Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

no ja pływałem łodka po całych mazurach i z Zegrza na mazury, dlatego wygląda jak wygląda ale spora częśc mazur pokryta.....

pzdr

Dziś dorzucam 6MB swiezych danych na Quick Draw community : Zalew Zegrzynski, Narew, Zwirownia Brzoze i okolice i ujscie Bugu po przejsciu poglebiarki:) 

W zalaczeniu przyslam screeny jak zmienilo sie pokrycie mapy okolic Zalewu Zegrzynskiego, Narwi i Bugu izobatami w ostatnim czasie.  

Dzieki wszystkim ktorzy dziela sie mapami, widac roznice i mozemy uzywac naszych Garminow z wieksza przyjemnoscia! Uzytkownicy innych urzadzen niz Garmin maja dostep do gotowych fajnych map wod srodkowej Polski, my niestety musimy narysowac je sami.  Idzie calkiem fajnie i oby tak dalej:)  Pozdrawiam

post-64200-0-38703700-1510432688_thumb.png

post-64200-0-12740400-1510432700_thumb.png

• Like 4

• 0

Dla zainteresowanych - wyszedł nowy soft 4.20.

http://www8.garmin.com/support/ch.jsp?product=010-01578-00

Warto wgrywać, czy mogą wystąpić problemy z mapami wgranymi na urządzenie?

Ktoś wie kiedy może być opcja oglądania zapisów z QD na ekranie komputera?

• 0

Warto wgrywać, czy mogą wystąpić problemy z mapami wgranymi na urządzenie?

Ktoś wie kiedy może być opcja oglądania zapisów z QD na ekranie komputera?

Problemu z mapami brak.

Co do drugiego pytania nie mam pojęcia, bardziej czekam na większa ilość programowanych izobat i więcej kolorów w QD.

• 0

Problemu z mapami brak.

Co do drugiego pytania nie mam pojęcia, bardziej czekam na większa ilość programowanych izobat i więcej kolorów w QD.

potwierdzam, że nie mam problemu z mapami.

To jest dziwne, że do tej pory nie zrobili.

Tak się rozmarzyłem i zamarzyło mi się, żeby można było dodawać zrzuty ekranu do weypontów - od razu by było wiadomo dlaczego zaznaczyłem to miejsce (już dawno o tym marzyłem - szczególnie jak zaznaczam punkty). Ale to by się wiązało z tym o co pytał leczczynski.bp.

Może tak na Mikołaja do buta taka funkcja.

• 0

Pytanie do użytkowników urządzeń z plusem. Czy przez wifi można dostać się do plików zapisanych na echo. I zgrać sobie dane quickdraw bez opcji dzielenie się tym przez quickdraw community ? :D

Rozchodzi mi się o konkretny przypadek kiedy chciałbym zgrać dane ze strikera, który nie ma slotu na kartę pamięci. 

Edytowane przez Wojciech_B

• 0

Pytanie do użytkowników urządzeń z plusem. Czy przez wifi można dostać się do plików zapisanych na echo. I zgrać sobie dane quickdraw bez opcji dzielenie się tym przez quickdraw community ? :D

Rozchodzi mi się o konkretny przypadek kiedy chciałbym zgrać dane ze strikera, który nie ma slotu na kartę pamięci. 

Mam zainstalowane Active Captain na telefonie, ale nie ma takiej funkcji, chyba że zrobi to OneChart , ale nie mam jak sprawdzić - brak zapisów.

• 0

Czy macie problem z zakłóceniami odczytu z echa przy silnikach elektrycznych? Korzystam z 70dv. Do niedawna miałem Minkotę Maxxum 55lb, która przy większych głębokościach (powyżej 15 m.) "siała" mi w trollingu. Od razu powiem przetornik mocowany osobno (nie do silnika) i osobne zasilanie (robiłem testy z zapasowym aku. W końcówce zeszłego sezonu silnik spoczął na dnie jednego z jezior, teraz przymierzam się do zakupu substytutu. Skłaniam się ku MinnKota Traxxis 55lb.

Czy używa ktoś takiego zestawu: Traxxis 55 lb. + Garmin EchoMAP 70dv? Nie ma problemu zakłóceń?