dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 A na tv 32" i 50" masz różnice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Na dziewięciu calach widać więcej. Szczególnie gdy dzielimy ekran.Porównaj TV 40 i 50 cali. Różnica kolosalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 widać lepiej,ale czy więcej to nie powiem. skoro mają taką samą rozdzielczość to tylko pixele są większe na 9 calach i tylko tyle, nie ma więcej pixeli na większym Garminie 7" a 9", tylko łatwiej dostrzec szczegóły bo pixel jest większy. Dokładnie w 9 cali przy rozdzielczości 800x480 pixel to 0,245 mm a dla 7 cali przy tej samej rozdzielczości to tylko 0,19 mm. W monitorach komputerowych wielkość pixeli to zwykle około 0,25 mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 all6111 Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Ok rozumiem.dziękuję..pozdrawiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mariu Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Witam użytkowników forum.Ostatnio noszę się z zakupem nowego echa.Do tej pory użytkowałem Garmina 201DV ale chcę coś kupić w kolorze i minimum 7 cali.Stąd moje pytanie do znawców tematu: jakie różnice są w Garmin echoMAP 70s a 70DV.Czy ktoś użytkuje Garmin echoMAP 70s i jaka o niej opinia.Czy może dołożyć parę zł i kupić 70DV?Łowię głównie na verticala i potrzebuję średni kąt wiązki ale dosyć czuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 70s nie obsługuje DownVu, tylko mapy i standardowe obrazowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 70s nie obsługuje DownVu, tylko mapy i standardowe obrazowanie Błąd. 70s w standardzie obsługuje tylko normalne obrazowanie 2D. Po dokupieniu black box'a GCV10 i przetwornika, możesz mieć i sonar boczny i down vu, oba w CHIRP. Ale cena robi się wyższa niż samego urządzenia z tą funkcją. Koszt dodatkowo 2500 PLN i kłopotliwa instalacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 d.daz76 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Hejka. Transducer w moim 91sv wydaje mi się podejrzany.Chodzi o tą małą dziurkę i widoczne pęknięcia.Być może mam obsesję????Czy ktoś z was może porównać ze swoim przetwornikiem?Dodam tylko że w tym roku jeszcze nie testowałem sprzętu na wodzie więc nie wiem czy działa.Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Koledzy posiadam urządzenie Garmin 92sv. Echo będzie zamontowane w zasadzie na stałe do łodzi (kabel zasilający i od przetwornika będzie wewnątrz łodzi).A bywa że pływam na innych jednostkach, to chciałbym kupić drugi przetwornik i drugi kabel zasilający.Moje pytanie czy trzeba kupić taki sam przetwornik? Czy można kupić drugi (inny), kompatybilny w echosondą? Jeżeli tak to jaki polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Przetwornik musi być kompatybilny . Jeśli echo go obsłuży to nie ma problemu. Kabel zasilający musi być dedykowany do urzadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Koledzy posiadam urządzenie Garmin 92sv. Echo będzie zamontowane w zasadzie na stałe do łodzi (kabel zasilający i od przetwornika będzie wewnątrz łodzi).A bywa że pływam na innych jednostkach, to chciałbym kupić drugi przetwornik i drugi kabel zasilający.Moje pytanie czy trzeba kupić taki sam przetwornik? Czy można kupić drugi (inny), kompatybilny w echosondą? Jeżeli tak to jaki polecacie?Jak masz w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 W zestawie jestGT52HW-TM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Kup GT-40 z szeroką wiązką. Będziesz zadowolony.I na początku przetestuj i zastosuj GT-40 tam gdzie częściej będziesz z echa korzystał.Poza tym że ma szerszy stożek to ma też mocniejszy sygnał i jest tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Rozumiem że będę mógł bez problemu podłączać jedno urządzenie z kartą (na której będą mapy Quickdrav) , zarówno na GT52 i GT 40? Bez żadnych problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Godski możesz podać pełną nazwę tego przetwornika, GT40 (szeroka wiązka) pewnie jest jakoś oznaczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Garmin GT40-TM PART NUMBER: 010-01963-00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Rozumiem że będę mógł bez problemu podłączać jedno urządzenie z kartą (na której będą mapy Quickdrav) , zarówno na GT52 i GT 40? Bez żadnych problemów?Żadnych. Miałem GT-52 a teraz mam GT-40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 ok dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Echo będzie zamontowane w zasadzie na stałe do łodzi (kabel zasilający i od przetwornika będzie wewnątrz łodzi). Czy będziesz miał możliwość przeciągnąć kable od innego echa gdyby Cię naszło na zmianę urządzenia ? Domyślam się, że chodzi o sempera. Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Pewnie tak, ale będzie to dosyć skomplikowana operacja Na razie mam 9" ale kto wie, może za rok 10" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 a trza bylo sobie przeciagnac rure karbowana utwardzona z pilotem i w tedy wymiana kabla trwa chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Polak mądry po szkodzie, jak to mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Panowie, czy jest jakiś program dzięki któremu można "odpalić" mapy zrobione na QuickDraw? Np. żeby je sobie wydrukować... Wcześniej próbowałem z programem Base Camp ale nie wychodziło... Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? I drugie pytanie ad. echa 92sv, za każdym razem jak uruchamiam urządzenieto od nowa muszę ustawiać np. ręczny wybór głębokości nie auto lub (i) za każdym razem wygląd ekranu ( np. mapa+2d + down scan). Czy nie można jakoś zapisać ustawień i po ponownym uruchomieniu, żeby było jak poprzednio...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Czy w 92sv jest możliwość wygaszania samego ekranu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Panowie proszę o podpowiedźw poprzednim echu Garmin 70dv współrzędne punktu wpisywałem następująco N xx* xx.xxx' Exxx* xx.xxx' w nowym echu Garmin 92sv aby wpisać punkt nam Nxx* xx'xx.x'' Exxx* xx'xx.x'' jak to zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi