Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Przy okazji zapytam może wy coś podpowiecie, mam problem z aktualizacją echa, mam w 71sv soft 3.40 i pobrałem sobie soft 3.70

Wgrałem go na kartę, po uruchomieniu echa wsadzam kartę, pojawia się pytanie o aktualizację, potwierdzam, odpala się pierwszy etap aktualizacji i po dojściu do 100% echosonda się restartuje i przechodzi do standardowego działania nie kończąc aktualizacji pozostawiając wersję 3.40.

Próbowałem już kilkukrotnie, formatowałem kartę pamięci, pobrałem jeszcze raz soft i dalej nic, macie jakieś pomysły co jest grane?

Aha próbowałem restartować echo metodą podaną na infolinii Garmina "Power + Home" ale się nie resetuje.

Czy udało Ci się w końcu zaaktualizować ? Ja mam wersje 3.60 i też nie mogę update'ować. Tylko mi nawet nie wykrywa pliku aktualizacyjnego. Nawet jak użyje innej karty niż tej na której zgrywane mam wszystkie dane. 

• 0

Nie, dalej mam 3.40

Dzięki za info. 

Trochę ode mnie. Stan obecny EchoMap 91sv. Wersja softu 3.60. 

Próbowałem wszystkich możliwych sposobów na wgranie wersji 3.70. Poprzez wkładanie karty przed włączeniem i po włączeniu echosondy. W różnych folderach umiejscawiając plik aktualizacyjny. Jak również zostawiając sam plik instalacyjny na karcie. U mnie go poprostu nawet nie wykrywa i nie dochodzi do jakiegokolwiek procesu. 

Dzwoniłem oczywiście na infolinie ale pomimo miłego Pana po drugiej stronie nic mi konkretnego nie był w stanie pomóc bo jak sam przyznał w temacie echosond mają raptem 2 telefony i to w sezonie.

Drugi problem jaki dostrzegłem ostatnio jest związany z wgrywaniem danych z Quicdraw Community. Mianowicie po wgraniu plików qcc na karte dostaję taki komunikat jak na załączonym zdjęciu ale co ciekawe dane się wgrywają ale w nagrodę mam teraz taki komunikat przy każdym uruchomieniu echo.

Nie omieszkałem tego tematu również poruszyć z panem na infolinii - powiedział że faktycznie taki błąd jest zgłaszany i że rzekomo w Ameryce już nad tym pracują.

Na zakończenie rozmowy z nim gorąco poprosiłem żeby zgłosił gdzie się da że użytkownicy Echomap 91sv czekają na poprawiony plik aktualizacyjny.

Na koniec miałbym pytanie do Was:  

1. czy jest tutaj ktoś komu udało się zaktualizować konkretnie model 91sv do wersji 3.70 i jeśli tak z jakiej wersji udało mu się to zrobić? 

2. czy ma ktoś podobny błąd z Guickdraw Community ? 

post-48211-0-86429900-1478595648_thumb.jpg

Edytowane przez pawekus

• 0

Czy echoMAP 71SV to jest następca echoMAP 70DV.?

Jeśli tak, to jakie różnice występują między obydwoma modelami? Czy nowszy model jest w jakiś sposób lepszy, przyjazny, trwalszy itp?

Prócz korzystania z echa, to jakoś mało interesuję się modelami, ich wyposażeniem, funkcjami itp.

• 0

Czy udało Ci się w końcu zaaktualizować ? Ja mam wersje 3.60 i też nie mogę update'ować. Tylko mi nawet nie wykrywa pliku aktualizacyjnego. Nawet jak użyje innej karty niż tej na której zgrywane mam wszystkie dane. 

Ja nie miałem problemu z aktualizacją. Po ściągnięciu pliku wypakowałem do folderu o sugerowanej nazwie i zgrałem na kartę. Następnie kartę włożyłem do włączonego urządzenia, wszedłem w menu --> dane użytkownika i wyskoczyła od razu informacja o aktualizacji oprogramowania.

• 0

Na koniec miałbym pytanie do Was:  

1. czy jest tutaj ktoś komu udało się zaktualizować konkretnie model 91sv do wersji 3.70 i jeśli tak z jakiej wersji udało mu się to zrobić? 

Tak, ja to zrobiłem przed chwilą bez problemu

- oprogramowanie pobrane z: http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4749

- uruchomienie exe na kompie i wskazanie dysku d: gdzie jest karta sd z echa

- nastepnie włączenie echa i umieszczenie we włączonym echu tej karty

- i pojawi się ostrzeżenie czy zaktualizować oprogramowanie - tak i dalej wystarczy tylko trochę poczekać

• 0

Witam.

Podpowie ktoś z Kolegów gdzie dostanę, po dobrych pieniążkach, przedłużkę kabla przetwornika 12/12 pin, do 92sv CHIRP ?

Jednocześnie może komuś się przydadzą, kabel 12/2x4 pin, do 91sv, oraz tylna obudowa zatrzaskowa, wraz z pokrętłami, do 91sv.

Pozdrawiam

• Like 1

• 0

Zazdroszczę. :) Wcześniej tez nie miałem problemów. W tym momencie czeka mnie wysłanie do serwisu.

Myślę że to przez te wgrywane przeze mnie mapy community.

Mapy zapisują się w innej części pamięci niż firmware, próbowałeś zrobić reset urządzenia/przywrócić do ustawień fabrycznych ?

• 0

Panowie, co byście powiedzieli na EchoMap CHIRP 72sv + GT40 w dobrej cenie? Tak powiedzmy 1000 PLN taniej niż cena katalogowa z GT52. Właśnie mi coś takiego dostawca zaproponował. Bo trochę się wacham.

Edytowane przez psulek
  • Like 2

• 0

Panowie, co byście powiedzieli na EchoMap CHIRP 72sv + GT40 w dobrej cenie? Tak powiedzmy 1000 PLN taniej niż cena katalogowa z GT52. Właśnie mi coś takiego dostawca zaproponował. Bo trochę się wacham.

Paweł, przecież wiesz. Rozmawialiśmy na ten temat. GT52 mniej sie nadaje. Mniejsza moc i wąski kąt tylko.

Sam zmieniałeś zdaje się. Ja również.

Edytowane przez godski

• 0

Zauważyłem ze płynąc łódką (na razie na elektryku,muszę sprawdzić na spalinie czy jest to samo) pierwsza

rzecz to to ze jak chce wyłączyć na chwile echo wyłącza sie znika wszystko ale jest podświetlona czyli ekran do końca nie

wygasł, przytrzymanie przycisku nic nie daje, dopiero jak odlacze klemę z aku na chwile, po ponownym włączeniu jest Ok.

Większy problem polega na tym ze płynąc łódką z włączonym echo nie pokazuje mi dokładnie, nierysuje dna i ryb, dopiero jak stanę to jest Ok, widac to na zdjęciu -ciemniejszy obraz i słabo zarysowane dno płynę, stanę widac lepiej ukształtowanie dna i jaśniejszy obraz. Aha i jak jade na maxa 5 bieg w MK to rysuje dobrze

Nie mam pojęcia co sie stało,widac tez zakłócenia od pracującego silnika

post-56252-0-42226800-1479750186_thumb.jpg