dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) Szkoda, bo też mam takie mapki, a przymierzam się do 9tki+:/ daj znać jak cos sie dowiesz jestem ciekaw. Plywales juz z nią, jak wrażenia? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaJeszcze nie pływałem.Trochę na sucho sie bawiłem.Zdecydowanie poprawa jeśli chodzi o szybkość w stosunku do 71 s. Fajny pomysł z dotykiem i kilkoma przyciskami funkcyjnymi (na pewno się przyda przy mokrym ekranie) Trochę mnie irytowało to powiększanie przyciskami szczególnie przy mapach. Sam dotyk nie do końca według mnie się sprawdza ( mam dodatkowo Axioma )Niestety jak mocno pada to trzeba za kazdym razem przecierać żeby zmienić widok.Odnośnie map jak tylko będę miał info od sprzedającego z potwierdzeniem że wszystko będzie działać,zamawiam Edytowane 25 Marca 2018 przez jac72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 A więc napisałem do czterech sprzedawców uzywanych map na ebayu. W każdym przypadku otrzymałem odpowiedż że mapy nie będą działały z Echomap plus. Niestety żadna osoba nie była w stanie mi wyjaśnić czym jest to spowodowane. W tej chwili czekam na odpowiedż od Garmina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 A więc napisałem do czterech sprzedawców uzywanych map na ebayu. W każdym przypadku otrzymałem odpowiedż że mapy nie będą działały z Echomap plus. Niestety żadna osoba nie była w stanie mi wyjaśnić czym jest to spowodowane. W tej chwili czekam na odpowiedż od GarminaDzięki za update, ciekawostka z tymi mapami. Garmin nie wspominal w zadnych publikacjacj o nowej wersji map na nowe urzadzenia, teoretycznie stare mapy powinny dzialac. W opisie nowych urządzeń znalazlem taka wzmianke: "Use the ActiveCaptain app to access, update and purchase maps and charts from the OneChart storefront on a mobile device anytime, and reference the ActiveCaptain community for marina and other points of interest details, access to Quickdraw Community data and more." Może trzeba uruchomić mapy przez ta nowa aplikacje Active Captain? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Jeśli tak jest z tymi Plusami to kiepsko i maja u mnie duży minus. Na starszych wszystko śmiga, gratisy i płatne . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Rozmawiałem dzisiaj z serwisem Garmina. Nie ma szansy aktywować map z nieoficjalnego żródła.Można natomiast zakupywać mapy na stronie Garmina i wgrać na urządzenie za pomocą aplikacji ActiveCaptain. Generalnie dowiedziałem się dzisiaj że Garmin idzie w kierunku wykorzystywania swoich map na tabletach i telefonach. Podobnie jak Navionics. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Dziwne, że na świecie nie znalazł się żaden wędkarz-haker-cracker, jak to ma miejsce w przypadku gier komputerowych. Osobiście nie mam echo z obsługą map, w gry nie gram od 10 lat. Ale i tak się dziwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Rozmawiałem dzisiaj z serwisem Garmina. Nie ma szansy aktywować map z nieoficjalnego żródła.Można natomiast zakupywać mapy na stronie Garmina i wgrać na urządzenie za pomocą aplikacji ActiveCaptain. Generalnie dowiedziałem się dzisiaj że Garmin idzie w kierunku wykorzystywania swoich map na tabletach i telefonach. Podobnie jak Navionics. Dziwnym zbiegiem okoliczności Navionics należy do Garmina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Dziwne, że na świecie nie znalazł się żaden wędkarz-haker-cracker, jak to ma miejsce w przypadku gier komputerowych. Osobiście nie mam echo z obsługą map, w gry nie gram od 10 lat. Ale i tak się dziwię. Rynek za mały panie. Skala czyni takie zajęcie nieopłacalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Rozmawiałem dzisiaj z serwisem Garmina. Nie ma szansy aktywować map z nieoficjalnego żródła.Można natomiast zakupywać mapy na stronie Garmina i wgrać na urządzenie za pomocą aplikacji ActiveCaptain. Generalnie dowiedziałem się dzisiaj że Garmin idzie w kierunku wykorzystywania swoich map na tabletach i telefonach. Podobnie jak Navionics. To teraz starsze modele pójdą w górę . Wszystko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Czyli można mówić o podobieństwie sprawy z hook 2, który nie obsługuje np. maximapy i nie wiem co z AT5 z RM- pieniążki mają zostać w rodzinie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Rodzina jest najważniejsza:) jak by nie patrzeć ,każdy użytkownik echosondy z gps , to potencjalny klient na mape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 To teraz starsze modele pójdą w górę . Wszystko działa Robiłeś moze juz update oprogramowania swojego Garmina z 2018? Mam obawy że kolejne nowe oprogramowanie moze wprowadzic ograniczenia co do uzytkowania map z nieoficjalnych źródeł. Znaczy tych nie kupionych za 300Euro;) Az sie boje teraz instalowac update żeby nie stracić map... