dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Ja swoją zamiast covera zapakowałem w takie oto cudo, mieści się aku 18ah i ekran w środku, szczelnie zamknięte I na priva się nie pochwaliłeś?! ... nie ładnie! masz prywatnego bana!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Robuś, dopiero to dzisiaj wszystko poskładałem do kupy zeszło mi się trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jose Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Właśnie przymierzam się do zakupu echosondy i początkowo myślałem o 91sv, ale po wizycie na stronie Garmina dowiedziałem się, że ten model został wycofany z produkcji. Są jeszcze jakieś pozostałości w sklepach, tylko pytanie, czy w tej sytuacji warto? Może jednak 92sv, który proponują mi z przetwornikiem GT52HW TM. Co ciekawe, w sklepach w których sprawdzałem różne opcje, przetwornik GT40 jest pokazywany jako niekompatybilny z 92sv Może koledzy by coś zasugerowali? Czy warto brać 92sv z GT52HW TM, czy też lepiej zaoszczędzić +/- 1000zł i kupić - póki jest - 91sv z GT40? Różnica w cenie samych przetworników nie ma specjalnie znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Większość tutejszych użytkowników posiada GT40, więc musi być kontabilny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jose Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Większość tutejszych użytkowników posiada GT40, więc musi być kontabilny. Tak właśnie wywnioskowałem z lektury forum i Garmin też podaje, że jest kompatybilny. No to jedno już wiem, a co do różnic między 91sv i 92sv? Zastanawiam się, dlaczego ten pierwszy został wycofany z oferty Garmina? Za tani był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Jest kompatybilny. Ja bym brał 91SV + GT40 a za resztę dobry młynek lub wiele browarów.Chyba że Panoptixa będziesz chciał instalować. Wtedy 92 + GT40. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jose Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Dzięki @godskiWłaśnie czytałem Twoje wypowiedzi w wątku o Garmin Striker odnośnie przetwornika GT52 i chyba odpuszczę tę wersję na rzecz GT40. Szkoda w sumie, bo GT52 można wygodnie zamontować pod silnikiem, a z GT40 będe musiał kombinować, no, ale jeżeli różnica stożka jest aż tak dotkliwa jak piszesz, to trudno, coś się wymyśli z mocowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Moc, kąt stożka i nawet kabel jest dłuższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jose Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Czyli postanowione. Zamawiam 91sv z GT40. Browary mnie przekonały 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Jak zidentyfikować model przetwornika? Kupiłem używaną echomap 70 dv z przetwornikiem jak na zdjęciach. Nie testowałem jeszcze nad wodą, zastanawiam się jaki to model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 I jeszcze jedno pytanie - jakiej maksymalnie pojemności kartę micro SD (na WayPointy itp.) może obsłużyć Echopam 70dv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Podepnij pod echo i wyświetli Ci jaki masz przetwornik.Moja 70dv działa na 32gb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Używa ktoś map MaxiMapa (wersja dla Garmin) na urządzeniu Echomap 91sv ?Zastanawiam się nad zakupem a na stronie produktu nie ma podanej mojej echosondy... nie chce pieniędzy utopić... Edytowane 27 Września 2016 przez karbusd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Jak chcesz to wyślę Ci i sprawdzisz.Jak bedzie działała to się dogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Podepnij pod echo i wyświetli Ci jaki masz przetwornik.Podpiąłem, jak sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Powinien wyświetlić się symbol na ekranie.Tylko nie w demo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Powinien wyświetlić się symbol na ekranie.W czasie pracy, ładowania softu, wyborze odpowiedniego menu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Miachał podłącz przetwornik i uruchom np obraz tradycyjny sonaru jakbyś na wodzie był Wydaje mi się jednak, że przetwornik ze zdjęcia to ten sam jaki był dołączany do 70s czyli nie będziesz miał obrazu DV. Edytowane 28 Września 2016 przez sucks_one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Mam informacje:50/20050kHz Niestety nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Czyli masz ten: https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/shop-by-accesories/transom-mount-tranducers/przetwornik-pawezowy-z-plastiku-z-czujnikami-g-ebokosci-i-temperatury-2-czestotliwosci-8-pin-/prod85637_010-10272-10.html Na bank jest bez DV i raczej fabrycznie nie był dołączany do 70DV. Mój otrzymałem z takim:https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/shop-by-accesories/transom-mount-tranducers/uniwersalny-przetwornik-hd-id-i-downvu-8-pin-/prod540580_010-01960-01.html Edytowane 28 Września 2016 przez sucks_one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Czyli masz ten: https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/shop-by-accesories/transom-mount-tranducers/przetwornik-pawezowy-z-plastiku-z-czujnikami-g-ebokosci-i-temperatury-2-czestotliwosci-8-pin-/prod85637_010-10272-10.htmlBardzo dziękuję - mam właśnie ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Wobec tego masz cztery opcje 1. Zostawiasz ten co masz i używasz tylko tradycyjnego2. Kupujesz przetwornik jak na drugim linku3. Zostawiasz ten co masz i dokupujesz GCV10 z przetwornikiem i masz dodatkowo chirp z DV i SV4. Sprzedajesz echo i kupujesz jakieś SV PS. Cztery opcje to sytuacja dosyć komfortowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Witam posiadam echosondę Garmin 70DV, do tego 2 akumulatory 7,2 ah połączone ze sobą .Problem polega na tym że echo wytrzymuje max 4-5 godzin, mimo że jasność ustawiona jest na ok 40%.Akumulatory były kupowane na jesieni w zeszłym roku. Czy zakup akumulatora 18 ah rozwiąże problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 To może te akumulatory to leżaki magazynowe ? A może jeden z nich już umiera i niszczy drugi. Sprawdz je dwa osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 No dziwne, że na 14ah tak krótko trzyma. Mam 9 calowe 91sv i na 18 dwa dni mogę pływać po 6 godzin na spokojnie. Dłużej nigdy nie maiałem potrzeby pływania na jednym ładowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
15 Maj
21
8 Lut
21
10 Mar
17
2 Lis
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
10 Mar 2016
17 odpowiedzi
2 Lis 2015
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi