dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Ok, to według was ile powinna wytrzymać na jednym (7 ah) ?na najbliższych rybach naładuję oba i popływam na nich podłączając je osobno. Pytanie drugie , jeżeli okaże się że jeden jest kaput, to dokopywać drugi czy od razu kupić 18 ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Moja 71sv do tego 2 akumulatory 7,2 ah połączone ze sobą i po ok 10h pływania zostaje jeszcze ok 12,1v. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Ok, to według was ile powinna wytrzymać na jednym (7 ah) ?na najbliższych rybach naładuję oba i popływam na nich podłączając je osobno. Pytanie drugie , jeżeli okaże się że jeden jest kaput, to dokopywać drugi czy od razu kupić 18 ah Najpierw sprawdź co jest nie tak. Popływaj na jednym, później na drugim. Może ładowarka ??. Może jakieś zwarcie. Kupić 18 czy 2x9ah zawsze zdążysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Ok, to według was ile powinna wytrzymać na jednym (7 ah) ?na najbliższych rybach naładuję oba i popływam na nich podłączając je osobno. Pytanie drugie , jeżeli okaże się że jeden jest kaput, to dokopywać drugi czy od razu kupić 18 ahsprawdz jaki ma pobor echo w instrukcji , podziel pojemnosc aku przez pobierany prad pomnoz otrzymany wynik przez o,7 i wyjdzie ci mniej wiecej jaki czas powinno pracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Przy okazji zapytam może wy coś podpowiecie, mam problem z aktualizacją echa, mam w 71sv soft 3.40 i pobrałem sobie soft 3.70 Wgrałem go na kartę, po uruchomieniu echa wsadzam kartę, pojawia się pytanie o aktualizację, potwierdzam, odpala się pierwszy etap aktualizacji i po dojściu do 100% echosonda się restartuje i przechodzi do standardowego działania nie kończąc aktualizacji pozostawiając wersję 3.40. Próbowałem już kilkukrotnie, formatowałem kartę pamięci, pobrałem jeszcze raz soft i dalej nic, macie jakieś pomysły co jest grane? Aha próbowałem restartować echo metodą podaną na infolinii Garmina "Power + Home" ale się nie resetuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Włóż kartę przed uruchomieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Panowie chcąc wyeliminować wszystkie możliwe powody przez które echo działa za krótko, zacznę od podłączenia dwóch akumulatorów. Zdjęcie poniżej.Proszę o uwagi jeżeli coś jest zrobione nie właściwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Naladuj te akulatory podłącz echo w domu na 1 i sprawdź ile wytrzyma na ekranie możesz ustawić żaby ci pokazywało napiecie na aku jakie masz. Później zrób to samo Z drugim aku. Będziesz widział czy rozladowuja się. Tak samo. Tylko przetwornika nie podłączaj jasność na full Edytowane 13 Października 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Włóż kartę przed uruchomieniem. Robiłem tak niestety nie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Robiłem tak niestety nie pomagaProgram do map tez nie działa? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Echo działa normalnie ale na starym sofcie, po prostu nie chce się zaktualizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Być może jest błąd w nowej wersji softu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Nie ma błędu w sofcie 3.70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Pobierałem ze strony ale też dostałem w mailu z Garmina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 a probowales kontaktu telefonicznego z serwisem ? moze cos podpowiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 a probowales kontaktu telefonicznego z serwisem ? moze cos podpowiedza Od tego zacząłem, będę musiał jeszcze raz zadzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Witam ponownie.Po poradzie jednego z kolegów, zrobiłem próbę akumulatorów.Echo włączone na 100 % jasności, przetwornik wyłączony.Akumulatory naładowane. Akumulator 1 po włączeniu 12,8V po 4 godzinach padł (8,4 v) Akumulator 2 po włączeniu 12,8 v po 3,5 godzinach padł (7,2 v) Myślice że są kaput? Dodam że jeden kupiony w roku 2015 (listopad), drugi ma ok 2 lat. Częstotliwość pływania - co weekend.od maja do grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Od tego zacząłem, będę musiał jeszcze raz zadzwonićPiotrek a moze z karta cos nie tak. Probowales na innej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 (edytowane) Witam ponownie.Po poradzie jednego z kolegów, zrobiłem próbę akumulatorów.Echo włączone na 100 % jasności, przetwornik wyłączony.Akumulatory naładowane. Akumulator 1 po włączeniu 12,8V po 4 godzinach padł (8,4 v) Akumulator 2 po włączeniu 12,8 v po 3,5 godzinach padł (7,2 v) Myślice że są kaput? Dodam że jeden kupiony w roku 2015 (listopad), drugi ma ok 2 lat. Częstotliwość pływania - co weekend.od maja do grudnia.Kaput na bank Nie kupuj najtańszych akumulatorów, dołóż parę zł. i będziesz zadowolony ,a nie myślał czy voltów nie zabraknie Edytowane 14 Października 2016 przez maniek1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Sa słabe te aku. To że mają rok czy 2 lata to sprawa względna. Mogły być z natury trefne. Mogłeś je sam ubić rozladowujac do cna naście razy. Mogla je ubić ładowarka . Przyczyn móż być wiele. Nie zmienia to faktu ze zdały by się nowe. A jak już kupisz to zadbaj o nie . Laduj po pływaniu i stosuj ladowarki automatyczne które są dostosowane do pojemności aku. Nie katuj aku aż się echo wylaczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Teraz nasuwa się pytanie, czy kupić 2x7,2 ah? czy 1x18 ah (o ile 18 -stka wejdzie do covera?) Jakie firmy akumulatorów polecacie? I Jaką ładowarkę automatyczną polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 2 x 9ah wejdzie do covera, a ładowarka np EST-507 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 18-ka do plastikowego pojemnika w coverze nie wejdzie,dwie 9-ki już tak,tak jak napisali koledzy wyżej, ja używam ładowarki CTEK do aku SSB 18Ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Witam ponownie.Po poradzie jednego z kolegów, zrobiłem próbę akumulatorów.Echo włączone na 100 % jasności, przetwornik wyłączony.Akumulatory naładowane. Akumulator 1 po włączeniu 12,8V po 4 godzinach padł (8,4 v) Akumulator 2 po włączeniu 12,8 v po 3,5 godzinach padł (7,2 v) Myślice że są kaput? Dodam że jeden kupiony w roku 2015 (listopad), drugi ma ok 2 lat. Częstotliwość pływania - co weekend.od maja do grudnia.To je załatwiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi