Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Napisałem @ do Cabelasa z zapytaniem odnośnie przetwornika, z tego co udało się wygooglować nowa wersja z chrip jest z przetwornikiem GT-52 a poprzednik z gt-40.

GT40 obsługuje chirp w SI/DI.

http://support.garmin.com/search/shopResults.faces?site=Shop&filter=0&client=garmin_pl_fe&contentType=Shop&pageLang=pl-PL&q=gt-40&proxystylesheet=garmin_pl_fe&output=xml_no_dtd&sort=date%3AD%3AL%3Ad1&entqr=3&oe=UTF-8&ie=UTF-8&ud=1&site=Shop

• 0

To echo jest bez chirp i z innym przetwornikiem coś jak gt 40 ale tez niejasno napisane .W bass pro też mają taki model

Thank you for contacting Cabela's.

The Garmin® echoMAP™ 73sv Sonar/GPS Combo with LakeVü™ HD, item IK-025832, comes with the CV40-TM (Transom Mount) transducer. Please let us know if you have any other questions.

Jest tak jak napisałeś :-) więc chyba kiszka koledzy nic nie mogę znaleźć na temat tego przetwornika :-D

• 0

Jeśli się ma kogoś kto to przywiezie to tak, brak wysyłki do krajów takich jak Polska do tego cena wyjdzie bliżej 2400, jednak dalej warto. Szkoda ze nie ma opcji quickdraw contours, pewnie kiszka będzie z mapami.

Edytowane przez Tupas

• 0

Ja pewien nie jestem ale chyba jedyną różnicą są wgrane mapy przybrzeżnych okolic usa w 94 a w 92 chyba mapa bazowa .Jednak z czym to się wiąże nie odpowiem .Czy różnią się przetwornikami też nie wiem ale w serii 9 echomap chyba przetwornik można kupić osobno a echo osobno . Nie wiem też czy sprowadzone z usa będą mialy gps działający i język polski .

• 0

Panowie mam pytanko odnośnie zapisanej mapy w quickdraw contours. Część mapki stworzyłem przed świętami, kiedy poziom wody był podniesiony o dobre 1,5 m.

Jaka funkcja odpowiedzialna jest za skorygowanie bieżących wahań lustra wody do odczytu glębokości z zapisanej mapy. No i oprócz odczytu mapy w grę wchodzi także dalsze tworzenie mapy - czy na to jest jakaś inna funkcja do ustawienia poziomu wody podczas włączonego zapisu QDC?

Dopisuję że mam 72sv ;)

Edytowane przez fefko