Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

U jednego z Kolegów widziałem fajne i logiczne kolorowanie. Zgodne z kolorystyką widma świetlnego rozczepionego przez pryzmat.

Od czerwonego, poprzez pomarańczowy, żółty, zielony, niebieski, do fioletu.

Mam rozumieć że czerwony to najpłyciej,a potem coraz głębiej?

• 0

Panowie mam problem z moim 72sv chirp.

Dzis plywajac po domowym zbiorniku przy okazji robilem sobie mapki batymetryczne i w niektorych rejonach echosonda a bardziej ekran mapy tak jakby sie zawieszal. nie robiac wogole w tym obszarze batymetrii. I to do takiego stopnia, ze musialem wypinac kable z akumulatora, bo proby wylaczenia guzikiem echa nic nie dawaly.

Nie wiem czy to moze problem pracy z karta micro SD czy problem tkwi w mapie - uzywam TOPO_Poland_Light_v2.

Mial juz ktos podobne problemy?

Edytowane przez fefko

• 0

Panowie mam problem z moim 72sv chirp.

Dzis plywajac po domowym zbiorniku przy okazji robilem sobie mapki batymetryczne i w niektorych rejonach echosonda a bardziej ekran mapy tak jakby sie zawieszal. nie robiac wogole w tym obszarze batymetrii. I to do takiego stopnia, ze musialem wypinac kable z akumulatora, bo proby wylaczenia guzikiem echa nic nie dawaly.

Nie wiem czy to moze problem pracy z karta micro SD czy problem tkwi w mapie - uzywam TOPO_Poland_Light_v2.

Mial juz ktos podobne problemy?

Bez względu na głębokość? Czy tylko jak wpływałeś na płycizny..

• 0

Bez względu na głębokość? Czy tylko jak wpływałeś na płycizny..

Problem sie rozwiazal. Przyczyna bylo uszkodzenie karty micro SD. 

Panowie zabepieczajcie swoje zapisy mapek regularnie!!!!

Ja przez to ze zaspalem z regularnym backupem stracilem mapki kilku zbiornikow, ktore robilem w tamtym roku...

Z tej walnietej karty nie moge skopiowac z folderow Quickdraw i Userdata...i po mapach :(

• 0

Zakręć się może przy informatykach, co odzyskują dane z nośników. Wiadomo- kwestia ceny ,musisz przekalkulować- czas czy pieniądze.

Mi zdechł dysk twardy z logami rok temu, udało się go wskrzesić, teraz moje skarby przechowuję na kilku dyskach/nośnikach.... szkoda roboty- zwłaszcza, gdy można tylko na elektryku śmigać.

• 0

Dzisiaj dotarło do mnie nowe echo 92sv z reklamacji... W ramach gwarancji zostało wymienione na na nowe urządzenie ( czytnik kart przestał czytać...) i widzę że oprócz mapy nawigacyjnej jest jeszcze opcja mapy wędkarskiej... Czym się różnią bo odpalałem "na sucho"? Ktoś coś powie? Acha i jeszcze jedna rzecz którą zauważyłem, na mapie jeziora tam gdzie nie "działają" kolory z quick draw wcześniej był kolor biały mapy teraz jest granatowy...

• 0

Przy debiucie echo się pyta jakie mają być jednostki itp. Ale rozumiem, że przypalony nowym sprzętem nie zwróciłes na to uwagi. Musisz to zmienić w ustawieniach systemowych.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

• 0

Wszystko do czasu. Map się robi coraz więcej i zaraz będzie łatwo zniknąć w tłumie. Ja tam wrzucam na bieżąco. Wisła i tak co chwila robi przemeblowanie, a gdzie co jest każdy widzi.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

• Like 1