dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Jakie firmy akumulatorów polecacie?Według mnie ważniejsze od marki jest umiejętne obchodzenie się z akumulatorami. Nigdy nie rozładowuj do końca i ładuj do pełna bezpośrednio po każdym użyciu, oczywiście o ile to tylko możliwe. Poza sezonem podłącz stojący akumulator raz w miesiącu do pełnego naładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Dzięki za porady. Sprawdziłem, ładowarkę mam EST-507. Macie jakiegoś pewnego Allegrowicza od którego można spokojnie kupić akumulatory 2x9ah? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Przed zakupem dowiedz się o datę produkcji aku. U siebie na miejscu nie masz nigdzie sklepu z akumulatorami ? Distaniesz je W sklepach z alarmami . Samochodowych . Hurtowniach elektrycznych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Ile wg was powinna ładowarka typu EST-507 ładować akumulator o pojemności ok 7-9 ah, gdzie był rozładowany do około 12v? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Czy przypadkiem nie ma ktoś z Was pomysłu na darmową mapę (choćby bez batymetrii) południowo-zachodniej części Finlandii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Czy przypadkiem nie ma ktoś z Was pomysłu na darmową mapę (choćby bez batymetrii) południowo-zachodniej części Finlandii?http://www.gpspower.net/garmin-maps/107687-garmin-maps-index-europe-asia-africa-americas-middle-east-australia-oceania-bluechart.html?s=e7fe9fc03a31e80c7716cc46ed5d4cca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Czy przypadkiem nie ma ktoś z Was pomysłu na darmową mapę (choćby bez batymetrii) południowo-zachodniej części Finlandii?http://jerkbait.pl/page/index.php/mapy_batymetryczne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) Panowie wracając do tematu akumulatorów, czy używał któryś z kolegów akumulatora tego typu:Akumulator AGM żelowy CSB HRL 1234 W F2 (12V 9Ah)lubAkumulator AGM żelowy AKUELL 9-12 (12V 9Ah)bo różnica w cenie między nimi jest. Edytowane 19 Października 2016 przez Marcin Ostróda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Weż coś markowego np. SSB czy Panasonica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Albo ueropower z seri EP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Dzięki, już zamawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Panowie jeszcze jedno, z racji tego że dużo pływam na włączonym Quickdrav a kartę w echu Garmin 70DV ma 16 GB, chciałbym ja wymienić na większą. Macie informację jaką maksymalnie dużą karę można używać do tego urządzenia? Edytowane 20 Października 2016 przez Marcin Ostróda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Cofając się dwie, trzy strony w wątku jest poruszane to zagadnienie...32GB testowane i działa. Edytowane 20 Października 2016 przez karbusd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Czytałem ale liczyłem że może ktoś większa używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 A po Ci większa? Sprawdzałeś ile Ci ten program zajmuje? 16 GB nie zapełnisz danymi przez cały okres jej używania Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Panowie jeszcze jedno, z racji tego że dużo pływam na włączonym Quickdrav a kartę w echu Garmin 70DV ma 16 GB, chciałbym ja wymienić na większą. Macie informację jaką maksymalnie dużą karę można używać do tego urządzenia?Ja mam 64GB i działa, ale uwierz że tyle nie potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) W drugiej juz echosondzie (Echomap 70 dv, poprzednio Lowrance LMS 527 igps) mam ten sam problem - w pewnym momencie sonar "traci widoczność dna". Odczyt głębokości wariuje, podaje zupełnie nieprawdziwy pomiar jak na poniższym filmie:http://www.youtube.com/watch?v=WQNEpAN9JrE Dzieje się to również na dryfującej łodzi - wykluczam prędkość. Co może być przyczyną? Edytowane 27 Października 2016 przez Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 A nie wychodzi przypadkiem przetwornik z wody lub w inny sposób nie dostaję się powietrze pod przetwornik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 A nie wychodzi przypadkiem przetwornik z wody lub w inny sposób nie dostaję się powietrze pod przetwornik ?Z całą pewnością nie wychodzi. Choć zanurzam nie bardzo głęboko ale pozostaje pod wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 W drugiej juz echosondzie (Echomap 70 dv, poprzednio Lowrance LMS 527 igps) mam ten sam problem - w pewnym momencie sonar "traci widoczność dna". Odczyt głębokości wariuje, podaje zupełnie nieprawdziwy pomiar jak na poniższym filmie:http://www.youtube.com/watch?v=WQNEpAN9JrE Dzieje się to również na dryfującej łodzi - wykluczam prędkość. Co może być przyczyną? Prawdopodobnie dzieje się to napłynięciu na ''płytką wodę'' poniżej metra głębokości i wówczas przetwornik wariuje ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Wariuje i trzeba zrestartować echo albo zaczekać. Miałem to w kilku echach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Prawdopodobnie dzieje się to napłynięciu na ''płytką wodę'' poniżej metra głębokości i wówczas przetwornik wariuje ... Faktycznie, jest to możliwe. Dość często pływam po bardzo płytkiej wodzie. W tym roku pływałem z dodatkową echosondą (nie pamiętam marki) zainstalowaną na stałe w łódce. Problem nie pojawił się ani razu. Czy nie da się tego wyeliminować odpowiednimi ustawieniami echa (któraś z opcji w menu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Wariuje i trzeba zrestartować echo albo zaczekać. Miałem to w kilku echach.Potwierdzam Andrzeja spostrzeżenia. U mnie i u kolegów ten sam problem. Po restarcie wszystko wraca do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Faktycznie, jest to możliwe. Dość często pływam po bardzo płytkiej wodzie. W tym roku pływałem z dodatkową echosondą (nie pamiętam marki) zainstalowaną na stałe w łódce. Problem nie pojawił się ani razu. Czy nie da się tego wyeliminować odpowiednimi ustawieniami echa (któraś z opcji w menu)?Nie ma takiej możliwości w ustawieniach , bynajmniej ja w Garminie nie widzę Pomaga tylko tak jak pisze wyżej Andrzej ''restart'' echosondy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Witam.Czy miał może ktoś możliwość porównania obrazowania side view między 91sv a 92sv ewentualnie 71sv a 72sv?Czy CHIRP i 800khz coś dają, czy obraz jest bardziej wyraźny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi