dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 I jeszcze jedno pytanie, jak odpalam echo, pisze że soft 3,6Jak sprawdzałem w informacjach systemowych to też pisze że soft 3,6 A dzisiaj rano zgrałem nowy soft 3,8 (ściągnąłem go ze strony garmina na katę, karta poszła do echa i poszła aktualizacja, trwała trosze czasu) Pytanie, jak sprawdzić czy nowy soft 3,8 został wgrany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 I jeszcze jedno pytanie, jak odpalam echo, pisze że soft 3,6Jak sprawdzałem w informacjach systemowych to też pisze że soft 3,6 A dzisiaj rano zgrałem nowy soft 3,8 (ściągnąłem go ze strony garmina na katę, karta poszła do echa i poszła aktualizacja, trwała trosze czasu) Pytanie, jak sprawdzić czy nowy soft 3,8 został wgrany?Na ekranie powitalnym masz. I w ustawieniach możesz sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Czyli nie wgrał mi się nowy soft, bo wyświetla mi się 3,6, tylko czemu?Jak to zrobić ponownie, poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Na kompie przerzucasz soft na kartę. Przy działającym echu wkładasz kartę. Zapyta czy aktualizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Dobrze, że Bartek wrzucił fotki ekranu mapy bo przypomniałem sobie o co chciałem kiedyś się jeszcze spytać... Mianowicie o kolory głębokości, czy można jakoś wgrać lub (nie wiem, nie znam się) ściągnąć większą paletę barw, czy są tylko te ogólne w echu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Tak zrobiłem.Z kompa wrzuciłem soft na kartę (tworząc folder Garmin i drugi raz bezpośrednio na kartę bez folderu),karta idzie do włączonego echai nic, pyta tylko czy ma wgrać mapy?Nie ma zapytania o aktualizacji systemu. I to mnie zdziwiło, dlatego napisałem na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Dobrze, że Bartek wrzucił fotki ekranu mapy bo przypomniałem sobie o co chciałem kiedyś się jeszcze spytać... Mianowicie o kolory głębokości, czy można jakoś wgrać lub (nie wiem, nie znam się) ściągnąć większą paletę barw, czy są tylko te ogólne w echu...?Niestety nie. I nie to jest największym problemem tylko ilość możliwych kolorów na jednej mapce. Z tego co pamiętam 12.I brak szablonów . Np. na wodzie do 6 metrów robisz co pół metra a na wodach głębszych co dwa. I niec nie trzeba by było przestawiać. A tak wszystko ręcznie zmieniasz tracąc czas.Może to zmienią w nowych softach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Tak zrobiłem.Z kompa wrzuciłem soft na kartę (tworząc folder Garmin i drugi raz bezpośrednio na kartę bez folderu),karta idzie do włączonego echai nic, pyta tylko czy ma wgrać mapy?Nie ma zapytania o aktualizacji systemu. I to mnie zdziwiło, dlatego napisałem na forum.Nic nie tworzę . Po kliknięciu na pobrany soft sam się rozpakowuje .Spróbuj skasować z karty plik z rozszerzeniem gdc . I sprawdź czy się pojawił nowy po rozpakowaniu z kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Nic nie tworzę . Po kliknięciu na pobrany soft sam się rozpakowuje .Spróbuj skasować z karty plik z rozszerzeniem gdc . I sprawdź czy się pojawił nowy po rozpakowaniu z kompa. Dziękuję, już poszło. Jeszcze jak byś pomógł z mapami QuickDrawZgrywane były z urządzenia 70DV (nie zaktualizowanego)Na karcie są, ale 92sv chirp ich nie pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Dziękuję, już poszło. Jeszcze jak byś pomógł z mapami QuickDrawZgrywane były z urządzenia 70DV (nie zaktualizowanego)Na karcie są, ale 92sv chirp ich nie pokazuje.Prawdopodobnie skopane ustawienia wyświetlania quick albo miejsce gdzie wrzuciłeś mapy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Możesz mi pomóc meilowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Może być tak że przy symulacji nie działa. Na wodzie sprawdzałem.Może jutro popatrzę.Spróbuj z przetwornikiem w wiadrze. Jakoś nie lubię na sucho tego sprawdzać . Zawsze mam nieodparte wrażenie że praca na sucho przetwornikowi nie służy.No i jestem po sprawdzeniu przy włożonym przetworniku w wiadrze z wodą. Niestety nie zauważyłem kompletnie żadnych zmian. @godski lub ktoś z posiadaczy ma ochotę pokazać jak to u Was wygląda. Przy zaporówkach na których pływam - Pilchowice, Złotniki czy Czocha odgrywa dosyć sporą rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Zastanawiam sie nad zakupem garmina z sv i mam pytanie czy sv nadaje sie bardziej do badania ukształtowania dna czy jest szansa zobaczenia ryby lub lawicy oddalonej np 15 m od burty lodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Widać i ukształtowanie dna i kamienie i drzewa i ławice a nawet pojedyńcze sztuki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 to super w takim razie musze organizowac fundusze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 bez problemu wylapiesz na bocznym sonarze lawice, bardzo fajnie tez widac wieksze rybki i cienie jakie rzucaja na dnie. Duzo szybcie tez poznasz uksztaltowanie dna , ciekawe miejsca. Takze boczny sonar duzo wnosi vs tradycyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 widac wieksze rybki i cienie jakie rzucaja na dnie.Ciekawe, możesz trochę rozwinąć z tymi cieniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Teraz nie mam czasu aby dokopać się do zdiec. Ale.chodzi o to , że wiązka napotykając na rybe odbija się od niej i jest cień na dnie. Tak samo jak stoisz pod słońce i cień za tobą się kładzie. Jak znajdę to dodam fote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 a na wisle (glebokosci u mnie maks do 11 m ale zazwyczaj okolo 5) lepiej sie sprawdzi gt40 czy gt52 tez spokojnie sobie poradzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Ciekawe, możesz trochę rozwinąć z tymi cieniami ?Jak chcesz to zobaczyć, to wpadnij do mnie do biura w Stargardzie - pokaże i wyjaśnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Tzn, jest taka jakby dziura w obrazowaniu dna ponieważ fala odbija sie od ryby ? Paprykarz, gdzie urzędujesz ? Może kiedyś znajde chwilkę wolnego w pracy to wpadnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) Tu jest lawica dolny prawy róg rybka i cień Edytowane 9 Lutego 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 pytanko mam czy mapy bałtyku ktoś posiada , lub czy można gdzieś zdobyć ?? oczywiście o opcji płatnej to wiem . a i link z kilkunastu stron do tyłu ze strony foxa nie działa -- jest jakiś namiar na te mapki inny ?? na 91 sv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darogryf Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Tu masz oficjalne mapy nie tylko Bałtyku.http://www.enavigare.pl/portal.nsf/mainPage_1_1.xsp?action=openDocument&documentId=A66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 all6111 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Siemka..napiszcie proszę czy na 9 calach widać wiecej niż na 7 calach ... czy jest to taki sam obraz tylko widziany na wieszym monitorze zakładajac że przetworniki są takie same..pozdrawiam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi