Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Rozumiem. Czyli krótko. Jeżeli nie mam żadnych zastrzeżeń co do działania i funkcjonowania echa i inne wprowadzane udogodnienia i funkcje nie są mi potrzebne to nie muszę aktualizować? Rozumiem, że gdyby np. Garmin wprowadził dodatkowe 10 kolorów w Quickdraw to byłoby to dostępne w starszym urządzeniu właśnie poprzez aktualizację?

• 0

Rozumiem. Czyli krótko. Jeżeli nie mam żadnych zastrzeżeń co do działania i funkcjonowania echa i inne wprowadzane udogodnienia i funkcje nie są mi potrzebne to nie muszę aktualizować? Rozumiem, że gdyby np. Garmin wprowadził dodatkowe 10 kolorów w Quickdraw to byłoby to dostępne w starszym urządzeniu właśnie poprzez aktualizację?

dokladnie tak:) na co mamy odpowiedz względem wcześniejszej konwersacji to ze mozna spokojnie instalować obecnie wszystkie aktualizacje do 4.2 bez ryzyka zablokowania używania skopiowanych map:) ja staram się być na bieżąco z aktualizacjami, ale obyloby sie również bez.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 0

Będą jakieś istotnie różnice w sprzęcie 92SV a 92 SV PLUS ? Jest sens dokładania tych paru groszy ?

Moim zdaniem jest. Dotyk i wifi. Jedyny problem to to że prawdopodobnie nie obsługuje "netowych" i darmowych map  :rolleyes: a dla mnie to podstawa. 

Ale jak ktoś ma 92SV to raczej nie ma sensu zmieniać.

• 0

Ekran dotykowy i wifi. Jeżeli chodzi o sonar, to to samo w standardzie, chociaż PLUS obsługuje GCV20 z SI w 1200kHZ.

Pytam bo mam Helixa 7si i chcę zmienić na większe. Na oku mam Elite 9ti, Simrad GO9 HSX no i myślałem o Garminie... Tylko nie mogę się zdecydować...

• 0

Chwila, to darmowe tworzone przez użytkowników Topo i UMP - też odpadają ? Bzdura jakaś.

Czy istnieje porównywalna wersja do Topo, która pokrywałaby kraje nordyckie? Szczególnie zależy mi na Bałtyku (Finlandia, Szwecja). Mam przywiezioną ze Stanów Echomap 70 dv z mapami Topo dla Polski. Szukam jakiegoś darmowego lub niedrogiego rozwiązania dla Sakndynawii i Finlandii.

• 0

Nie ma jeszcze softu z 2018 do garmina 71/72/91/92 SV chirp. Ostatni to 4.20 z 10.2017 . Wszystko hula  :D . Cały świat.

Witam u mnie wywala , że format mapy nieobsługiwany 92sv chirp  soft 4.20 kombinowałem z rozszeżeniami img i nic jestem w d...mapę polski chciałem z tąd

http://www.raumbezug.eu/ag/internet/osmGarmin.htm

• 0

Tylko skrzynka z metalowymi zatrzaskami. Te plastikowe jak na zdjęciu potrafią pęknąć.

Miałem, plastikowy zatrzask szybko strzelił.

Do dużych echosond lepsze wrażenie sprawia skrzynia DeWalt DWST1-71195. Fakt, 2-krotnie droższa.

Tutaj ją @Dano. zaprezentował (post #382): http://jerkbait.pl/topic/64786-humminbird-helix-9-10-12-tak%C5%BCe-mega-si-g2n/page-20

• Like 1

• 0

Miałem, plastikowy zatrzask szybko strzelił.

Do dużych echosond lepsze wrażenie sprawia skrzynia DeWalt DWST1-71195. Fakt, 2-krotnie droższa.

Tutaj ją @Dano. zaprezentował (post #382): http://jerkbait.pl/topic/64786-humminbird-helix-9-10-12-tak%C5%BCe-mega-si-g2n/page-20

Tylko do dziewiątki to już kawał skrzyni.

W Castoramie są takie jak moja z metalowymi zatrzaskami i na Allegro. Te metalowe pasują również do mojej skrzyni. Wiem bo mam  :rolleyes: .