dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 To w opcjach ustaw sobie (nakładki liczbowe), aby pokazywało co chcesz i gdzie chceszW widoku wskaźników silnika nie ma opcji wyboru nakładek liczbowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Na mapie lub w menu głównym wciskasz klawisz Menu -> Nakładki liczbowe-> Edytuj schemat. U mnie wyświetlało się na obrzeżu ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Dzięki, jutro sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 d.daz76 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Mial ktos z was okazje zapoznac sie z nowym modelem Echomap Plus 92sv?Obecnie uzywam 91sv z gt40 i zastanawiam sie czy warto. Edytowane 22 Lutego 2018 przez d.daz76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Szybkie pytanie, pewnie już było: czy 72sv plus lub 92sv plus ściągnięte z USA będzie działało poprawnie u nas? Edytowane 22 Lutego 2018 przez pmiszk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Szybkie pytanie, pewnie już było: czy 72sv plus lub 92sv plus ściągnięte z USA będzie działało poprawnie u nas?Będzie działało. Będziesz nawet miał polskie menu. Mam takie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Dobrywieczor .Czy przetwornik Cv 40 przestrzeli przez Alu blachę 3mm ( malowana ) - czy to będzie działać ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Czy mieliście okazję wypróbować przetworniki Panoptix forward lub down, który był dla Was bardziej użyteczny, który polecacie? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Paweł, mało tego jest bo drogie, poza tym nie da się określić przydatności bez twego info nt. ich przeznaczenia. Down do verta- ale nie u nas(no może Bałtyk i wody kapitananu) Front niby do spina, ale patrząc na efekty video, to szału nie ma. Duży ekran musisz mieć do tego frontu, bo sporą kubaturę wody to musi zobrazować.Stosunkowo mało materiałów jest do tego na YT . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Paweł, mało tego jest bo drogie, poza tym nie da się określić przydatności bez twego info nt. ich przeznaczenia. Down do verta- ale nie u nas(no może Bałtyk i wody kapitananu) Front niby do spina, ale patrząc na efekty video, to szału nie ma. Duży ekran musisz mieć do tego frontu, bo sporą kubaturę wody to musi zobrazować.Stosunkowo mało materiałów jest do tego na YT .Dzieki:) Głównie chodzi o spinninig. Łowisko 2-20m. A cel obserwacji "na zywo" to móc lepiej poznać co sie dzieje pod wodą i dokładniejsze namieżanie żerujacych ryb. Niestety ze względu na cene jest mało informacji praktycznych z uzytkowania przetwornikow panoptix jakich szukam. Mam garmina 92sv, powinno być widac ok? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 (edytowane) Tak apropo jeszcze panoptixa. To warto przyjrzeć się temu jak to będzie chodzić na urządzeniu które chcesz kupić. Wszystkie filmiki które widziałem z tym ,oraz na żywo na targach ,współpracowały z modelami najwyzszymi. Co za tym idzie ,sprzęt ma napewno większą Wydajnosc...oby się nie okazala kicha jak z obrazowaniem 3d z hds gen3 w lowrance... Edytowane 23 Lutego 2018 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Obawiam się że 92 to może być mało jak na front-przetwornik.Nie chcę się wymądrzać, tym bardziej że nie widziałem nawet tego sprzętu na żywo, ale raczej skupiłbym się na rozpoznaniu miejscówki i systematycznego jej obławiania, ew. użycie obrazowania bocznego do namierzenia ławicy drobnicy i szukanie drapieżników w jej okolicach. Na pdst materiałów z YT widziałem, że świadome używanie przetwornika frontowego wymaga sporo doświadczenia w interpretacji obrazu.Użycie sidevu w twoim wypadku może dać znacznie bardziej czytelne informacje aniżeli panoptix. Zdroworozsądkowo, to dla ryb żerujących w toni ok, ale u nas jakby to powiedzieć może być z tym problem: Zedy raczej w bliskości dna(nie wiem jakie możliwości ma panoptix w zakresie separacji ryb znad dna), oksy w zalezności od humoru. Toniowe szczupaki - to już szybciej,ale nie wiem, czy będą w twoim zasięgu skutecznego łowienia, to raczej domena trolla. A w wypadku trollingowania fron-przetwornik moim zdaniem to zbytek łaski. I tak musisz przeplynąć nad rybą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Obawiam się że 92 to może być mało jak na front-przetwornik.Nie chcę się wymądrzać, tym bardziej że nie widziałem nawet tego sprzętu na żywo, ale raczej skupiłbym się na rozpoznaniu miejscówki i systematycznego jej obławiania, ew. użycie obrazowania bocznego do namierzenia ławicy drobnicy i szukanie drapieżników w jej okolicach. Na pdst materiałów z YT widziałem, że świadome używanie przetwornika frontowego wymaga sporo doświadczenia w interpretacji obrazu.Użycie sidevu w twoim wypadku może dać znacznie bardziej czytelne informacje aniżeli panoptix. Zdroworozsądkowo, to dla ryb żerujących w toni ok, ale u nas jakby to powiedzieć może być z tym problem: Zedy raczej w bliskości dna(nie wiem jakie możliwości ma panoptix w zakresie separacji ryb znad dna), oksy w zalezności od humoru. Toniowe szczupaki - to już szybciej,ale nie wiem, czy będą w twoim zasięgu skutecznego łowienia, to raczej domena trolla. A w wypadku trollingowania fron-przetwornik moim zdaniem to zbytek łaski. I tak musisz przeplynąć nad rybąw opcji demo na urządzeniu wyglada super;) rozmawiałem wczoraj z kolega, który miał okazję testować panoptix front vu z ekipą garmina w zeszłym roku. Stwierdził, ze jakby ten sprzęt byl tani i ogolno dostępny to wylapanoby wszystko co plywa... W sumie taka rekomendacja pokazuje że sprzęt jest raczej skuteczny. Ceny niestety nadal porazaja. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Ta cena to nie jest krytycznie wysoka, ot. każdy zaawansowany system obrazowania musi kosztować: Black box do Structure Scan 3D + ducer 3D oraz dobry Airmar TM150 dla zwykłego 2D i robi się ponad 7tysi.360 View dla HB to w wariancie samonośnym(bez dziobowego silnika) też 8tysia i to w niemcowni.Masz rację co do jednego, gdyby te technologie byly dostępne finansowo, to przy tradycyjnej mentalności ryb mogłoby zabraknąć jeszcze szybciej.Pocieszam się tym, że chłopaki z garmina to fachowcy i sporo naoglądali się odczytów.Demo to nie bierz za bardzo pod uwagę, tam wszystko jest ładne, dziala płynnie i ogólnie super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Dobrywieczor .Czy przetwornik Cv 40 przestrzeli przez Alu blachę 3mm ( malowana ) - czy to będzie działać ?Takie rzeczy nie działają. Potrzebujesz zestawu P72 + GT30. To sprawdzałem i działa. Przez blachę nie zadziała side vu i clear vu. Możesz zawsze sprawdzić wrzucając przetwornik do woreczka z wodą i taki zestaw na dno. 2D pójdzie, side vu i clear vu - nikłe szanse. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 caerbanog Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Czy w konfiguracji 73sv/92sv (wersja bez CHIRP) + gt40-tm będzie ClearVü/SideVü ? Według opisu producenta GT40-TM : "Przetworniki CHIRP DownVü/SideVü mają moc 500 W każdy (1500 W łącznej mocy) i działają z częstotliwością 455/800 kHz. Z kolei tradycyjny sonar zapewnia moc 500 W i działa z częstotliwością 77/200 kHz." oraz"Traditional (77/200 kHz); ClearVü/SideVü CHIRP 455 kHz (425-485 kHz) & 800 kHz (790-850 kHz)" Czyli jak rozumiem, jeśli echo nie będzie w stanie przetworzyć CHIRP-a, będę miał tylko do dyspozycji "Traditional (77/200 kHz)" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Czy w konfiguracji 73sv/92sv (wersja bez CHIRP) + gt40-tm będzie ClearVü/SideVü ? Według opisu producenta GT40-TM : "Przetworniki CHIRP DownVü/SideVü mają moc 500 W każdy (1500 W łącznej mocy) i działają z częstotliwością 455/800 kHz. Z kolei tradycyjny sonar zapewnia moc 500 W i działa z częstotliwością 77/200 kHz." oraz"Traditional (77/200 kHz); ClearVü/SideVü CHIRP 455 kHz (425-485 kHz) & 800 kHz (790-850 kHz)" Czyli jak rozumiem, jeśli echo nie będzie w stanie przetworzyć CHIRP-a, będę miał tylko do dyspozycji "Traditional (77/200 kHz)" ?Będzie SI. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Widzę, że Garmin zaczyna wchodzić w 1200khz. Nowe echomapy plus i gpsmapy będą miały obsługę. Ciekawe jak to wypadnie w porównaniu z HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/618945 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/618945bardzo fajne! niestety bedzie kompatybilne tylko z nowymi modelami ploterów, czyli nawet garmin 92sv nie będzie tego obsługiwał:/ Duzy plus ze do black boxa bedzie mozna podłączyć nawet 2 sonary panoptix oprocz zwykłych przetwornikow. Ciekawie to w wygląda w ultra hd:) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 A jaki ploter garmina bedzie miec matryce Uhd? chyba kit marketingowy... wszelkiej maści Black boxy dają możliwości. Tylko mobilności wraz z nimi ubywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Dlatego HB Mega jest mega A tak po prawdzie to wygląda na powolne zacieranie się różnic pomiędzy echami danego producenta. Może HB dorobi sie 3D, i wtedy będzie już całkiem blisko. Dziwię się tylko Lowrancom że zrezygnowali z wyższych częstotliwości obrazowania bocznego. Wiadomo, zasięg spada przy wyższych frq, ale czasami to się przydaje, by widzieć coś ostrzej, a nie dalej.Ostatni update RM2 dają nadzieję na przyszłościowe użycie danych 3D i wtedy będzie cacy już w ogóle dla mapiarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 A jaki ploter garmina bedzie miec matryce Uhd? chyba kit marketingowy... wszelkiej maści Black boxy dają możliwości. Tylko mobilności wraz z nimi ubywaJa tam montuję na stałe i będę miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 A jaki ploter garmina bedzie miec matryce Uhd? chyba kit marketingowy... wszelkiej maści Black boxy dają możliwości. Tylko mobilności wraz z nimi ubywapod linkiem kolegi który rozpoczął temat jest lista kompatybilny urządzeń. Wydaje mi sie ze tym chwytem chcą nakłonić obecnych użytkowników garmina do zakupu nowych ploterów, aby móc korzystać z ich nowych technologii:) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Jeśli na stałe, to nie ma tematu. Ale uhd... w nowej odsłonie 800x600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
15 Maj
21
8 Lut
21
10 Mar
17
2 Lis
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
10 Mar 2016
17 odpowiedzi
2 Lis 2015
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi