czy zakup akumulatora 18 ah rozwiąże problem?