Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

widać lepiej,ale czy więcej to nie powiem. skoro mają taką samą rozdzielczość to tylko pixele są większe na 9 calach i tylko tyle, nie ma więcej pixeli na większym Garminie 7" a 9", tylko łatwiej dostrzec szczegóły bo pixel jest większy. Dokładnie w 9 cali przy rozdzielczości 800x480 pixel to 0,245 mm a dla 7 cali przy tej samej rozdzielczości to tylko 0,19 mm. W monitorach komputerowych wielkość pixeli to zwykle około 0,25 mm

• Like 1

• 0

Witam użytkowników forum.

Ostatnio noszę się z zakupem nowego echa.

Do tej pory użytkowałem Garmina 201DV ale chcę coś kupić w kolorze  i minimum 7 cali.

Stąd moje pytanie do znawców tematu: jakie różnice  są w Garmin echoMAP 70s a 70DV.

Czy ktoś użytkuje Garmin echoMAP 70s i jaka o niej opinia.

Czy może dołożyć parę zł i kupić 70DV?

Łowię głównie na verticala i potrzebuję średni kąt wiązki ale dosyć czuły.

• 0

70s nie obsługuje DownVu, tylko mapy i standardowe obrazowanie

Błąd. 70s w standardzie obsługuje tylko normalne obrazowanie 2D. Po dokupieniu black box'a GCV10 i przetwornika, możesz mieć i sonar boczny i down vu, oba w CHIRP. Ale cena robi się wyższa niż samego urządzenia z tą funkcją. Koszt dodatkowo 2500 PLN i kłopotliwa instalacja.

• 0

93220ec3098d2bb61eb24d1381f5b6de.jpg

Hejka. Transducer w moim 91sv wydaje mi się podejrzany.Chodzi o tą małą dziurkę i widoczne pęknięcia.

Być może mam obsesję????

Czy ktoś z was może porównać ze swoim przetwornikiem?

Dodam tylko że w tym roku jeszcze nie testowałem sprzętu na wodzie więc nie wiem czy działa.Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 0

Koledzy posiadam urządzenie Garmin 92sv. Echo będzie zamontowane  w zasadzie na stałe do łodzi (kabel zasilający i od przetwornika będzie wewnątrz łodzi).

A bywa że pływam na innych jednostkach, to chciałbym kupić drugi przetwornik i drugi kabel zasilający.

Moje pytanie czy trzeba kupić taki sam przetwornik? Czy można kupić drugi (inny), kompatybilny w echosondą? Jeżeli tak to jaki polecacie?

• 0

Koledzy posiadam urządzenie Garmin 92sv. Echo będzie zamontowane  w zasadzie na stałe do łodzi (kabel zasilający i od przetwornika będzie wewnątrz łodzi).

A bywa że pływam na innych jednostkach, to chciałbym kupić drugi przetwornik i drugi kabel zasilający.

Moje pytanie czy trzeba kupić taki sam przetwornik? Czy można kupić drugi (inny), kompatybilny w echosondą? Jeżeli tak to jaki polecacie?

Jak masz w zestawie?

• 0

Echo będzie zamontowane  w zasadzie na stałe do łodzi (kabel zasilający i od przetwornika będzie wewnątrz łodzi).

Czy będziesz miał możliwość przeciągnąć kable od innego echa gdyby Cię naszło na zmianę urządzenia ? Domyślam się, że chodzi o sempera.

Edytowane przez sajdol1

• 0

Panowie, czy jest jakiś program dzięki któremu można "odpalić" mapy zrobione na QuickDraw? Np. żeby je sobie wydrukować... Wcześniej próbowałem z programem Base Camp ale nie wychodziło... Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? I drugie pytanie ad. echa 92sv, za każdym razem jak uruchamiam urządzenieto od nowa muszę ustawiać np. ręczny wybór głębokości nie auto lub (i) za każdym razem wygląd ekranu ( np. mapa+2d + down scan). Czy nie można jakoś zapisać ustawień i po ponownym uruchomieniu, żeby było jak poprzednio...?

• 0

Panowie proszę o podpowiedź

w poprzednim echu Garmin 70dv współrzędne punktu wpisywałem następująco N xx* xx.xxx' Exxx* xx.xxx'

w nowym echu Garmin 92sv aby wpisać punkt nam Nxx* xx'xx.x'' Exxx* xx'xx.x''

jak to zmienić?