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 To teraz starsze modele pójdą w górę . Wszystko działa Godski, do czasu. I tak co pewien okres mapy tracą kompatybilność i trzeba kupić. Bardziej mnie ciekawi, czy jest problem z OSM i pochodnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Panowie, ale to tak czy siak nakręci rynek Reefmasterowi, bo w końcu format MBtiles działa z każdym androidem, a 10 cali w tablecie kosztuje x razy mniej niż 10 cali w echu, które nie obsługuje na dodatek map zewnętrznych Edytowane 29 Marca 2018 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Robiłeś moze juz update oprogramowania swojego Garmina z 2018? Mam obawy że kolejne nowe oprogramowanie moze wprowadzic ograniczenia co do uzytkowania map z nieoficjalnych źródeł. Znaczy tych nie kupionych za 300Euro;) Az sie boje teraz instalowac update żeby nie stracić map... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaNie ma jeszcze softu z 2018 do garmina 71/72/91/92 SV chirp. Ostatni to 4.20 z 10.2017 . Wszystko hula . Cały świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Nie ma jeszcze softu z 2018 do garmina 71/72/91/92 SV chirp. Ostatni to 4.20 z 10.2017 . Wszystko hula . Cały świat.Mam nadzieję że tak pozostanie:) a sprawdzałaś moze ten update dla 92sv chirp z 15 marca 2018? Jak narazie, brak działających map na wersję plus odwiodlo mnie od zakupu;) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Podaj linka. Jaka to wersja bo nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 doktorek Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Chwila, to darmowe tworzone przez użytkowników Topo i UMP - też odpadają ? Bzdura jakaś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Podaj linka. Jaka to wersja bo nie mogę znaleźć.https://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=010-01578-00 Nie mogę nigdzie doczytać czy ta wersja w jakiś sposób moze ograniczać użytkowanie starych map.... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Chwila, to darmowe tworzone przez użytkowników Topo i UMP - też odpadają ? Bzdura jakaś.o to tutaj sie niestety rozchodzi:( Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Podaj linka. Jaka to wersja bo nie mogę znaleźć.Przeczytaj o mapach tutaj: https://www8.garmin.com/cartography/marine/programs.html Generalnie wogole przestają oferować mapy na kartach mikro sd. Wiecej nawet dla posiadaczy oryginalnych kart garmina z mapami, oferują tylko płatny update przy okazaniu oryginalnego dowodu zakupu... W zalaczeniu widok z garmin express z nowym oprogramowaniem Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Pisałem o tym że nie ma nowego softu. To co powyżej jest mi niepotrzebne. Edytowane 29 Marca 2018 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Radek, a jak z brakiem CHIRP-a? Bardzo przeszkadza jego brak ?Wg mnie mnie w niczym , popłynęłam z kumplem który ma Striker 7 chirp . Postawiliśmy dwa echa obok siebie i porównywaliśmy. Różnice na ekranie prawie nie zauważalne !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Panowie może głupie pytanie. Po co w ogóle robić aktualizacje? Co to daje?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Panowie może głupie pytanie. Po co w ogóle robić aktualizacje? Co to daje?...Generalnie usprawniają działanie, wprowadzają nowe funkcje dla urządzenia, dodają obsługę nowych przetworników, poprawiają błędy w oprogramowaniu, które mogły powodować jego wieszanie etc. Tutaj masz listę ze strony Garmin, co nowego wprowadzały poszczególne wersje oprogramowania: https://www8.garmin.com/support/ch.jsp?product=010-01578-00 Odnośnie wcześniejszej dyskusji, godski mial racje ze nie ma nowszego oprogramowania niż 4.2. Screeny, które przesłałem z garmin express prezentowały update map konturowych świata, które wygrane sa w standardzie w każdym urzadzeniu i niestety wiele nie wnoszą. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi