dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) WitamKoledzy czy ktoś miał podobne przypadłości jak na załączonych filmikach ( Garmin 71 SV ) ... stoimy w miejscu na ktowicy a wskazania głębokości skaczą co chwilę ...Dodam że podejrzany był przetwornik ( GT 40 ) , który został wymieniony na nowy ( gwarancja ) , ustawiając widok na sonar tradycyjny bez podziału monitora również to samo a nawet gorzej ... skacze głębokość niezależnie od ustawionego stożka ( 77 lub 200 kHz ) , lub całkowicie gubi sygnał ... ( podejrzewam że uwalone może być gniazdo wtyki przetwornika ) Edytowane 30 Września 2018 przez Karol Krause 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Problem rozwiązany ... uskodzony był kabel ( portki-rozgałęznik ) - po wymianie jak ręką odjął ...ufff 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 No to ciekawostka,fajnie ze sie podzieliłes informacją,napewno kiedyś komuś pomoże(chociaż lepiej żeby nie musiał mieć takich problemów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcio Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 O to to, tez tak mam... Który to kabelek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 O to to, tez tak mam... Który to kabelek ?Ten ... Garmin 12-pin na dwa razy 4-pin [010-12234-05] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Mam pytanie do znawców, czy jest jakiś "Box" który pozwala używać Panoptix PS30 DOWN w zwykłej echoMap 91/92 SV ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Mam pytanie do znawców, czy jest jakiś "Box" który pozwala używać Panoptix PS30 DOWN w zwykłej echoMap 91/92 SV ? Z tego co pamiętam to tylko wersje CHIRP to obsługują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) Mom okazję kupić Garmin echomap 71sv wraz z przetwornikiem gt 40 TM ,czy warto i ile za taką używaną w B.dobrym stanie można zapłacić. Edytowane 7 Listopada 2018 przez MARIUSZ 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Mom okazję kupić Garmin echomap 71sv wraz z przetwornikiem gt 40 TM ,czy warto i ile za taką używaną w B.dobrym stanie można zapłacić. Napisz za ile, to powiemy czy warto czy nie. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Napisz za ile, to powiemy czy warto czy nie. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu TapatalkaJak będę wiedział to napiszę ,jeszcze nie widziałem się z kolegą ,a przez telefon nie chce Mi powiedzieć ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Czy dwa urzadzenia Echomap SV PLUS mogą niezależnie działać na jednym przetworniku? Np. na jednej echosondzie klasyczny sonar,a na drugiej SideVu. .Czy Garmin stosuje takie rozwiązanie,tak jak robi to Raymarine w urządzeniach seri Axiom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Tak, jest taka możliwość przez Garmin Marine Network, ale stracisz możliwośc podpięcia Panoptix. https://support.garmin.com/en-US/?faq=06zakVc5yG4ROUxXZbiwh7 Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Tak, jest taka możliwość przez Garmin Marine Network, ale stracisz możliwośc podpięcia Panoptix. https://support.garmin.com/en-US/?faq=06zakVc5yG4ROUxXZbiwh7 Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu TapatalkaCo jest potrzebne Paweł do skonfigurowane takiego zestawu? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nixon69 Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Dla zainteresowanych.... amerykański amazon (może to garmin), wprowadził promocyjną cenę na echo z seri 9x... w dotychczasowej cenie kupić można 2 sztuki. Ot taka informacja, może komuś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Dla zainteresowanych.... amerykański amazon (może to garmin), wprowadził promocyjną cenę na echo z seri 9x... w dotychczasowej cenie kupić można 2 sztuki. Ot taka informacja, może komuś się przyda. podasz linka? utonąłem na tym amazonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nixon69 Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 podasz linka? utonąłem na tym amazoniehttps://www.amazon.com/Garmin-Echomap-Chirp-transducer-010-01805-01/dp/B01M25ZGPC/ref=sr_1_1_sspa?ie=UTF8&qid=1542269730&sr=8-1-spons&keywords=echomap+94sv&psc=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nixon69 Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 ...rozmawiałem z jednym ze sklepów (zakup panoptixa), schodzą podobno na cały swiat w tej chwili w szybkim tempie. Cena wydaje się atrakcyjna?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nixon69 Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Dzień dobry,Pytanko do "praktyków"... korzystam z GPSMAP 822 z przetwornikiem GT20. Czy jest zasadne podmieniać go na GT23??? Z opisu wynika że GT23 ma inne częstotliwości (mniejsze). Proszę o podpowiedz czy przełoży się to na dokładniejsze odczyty z echa? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Odpowiem krótko - nie ma sensu, dużo nie zyskasz, chyba że na morzu. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Wszystko jasne byłem u kolegi i za echomap 91 sv z przetwornikiem gt 40 powiedział Mi 2500 zł, myślę że te dwie trzy stówki da się urwać ,tylko pytanie czy warto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Hej.Myślę że warto, jeśli jeszcze urwiesz te stówki:)Tylko sprawdz czy to 91 czy 71 - wcześniej pisałeś o 71 …Alternatywa w nowym sprzęcie koszt około 3000+ no i bez gt40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Kolega ma 91sv i 71 sv do sprzedania ,ale 71sv ma słabszy przetwornik ,a 91 sv jest z przetwornikiem gt 40 . Edytowane 30 Listopada 2018 przez MARIUSZ 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Panowie,Ktoś wie może do jakiego folderu na karcie SD skopiować plik z mapami z Garmin Conect??Wrzuciłem do folderu quickdraw i lipa, pokazuje izobary tylko moich jezior:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Panowie,Ktoś wie może do jakiego folderu na karcie SD skopiować plik z mapami z Garmin Conect??Wrzuciłem do folderu quickdraw i lipa, pokazuje izobary tylko moich jezior:(Do folderu Garmin, nie do quickdraw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 I nie izobary tylko izobaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi