dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Własnie gdyby ktoś wiedział ,że nie ma różnic to nowemu nabywcy dałbym nietknięty zestaw 7sv. A tak to przetwornik będzie kilka godzin używany )) Kolego Godski napisałem do ciebie pw gdybyś był łaskawy zerknąć Chyba,że w imię nauki i kolegów po kiju mógłbym przeprowadzić eksperymenty ) Edytowane 17 Maja 2017 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kolo807 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 koledzy skad moge pobrac nowy soft do sv91? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4749 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kolo807 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Dobry wieczór . Dwa szybkie pytania znad wody : Czy uruchamiając funkcje tworzenia mapy po przełączeniu na sonar mapa dalej się ,, rysuje " ? Jak usunąć ,, ślady " z wyrysowanej mapy ? Ps nie mam kompa jestem nad woda dlatego proszę o wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Dobry wieczór . Dwa szybkie pytania znad wody : Czy uruchamiając funkcje tworzenia mapy po przełączeniu na sonar mapa dalej się ,, rysuje " ? Jak usunąć ,, ślady " z wyrysowanej mapy ? Ps nie mam kompa jestem nad woda dlatego proszę o wyrozumiałość Rysuje. Jakie ślady? Ślad łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Tak chodzi mi o biało czarny ślad łódki . Nie wiem gdzie jest to w menu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Ważne dla mnie jest tez czy płynąc na miejscówkę i spływając z prądem mając w opcjach zaznaczone ,, rysuj mapę '' cy jakiś w tym stylu komunikat przełączając na sonar mapa dalej jest wyrysowywana ? Jeśli tak to było by fajnie i mam nadzieje ze tak jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Tak, rysuje w tle (dopóki nie wciśniesz zatrzymania tworzenia map albo nie wyłączysz echosondy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 (edytowane) . Edytowane 20 Maja 2017 przez radekc1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Kartę wkładasz przy włączonym echu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 W ostatnich dniach miałem możliwość popływania z 70dv. Najczęściej pływam po płytkich wodach 1-6 metrów. Pomimo wcześniejszego skonfigurowania QuickDraw system kolorował wszystkich głębokości w ten sam sposób. Jedynie jak wariował na płytkiej wodzie, pokazując bzdurne głębokości przestawiał kolor na inny, zdefiniowany dla dużych głębokości. Coś robię nie tak? Miał ktoś podobny kłopot? Michał Chyba znalazłem przyczynę. Prezentacja kolorami różnych głębokości nie działa u mnie w trybie uruchomionego zapisu (tworzenia map). Jak wyłączę zapis (rejestrację) kolory powracają. Też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Chyba znalazłem przyczynę. Prezentacja kolorami różnych głębokości nie działa u mnie w trybie uruchomionego zapisu (tworzenia map). Jak wyłączę zapis (rejestrację) kolory powracają. Też tak macie?Tak. Jak jest włączony tryb tworzenia map kolor całej mapy jest taki sam... Co do tworzenia map najlepiej jest pływać po akwenie od brzegu " na głąb" i odwrotnie. Gdy płyniemy tylko wzdłuż brzegu linie głębokości "rysowane" są w "poprzek". Najlepiej jest poświęcić jakiś czas tylko na tworzenie mapy bez łowienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Tak chodzi mi o biało czarny ślad łódki . Nie wiem gdzie jest to w menu Szukaj chyba w mapa nawigacyjna- punkty i ślady- pokaż ślad. Coś takiego chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Zauważyłem, że na większych głębokościach, tzn. powyżej 5 metrów dokładność odczytu dna dramatycznie maleje, gdy używam silnika. Mam Echomap 70DV z GT20 i silnik Minn Kota Maxxum 55 lb. Od 15 metrów echo potrafi wręcz zgubić dno. Wyłączenie silnika przywraca precyzję odwzorowania. Podobnie włączenie jego maksymalnej mocy. Podejrzewam, że może to być wpływ maksimizera. Czy korzysta ktoś z Was z podobnej kombinacji i ma jakieś obserwacje? A jeszcze lepiej pomysł jak temu zaradzić. Poniżej zdjęcie prezentujące efekt włączenia silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 A masz podpięte echo pod ten sam aku co silnik czy oddzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 A masz podpięte echo pod ten sam aku co silnik czy oddzielnie?Zapomniałem dopisać - też na to wpadłem. Osobne akumulatory. Fakt, że obydwa to 110 Ah zlokalizowane w tej samej bakiście, więc fragmentem przewody idą obok siebie. Może lepsza izolacja przewodów... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Silnik sieje, maxymizer być może sieje. Gdzie masz zamocowany przetwornik? Masz możliwość przeniesienia go na np. burtę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Z zakloceniami walczę dwa sezony... przeniesienie przetworników na burtę trochę poprawilo sytuacje . Ale zaś falowanie wody daje o sobie znac... będę jeszcze próbował mocować przetworniki z tyłu na pawezy ale na jakimś wysięgniku aby były schowane pod detka Edytowane 21 Maja 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Silnik sieje, maxymizer być może sieje. Gdzie masz zamocowany przetwornik? Masz możliwość przeniesienia go na np. burtę?Przetwornik jest zamocowany na rufie, tuż obok silnika. Spróbuję przenieść. Czy może jeszcze ktoś ma jakiś pomysł łatwiejszy do wdrożenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Z zakloceniami walczę dwa sezony... A jaki masz przetwornik i jakiego używasz silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Ja używam tm150 i ss3d (lowrance) a silnik to haswing 2hp. Przy haswing 55lbs tam sama historia była. Osobne aku dla echa. Kable nigdzie się nie krzyzuja. Przynajmniej z 70cm są przetworniki od silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) To podpytam jeszcze o przetworniki. Czy wymiana GT20 na GT40 do echa Echomap 70DV ma sens? Czy jakkolwiek skorzystam? Mam szansę na zakup w dość rozsądnej cenie. Edytowane 21 Maja 2017 przez Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Nie ma sensu, bo to echo nie obsługuje skanu bocznego. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 all6111 Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Siemanko kolega Andrzej był już na wodzie z nowym softem w echu czy jeszcze nie ..jak tak to napisz prosze czy są jakieś róznice w obrazowaniu DI ,,pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi