dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Rozumiem. Czyli krótko. Jeżeli nie mam żadnych zastrzeżeń co do działania i funkcjonowania echa i inne wprowadzane udogodnienia i funkcje nie są mi potrzebne to nie muszę aktualizować? Rozumiem, że gdyby np. Garmin wprowadził dodatkowe 10 kolorów w Quickdraw to byłoby to dostępne w starszym urządzeniu właśnie poprzez aktualizację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Rozumiem. Czyli krótko. Jeżeli nie mam żadnych zastrzeżeń co do działania i funkcjonowania echa i inne wprowadzane udogodnienia i funkcje nie są mi potrzebne to nie muszę aktualizować? Rozumiem, że gdyby np. Garmin wprowadził dodatkowe 10 kolorów w Quickdraw to byłoby to dostępne w starszym urządzeniu właśnie poprzez aktualizację?dokladnie tak:) na co mamy odpowiedz względem wcześniejszej konwersacji to ze mozna spokojnie instalować obecnie wszystkie aktualizacje do 4.2 bez ryzyka zablokowania używania skopiowanych map:) ja staram się być na bieżąco z aktualizacjami, ale obyloby sie również bez. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 No jasne. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Będą jakieś istotnie różnice w sprzęcie 92SV a 92 SV PLUS ? Jest sens dokładania tych paru groszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Będą jakieś istotnie różnice w sprzęcie 92SV a 92 SV PLUS ? Jest sens dokładania tych paru groszy ?Moim zdaniem jest. Dotyk i wifi. Jedyny problem to to że prawdopodobnie nie obsługuje "netowych" i darmowych map a dla mnie to podstawa. Ale jak ktoś ma 92SV to raczej nie ma sensu zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Ekran dotykowy i wifi. Jeżeli chodzi o sonar, to to samo w standardzie, chociaż PLUS obsługuje GCV20 z SI w 1200kHZ. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Ekran dotykowy i wifi. Jeżeli chodzi o sonar, to to samo w standardzie, chociaż PLUS obsługuje GCV20 z SI w 1200kHZ.Pytam bo mam Helixa 7si i chcę zmienić na większe. Na oku mam Elite 9ti, Simrad GO9 HSX no i myślałem o Garminie... Tylko nie mogę się zdecydować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Chwila, to darmowe tworzone przez użytkowników Topo i UMP - też odpadają ? Bzdura jakaś.Czy istnieje porównywalna wersja do Topo, która pokrywałaby kraje nordyckie? Szczególnie zależy mi na Bałtyku (Finlandia, Szwecja). Mam przywiezioną ze Stanów Echomap 70 dv z mapami Topo dla Polski. Szukam jakiegoś darmowego lub niedrogiego rozwiązania dla Sakndynawii i Finlandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarek.200 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Posiadam 92sv 2 sezony,dokupiłem 92sv plus,jeszcze nie byłem z plusem na wodzie,ale raczej zostawię sobie plusa,wygodniejsza obsługa,obydwa przetworniki to gt 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Nie ma jeszcze softu z 2018 do garmina 71/72/91/92 SV chirp. Ostatni to 4.20 z 10.2017 . Wszystko hula . Cały świat.Witam u mnie wywala , że format mapy nieobsługiwany 92sv chirp soft 4.20 kombinowałem z rozszeżeniami img i nic jestem w d...mapę polski chciałem z tądhttp://www.raumbezug.eu/ag/internet/osmGarmin.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Do echosond musisz pobrać mapke stąd: http://www.openseamap.org/index.php?id=openseamap&no_cache=1https://wiki.openstreetmap.org/wiki/OpenSeaMap_and_Garmin_nautical_chart_plotter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Dzięki spróbuję ,ale echomap 92sv chirp na liście garmina nie ma no ale może cuda się zdarzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Witam , tak jak przypuszczałem dalej lipa , może na priw ktoś podpowie krok po kroku (piwo stawiam przy okazji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Witam , tak jak przypuszczałem dalej lipa , może na priw ktoś podpowie krok po kroku (piwo stawiam przy okazji )Mam mapę Topo Polski. O taką Ci chodzi? Reszta priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) No dokładnie tak , dzięki i czekam z niecierpliwością na sygnał od Ciebie Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez pabik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartolomeo213 Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Panowie może głupie pytanie ale nie mogę znaleźć do Garmina 92sv jaki muszę kupić akumulator 6 czy 12 woltowy i o jakiej mocy (AH)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) 12 volt i najlepiej 18 Ah bo wtedy wystarczy na 2-3 dni.Całość do skrzynki za 50 zł, do tego Ram 1,5 cala i pełna wygoda. Edytowane 14 Maja 2018 przez godski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Tylko skrzynka z metalowymi zatrzaskami. Te plastikowe jak na zdjęciu potrafią pęknąć. Ładowanie mam wyprowadzone teraz na zewnątrz i jak ktoś chce to mogę fotki wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Tylko skrzynka z metalowymi zatrzaskami(...) jak ktoś chce to mogę fotki wrzucić.Wrzuć proszę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Przyłącze pod krokodylki ale równie dobrze można motylki i końcówki oczkowe zamocować tylko po co przy tak małych prądach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Tylko skrzynka z metalowymi zatrzaskami. Te plastikowe jak na zdjęciu potrafią pęknąć. Miałem, plastikowy zatrzask szybko strzelił.Do dużych echosond lepsze wrażenie sprawia skrzynia DeWalt DWST1-71195. Fakt, 2-krotnie droższa.Tutaj ją @Dano. zaprezentował (post #382): http://jerkbait.pl/topic/64786-humminbird-helix-9-10-12-tak%C5%BCe-mega-si-g2n/page-20 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Miałem, plastikowy zatrzask szybko strzelił.Do dużych echosond lepsze wrażenie sprawia skrzynia DeWalt DWST1-71195. Fakt, 2-krotnie droższa.Tutaj ją @Dano. zaprezentował (post #382): http://jerkbait.pl/topic/64786-humminbird-helix-9-10-12-tak%C5%BCe-mega-si-g2n/page-20Tylko do dziewiątki to już kawał skrzyni.W Castoramie są takie jak moja z metalowymi zatrzaskami i na Allegro. Te metalowe pasują również do mojej skrzyni. Wiem bo mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartolomeo213 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) Panowie podpowie ktoś jak zmienić język na Polski i czy wogole sie da w aplikacji Garmin ActiveCaptain ? Edytowane 17 Maja 2018 przez bartolomeo213 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Panowie podpowie ktoś jak zmienić język na Polski i czy wogole sie da w aplikacji Garmin ActiveCaptain ?W ustawieniach nie ma wyboru języka. Więc się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 m4z189 Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Czy podpowie ktoś gdzie mogę znaleźć mapy batymetryczne kilku interesujących mnie zbiorników (dolnośląskie/opolskie). Mam 72sv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi