dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Dla wszystkich bojących się aktualizować soft w starszych modelach, open sea mapa dziala po aktualizacji do najnowszego softu ze strony Sprawfzo e na Echomap CHIRP 92sv Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 A mapy BlueChart z neta działają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Tego nie wiem. Echo klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Koledzy podzieli sie ktos z was jakims sprawdzonym schematem kolorów do map, próbuje ustawic ale mi to srednio wychodzi - mało czytelnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waldi Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 U jednego z Kolegów widziałem fajne i logiczne kolorowanie. Zgodne z kolorystyką widma świetlnego rozczepionego przez pryzmat.Od czerwonego, poprzez pomarańczowy, żółty, zielony, niebieski, do fioletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 U jednego z Kolegów widziałem fajne i logiczne kolorowanie. Zgodne z kolorystyką widma świetlnego rozczepionego przez pryzmat.Od czerwonego, poprzez pomarańczowy, żółty, zielony, niebieski, do fioletu.Mam rozumieć że czerwony to najpłyciej,a potem coraz głębiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waldi Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 W tym przypadku tak, czerwony oznacza płytko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) Panowie mam problem z moim 72sv chirp. Dzis plywajac po domowym zbiorniku przy okazji robilem sobie mapki batymetryczne i w niektorych rejonach echosonda a bardziej ekran mapy tak jakby sie zawieszal. nie robiac wogole w tym obszarze batymetrii. I to do takiego stopnia, ze musialem wypinac kable z akumulatora, bo proby wylaczenia guzikiem echa nic nie dawaly. Nie wiem czy to moze problem pracy z karta micro SD czy problem tkwi w mapie - uzywam TOPO_Poland_Light_v2. Mial juz ktos podobne problemy? Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez fefko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Panowie mam problem z moim 72sv chirp. Dzis plywajac po domowym zbiorniku przy okazji robilem sobie mapki batymetryczne i w niektorych rejonach echosonda a bardziej ekran mapy tak jakby sie zawieszal. nie robiac wogole w tym obszarze batymetrii. I to do takiego stopnia, ze musialem wypinac kable z akumulatora, bo proby wylaczenia guzikiem echa nic nie dawaly. Nie wiem czy to moze problem pracy z karta micro SD czy problem tkwi w mapie - uzywam TOPO_Poland_Light_v2. Mial juz ktos podobne problemy? Bez względu na głębokość? Czy tylko jak wpływałeś na płycizny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Bez względu na głębokość? Czy tylko jak wpływałeś na płycizny.. Problem sie rozwiazal. Przyczyna bylo uszkodzenie karty micro SD. Panowie zabepieczajcie swoje zapisy mapek regularnie!!!! Ja przez to ze zaspalem z regularnym backupem stracilem mapki kilku zbiornikow, ktore robilem w tamtym roku... Z tej walnietej karty nie moge skopiowac z folderow Quickdraw i Userdata...i po mapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zakręć się może przy informatykach, co odzyskują dane z nośników. Wiadomo- kwestia ceny ,musisz przekalkulować- czas czy pieniądze.Mi zdechł dysk twardy z logami rok temu, udało się go wskrzesić, teraz moje skarby przechowuję na kilku dyskach/nośnikach.... szkoda roboty- zwłaszcza, gdy można tylko na elektryku śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Wystarczy wrzucić w chmurę typu Google Drive i problem backupu znika. To nie są przecież duże pliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Wystarczy wrzucić w chmurę typu Google Drive i problem backupu znika. To nie są przecież duże pliki.Ja mam ze 30GB tego towaru. Pliki wyjściowe z softu mają mniejszą wartość dla mnie niż sam log. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 No cóż, jedni zbierają znaczki, inni logi A na poważnie - kilka konto powinno załatwić sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Napiszcie jeszcze tylko w ktorych plikach zapisuja sie waypointy i jaki folder badz plik odpowiedzialny jest za zapis mapek batymetrycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Dzisiaj dotarło do mnie nowe echo 92sv z reklamacji... W ramach gwarancji zostało wymienione na na nowe urządzenie ( czytnik kart przestał czytać...) i widzę że oprócz mapy nawigacyjnej jest jeszcze opcja mapy wędkarskiej... Czym się różnią bo odpalałem "na sucho"? Ktoś coś powie? Acha i jeszcze jedna rzecz którą zauważyłem, na mapie jeziora tam gdzie nie "działają" kolory z quick draw wcześniej był kolor biały mapy teraz jest granatowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 W ten weekend debiutowało u mnie EchoMap plus 92svCzy ktoś wie jak przestawić prędkość z węzłów na km/h a dystans z mil na km? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Przy debiucie echo się pyta jakie mają być jednostki itp. Ale rozumiem, że przypalony nowym sprzętem nie zwróciłes na to uwagi. Musisz to zmienić w ustawieniach systemowych. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Jak je wywołać? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lysyterrorysta Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 (edytowane) Jak je wywołać? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkhttp://static.garmin.com/pumac/echoMAP_2016_4-5-7-9_OM_PL.pdf strona 36 Ale tobie radze przeczytać od dechy do dechy Edytowane 25 Września 2018 przez Lysy... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Kolego Lysy - bardzo dziękuję - już wszystko ustawiłem. już wiem skąd u mnie ta "zaćma" po raz pierwszy mam sonar z polskim menu - do tej pory tylko po angielsku - myślałem jak blondynka że "jednostki" to inne łodzie ..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pikeft Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Koledzy w jaki sposób można odczytać na pc mapy batymetryczne z echomap 91sv?Może było w temacie ale 70stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Nie można. Chyba, że chcesz udostępnić je dla wszystkich wtedy przez garmin connect Też bym chętnie swoje pooglądał na PC ale nie za taką cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pikeft Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Wszystko do czasu. Map się robi coraz więcej i zaraz będzie łatwo zniknąć w tłumie. Ja tam wrzucam na bieżąco. Wisła i tak co chwila robi przemeblowanie, a gdzie co jest każdy widzi. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi