Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam

Koledzy czy ktoś miał podobne przypadłości jak na załączonych filmikach ( Garmin 71 SV )  ... stoimy w miejscu na ktowicy a wskazania głębokości skaczą co chwilę ...

Dodam że podejrzany był przetwornik ( GT 40 ) , który został wymieniony na nowy ( gwarancja ) , ustawiając widok na sonar tradycyjny bez podziału monitora również to samo a nawet gorzej ... skacze głębokość niezależnie od ustawionego stożka ( 77 lub 200 kHz ) , lub całkowicie gubi sygnał ... ( podejrzewam że uwalone może być gniazdo wtyki przetwornika ) 

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 1

• 0

Mom okazję kupić Garmin echomap 71sv wraz z przetwornikiem gt 40 TM ,czy warto i ile za taką używaną w B.dobrym stanie można zapłacić.

Napisz za ile, to powiemy czy warto czy nie.

Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka

• 0

Tak, jest taka możliwość przez Garmin Marine Network, ale stracisz możliwośc podpięcia Panoptix.

https://support.garmin.com/en-US/?faq=06zakVc5yG4ROUxXZbiwh7

Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka

Co jest potrzebne Paweł do skonfigurowane takiego zestawu?

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• 0

Dzień dobry,

Pytanko do "praktyków"... korzystam z GPSMAP 822 z przetwornikiem GT20. Czy jest zasadne podmieniać go na GT23??? Z opisu wynika że GT23 ma inne częstotliwości (mniejsze). Proszę o podpowiedz czy przełoży się to na dokładniejsze odczyty z echa? Z góry dziękuję za pomoc.