Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zresztą jest prosta metoda - puść butelkę z piaskiem na sznurku pod przetwornikiem i będziesz wiedział, czy nie ma bo nie ma, czy nie ma bo nie pokazuje. Ewentualnie pobaw się z czułością.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek

• 0

Jeżeli masz ustawienia na auto to z automatu czułość spada i nie widać tak termokliny, a za razem ryb o ile w ogóle. są tam w okolicy. Weź na ręczne ustawienia i powinien Ci się pojawić pas zakłóceń na tej głębokości.

Edytowane przez Lucas

• 0

Czy ktoś z Was używa zestawu echoMAP 70dv wraz z Black Box (GCV 10) oraz przetwornikiem GT40-TM? Mam problem z konfiguracją, potrzebuję podpowiedzi...

Niestety okazuje się, że najprawdopodobniej GCV 10 nie współpracuje z GT40 tylko z GT30. Czy ktoś z Was nie ma do sprzedania przetwornika GT30? Ewentualnie do zamiany...

• 0

Podpowiedzieliście mi bardzo z tą czułością ....

Bo faktycznie czułość mam ustawioną bardzo nisko gdyż rożnów zalewają ukleję i  zmniejszyłem dosyć mocno bo praktycznie cały ekran był w rybach ...

Zacznę od tego niestety na wodzie będę za 6 dni .....

Chłopaki dzięki sprawdzę i dam znać .

A czy wy widzicie ryby stojące na dnie ?(chodzi mi o to że widzicie linie dna i na linii lub bezpośrednio nad nią ryby ??)

• 0

pobawiłem się przez weekend niestety dalej bez sukcesu.

Próbowałem zarówno dać maksymalną czułość ,potem ustawienia auto,następnie przywróć ustawienia fabryczne.

Dalej nie widzę ryb w zakresie dwa metry nad dnem do dna obojętnie czy stoję na 8 czy 15 metrach .

Natomiast guma na dnie rysuje się wyraźnie dokładnie widać jak opukuje dno....

• 0

Jak widzisz gumę, a nie widzisz ryb, to znaczy że ryb po prostu tam nie ma. Urządzenie przecież nie działa selektywnie. Wczoraj pływałem po Wiśle i w dołkach 7,6m było widać ryby przyklejone przy dnie, więc jak są to widać.

• Like 1

• 0

właśnie nie tak do końca ...

jeżeli mam ustawioną ikonkę ryb to jak zaczynam podszarpywać gumę w zakresie 0-2 m to pokazuje linkę i obiekt na końcu .Jak podciągnę przynętę powyżej 2m i zacznę nią ruszać to pokazuje linkę i symbol ryby ....

• 0

Witam serdecznie kolegów.Kolega wysłał mi na ebay jest promocja echosondy czy ktos z kolegów ma lub miał do czynienia z tym modelem. cena atrakcyjna wychodzi około 1350 zł.Kolega chce kupić i chyba sam bym się skusił.Czy ktoś z was już kupował w stanach na ebay ? Pozdrawiam. oto link : https://m.ebay.com/itm/Garmin-echoMAP-73sv-GPS-Chartplotter-with-ClearVu-and-SideVu-Transducer-/172923377876?_trkparms=aid%253D222007%2526algo%253DSIM.MBE%2526ao%253D2%2526asc%253D20150519202348%2526meid%253D0e383bdc5c4d49e7968a88312c884055%2526pid%253D100408%2526rk%253D4%2526rkt%253D14%2526mehot%253Dpp%2526sd%253D232503558820&_trksid=p2056116.c100408.m2460

Edytowane przez lewyspec

• 0

,,Refurbishowane,, - czyli odnawiane- naprawiane przez serwis Garmina - jak to moj przjaciel mowi -PRAWIE JAK NOWE  ale te prawie robi roznice nie mialem echa z odnawianego przez serwis, ale mam trochę narzędzi i elektroniki aparaty  uzywam od lat ,działają bez problemu  - ale chyba bym nie ryzykował z echem ,

ps 

aczkolwiek gdybym mieszkal na miejscu ................

ten sprzedawca oferuje za 15$ dodatkowe 6 miesiecy gwarancji  Papal pobiera prowizej - od tej kwoty to okolo 17$  plus wysylka do pl -25$ plus  oplaty celno-podatkowe w pl okolo 30% liczac od calosci -czyli  koszt zakupu + transort , pl plus ew koszt wpelnienia SAD  okolo 150zl - i juz tak rozowo nie jest  ;)

Edytowane przez robisum1