dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Paweł, nie idzie tego idealnie uchwycić na zdjęciu lecz pod odpowiednim kątem widać że w tym miejscu załamuje się światło, widać mikro pęknięcie które jest w wewnętrznej warstwie dlatego mam mieszane uczucia. Póki się to nie rozszczelniło nic nie powinno się dziać dobrze prawię? a z drugiej strony zewnętrznego uszkodzenia brak a w środku pęknięcie ukryta wada produktu? gwarancja? czy zleją temat? pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Póki szczelne to nic nie będzie. Jak masz gwarancję, to warto zadzwonić na infolinię i opisać problem. Chyba, że bardzo sezon ciśnie, to zostaw i reklamuj na jesieni. Edytowane 7 Maja 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Podejrzyj pod jakimś powiększeniem ten fragment.Zrób reklamacje, niech już się ciągnie. Nie odwlekaj na ostatnią chwilę.Raz bez echa przeżyjesz na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Niestety ale byłem zmuszony załatwić tą sprawę drogą mailową, z racji tego że nie mam dostępu do tel. stacjonarnego, śmiech . Zobaczymy co Garmin odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Jest nowy soft 4.10. Strach wgrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Czy ktoś wie jak wyświetlić zrzuty ekranu na echu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Andrzeju z tego co da się wyczytać jest tylko możliwość zgrania i sprawdzenia na pc. Powracając do kwestii tego pęknięcia otrzymałem dość jednoznaczną lecz do końca niezadowalającą mnie odpowiedź "W przypadku uszkodzenia przetwornika, echosonda przestalaby wykrywac urzadzenie informujac Pana o tym stosownym okienkiem z ostrzezeniem na ekranie." ;-) dlatego walczę dalej z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 all6111 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Siemka pytanie od którego softu zaczyna sie qickdraw czy moze trzeba go jakoś specjalnie sciagać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Hej, od 3.20 lecz w kolejnych aktualizacjach ciągle tą opcję usprawniali myślę że najrozsądniej byłoby zainstalować wersję 3.60 lub pójść po bandzie i zassać najnowszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 witam wszystkichmam dokładnie takie samo "pęknięcie" na czujniku GT-40 (echoMAP CHIRP 72sv). Echo kupione w tamtym roku w grudniu i testowane na rybach między świętami i nie widziałem nic takiego.Dopiero na drugim wypadzie (2 maja) coś takiego zobaczyłem. Nie jest to uszkodzenie mechaniczne - nie ma rysy, jak również pęknięcia. Sprawdzałem przed chwilą teraz nic nie widać. Ślad pojawił się po "moczeniu" w wodzie, czy prawdopodobnie nasiąka wodą. Nie zauważyłem jakiś nieprawidłowych odczytów, tylko w niedzielę jak byłem na rybach echo samo się wyłączyło, ale nie było problemu z włączeniem wiem jak się robi zrzuty ekranu, ale chciałem wysłać od razu zdjęcie kumplowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Czyli pewnie taka cecha produkcyjna, może jakiś ślad po formie? Edytowane 10 Maja 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Dokładnie, support Garmina nie uważa tego za uszkodzenie po prostu tak jest. Koledzy czy mógłby ktoś z was zapodać mapę topo Polski Garmina na priv lub w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Jest w wątku link do mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Niedziałający? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 all6111 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Dzieki za info odnosnie softu moze wgram ten 3 60 bo quickdraw by sie przydał...a 4 10 to nie wiem czy warte ryzyka z drugiej strony kto nie ryzykuje ten ryb nie łowi....pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcio Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) Dostaliscie maila od garmina??Yżby czyżby planowali nas już dezaktywować ? Szanowny użytkowniku urządzenia Garmin, Firma Garmin odkryła niedawno problem, który może dotyczyć posiadanego urządzenia, jeśli (1) wybrano niestandardowy format szerokości/długości geograficznej (format pozycji inny niż hddd°mm.mmmm), (2) wczytano określoną wersję oprogramowania, (3) szczegółowe mapy są niedostępne, (4) urządzenie jest używane w złych warunkach widoczności/w nocy.Problem może nie dotyczyć posiadanego urządzenia, jeśli wybrano standardowy format szerokości/długości geograficznej, taki jak hddd°mm.mmmm’, lub jeśli oprogramowanie urządzenia zostało już zaktualizowane do najnowszej wersji. SZCZEGÓŁY Podczas konfiguracji ustawień początkowych, wyświetlany jest monit o wybranie formatu szerokości/długości geograficznej. Wybranie formatu niestandardowego w przypadku wersji oprogramowania, której dotyczy błąd, może spowodować nieprawidłowe wyświetlanie śladu na ploterze nawigacyjnym.Formaty pozycji, których dotyczy błąd:Siatka brytyjska Siatka niemiecka Siatka irlandzka Siatka fińska Siatka RT 90 Siatka katarskaZmodyfikowana siatka RT 90 Siatka austriacka Siatka szwajcarska Siatka nowozelandzka Siatka holenderska ROZWIĄZANIE Problem ten można naprawić, aktualizując oprogramowanie urządzenia do najnowszej wersji. Firma Garmin zawsze zaleca aktualizację oprogramowania urządzenia do najnowszej dostępnej wersji oprogramowania.Aby sprawdzić bieżącą wersję oprogramowania plotera nawigacyjnego, wybierz kolejno Ustawienia > System > Informacje systemowe > Informacje o oprogramowaniu. Aby zaktualizować oprogramowanie urządzenia do najnowszej wersji, wykonaj następujące czynności.Pobierz najnowszy pakiet aktualizacji oprogramowania urządzenia morskiego dla urządzenia z serii GPSMAP lub serii echoMap, dostępny na stronie firmy Garmin.Te pakiety aktualizacji zawierają wersje oprogramowania odpowiednie dla posiadanego plotera nawigacyjnego. Pobierz aktualizację oprogramowania na kartę SD, wykonując instrukcje zamieszczone na stronie pobierania. Zaktualizuj oprogramowanie urządzenia zgodnie ze instrukcjami zamieszczonymi w instrukcji obsługi plotera nawigacyjnego. W razie potrzeby najnowszą instrukcję obsługi urządzenia można pobrać ze strony garmin.com/manuals. Po ukończeniu aktualizacji wybierz kolejno wybierz kolejno Ustawienia > System > Informacje systemowe > Informacje o oprogramowaniu, aby upewnić się, że pobrana została odpowiednia wersja oprogramowania plotera nawigacyjnego.W razie pytań dotyczących aktualizacji oprogramowania lub kalibracji urządzenia odwiedź stronę support.garmin.com. Edytowane 12 Maja 2017 przez michcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mahone Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Witam. Postanowiłem kupìć echomapa 92sv lecz nie wiem z jakim przetwornikiem. Słyszałem że te Gt52hw są ponoć nie najlepsze. Co proponujecie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Jest o tym masa informacji w wątku. Praktycznie co kilka stron i nic się nie zmieniło. GT40. Nie pytaj dlaczego tylko poczytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 all6111 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Siemka kolega Andrzej wgrałeś 4 10 ,, czy dalej strach //pozdrawiam ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Wgrałem. Wszystko na wodzie wyjdzie. Mam kolejne softy i najwyżej będę w dół schodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kolo807 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Witam wszystkich. Stało się !Jestem posiadaczem sv91 i chciałem dopytac czy jest opcja tworzenie map w tym urządzeniu? Musze wgrać nowszy soft?Proszę o info bo mnie to bardzo zastanawia. Zapewne jak wrócę do domu to prześledzę wonted od początku. Z góry dziękuję. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Jest możliwość tworzenia, nie podałeś wersji softu. Jak nie masz w menu map Quickdraw to trzeba wgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kolo807 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Dziękuję za info jak wrócę to sprawdzę jaki jest zainstalowany.A już myślałem że ta opcja jest tylko w sv92. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Coś ucichło na temat różnic między gt-40 a cv-40 .... Ktoś już ma jakieś konkrety ? Mam 73sv z cv-40 a z za wielkiej wody płynie do mnie 7sv z gt-40 i będę musiał wybrać przetwornik a resztę spieniężyć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Przed spieniężeniem zrób porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi